Suroviny: | 300 g čerstvých hub • 400 g brambor • 2 velké mrkve • 2 petržele • 1 menší celer • 1 cibuli • sůl, pepř • 1 lžičku houbového koření • 2 kostky kuřecího nebo zeleninového bujónu • 2 lžíce másla nebo oleje • 2 lžíce petrželové natěna zavářku:1 vejce • 4 až 5 lžic hrubé mouky • špetku soli |
---|---|
Postup: | Houby, cibuli, mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli zpěňte na 2 lžících másla, přidejte houby a ostatní zeleninu.Směs ochuťte houbovým kořením, solí, pepřem a poduste. Kostky bujónu rozpusťte v 1,5 litru vody, zeleninu podlijte, přidejte brambory a uvařte doměkka.Z vajec, mouky a soli vypracujte tuhé těsto jako na nudle. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle přímo na vál a nechte chvíli proschnout. Zavářku vhoďte do vroucí polévky a ještě chvíli povařte, aby změkla. Petrželovou nať nasekejte nadrobno a ozdobte jí jednotlivé porce. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 17.9.2008 18:09:50 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.