Suroviny: | * 8–10 (celkem asi ½ kg) pěkných brambor střední velikosti • * 3 lžíce olivového oleje • * 8–10 snítek tymiánu • * sůl • |
---|---|
Postup: | Příprava jídla:1. Do hrnce se studenou vodou vsypte pečlivě omyté brambory se slupkou, uveďte do varu a prudce vařte asi dvacet minut, až budou hodně měkké. Slijte a nechte trochu vychladnout, pak je naklaďte na plech a pomocí šťouchadla hezky zploštěte, aby popraskaly, ale držely ještě tvar.2. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory zakápněte polovinou oleje a vložte na dvacet minut do trouby. Brambory obraťte, položte na každou snítku tymiánu, zakápněte zbylým olejem a pečte ještě dvacet až třicet minut, až budou zlaté a křupavé. Osolte.Získejte náskokAž na konec bodu 1 si můžete brambory připravit den předem. Přetáhněte je fólií na potraviny a uložte do chladničky. |
Vložil: | prosinec 08 prosinčátka 08 |
Datum: | 19.8.2008 14:08:29 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.