Suroviny: | 400g kompotovaných broskví • 1 malý grapefruit • 2 pomeranče • 200g kompotovaných višní • 100g pískového cukru • 300ml koňaku nebo rumu • 1l bílého vína • asi 10 kostek ledu • 750ml sektu |
---|---|
Postup: | Broskve, oloupaný grep a pomeranč, příp. jiné ovoce , nakrájet na kousky, přidat višně, posypat cukrem a zalít koňakem nebo rumem.Odložit do chladna a do druhého dne nechat rozležet.Potom směs zalít bílým vínem a dobře vychladit.Před podáváním naplnit do skleniček, doplnit ledem a dolít sektem. Podávat se lžičkou.Nádobu s bowlí přikrýt, aby aroma nevyprchalo.Do skleněné mísy dát naběračku a vedle termosku s ledem.Bowlí se plní sklenice asi do dvou třetin, přidat ledové kostky a dolít vychlazeným sektemDo bowle se přidává pískový cukr, moučkový by ji zakalil.Do přeslazené bowle přidáme vychlazené víno.Do vysokých sklenic dát brčko a napichovátko, příp. dlouhou lžičku.Zdobení: ovocný špíz- na plastovou jehlu napíchat kousky barevného koktejlového ovoce (ananas, broskve, třešinku, jahody…). Položit přes okraj sklenice přes okraj napíchnout ovoce- jahodu, plátek citonu, kiwi, karambola… cukrová krusta. Okraj sklenice potřít cironem a sklenici omočit v cukru |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 20.8.2008 9:39:11 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.