Suroviny: | 250 g rýže • 70 g pískového cukru • 3 vejce • 1 sáček vanilkoveho cukru • 1 hrneček mléka • 2 lžíce kakaa • 1/2 prasku do peciva • 1 sklenka jahodové marmelády • čokoládová poleva • šlehačka a kompotové mandarinky na ozdobu • tuk a škrobová moučka na formu • |
---|---|
Postup: | Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme běžným způsobem ve vodě se špetkou soli. Až se voda vyvaří, přilijeme mléko a vaříme dál do odpaření tekutiny. Necháme vychladnout a ztuhnout. Do zchladlé hmoty vmícháme pískový a vanilkový cukr (pozor, kaše zřídne), kakao a žloutky a rozmixujeme do hladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, navrstvíme na rýžovou hmotu, přidáme prášek do pečiva a zlehka vařečkou promícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 170 stupňů C asi půl hodiny.Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme a slepíme marmeládou, povrch také potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a okapanými kompotovanými mandarinkami. TIP:Rýži lze použít jak klasickou dlouhozrnnou, tak pro zdravější variantu i natural. Předvařená ale vhodná není, protože jí nelze rozvařit na kaši.Pokud nemusíme dodržovat bezlepkovou dietu, můžeme formu vysypat hrubou moukou. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 18.8.2008 18:02:12 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.