Suroviny: | na těsto: • 250 g polohrubé mouky • 2 lžíce cukru moučky • 1 balíček vanilkového cukru • 125 ml rostlinného oleje • 3 lžičky jogurtu • špetku solina náplň: • 750 g jahod • 2 lžíce cukru moučky • 3 plátky želatiny • 1/2 citronu • 1 lžičku cukru moučky • |
---|---|
Postup: | Smíchejte prosátou mouku, cukr, špetku soli a vanilkový cukr. Pomalu přilévejte olej a jogurt. Vypracujte hladké těsto, vytvarujte je do tvaru koule, zabalte do fólie a nechte uležet v lednici asi 30 minut. Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vyválejte tenký plát, vystelte jím koláčovou formu a rovnoměrně propíchejte vidličkou. Pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.Zatímco těsto chladne, připravte si pyré z polovičního množství jahod a z cukru. Želatinu namočte asi na 5 minut do studené vody, pak ji vymačkejte a smíchejte se šťávou z půlky citronu. Pozvolným zahříváním ji rozpusťte.Do rozpuštěné želatiny přidávejte po lžících pyré a dobře je promíchejte. Odstavte z ohně a míchejte, dokud nezchladne. Upečený korpus naplňte směsí, navrch vyskládejte jahody. Ozdobte spirálkami z citronové kůry, posypejte cukrem moučkou, případně postříkejte čokoládovou polevou. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 18.8.2008 18:15:55 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.