Suroviny: | 400 g polohrubé mouky • 250 g změklého másla nebo Hery • 2 žloutkyOřechová náplň:4 vejce • 120 g moučkového cukru • 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker • 2 PL kakaa • 150 g mletých vlašských ořechůPudingový krém:300 ml mléka • 1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker • 4 PL moučkového cukru • 250 g změklého másla • 2 PL rumu |
---|---|
Postup: | Na vál dáme mouku, tuk, žloutky a ručně zpracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny do chladu. Ořechová náplň: vejce, cukr a vanilínový cukr vyšleháme do pěny, přidáme prosáté kakao a vmícháme oříšky. Příprava pudingu na krém: 200 ml mléka dáme vařit a do zbylých 100 ml rozmícháme puding s cukrem a následně zavaříme do ohřátého mléka. Uvaříme puding. Za občasného míchání ho necháme vychladnout.Těsto rozdělíme na polovinu. Z jedné poloviny vyválíme na pomoučněném vále plát o velikosti 40 x 30 cm, který přeneseme na vymazaný vyšší plech. Na těsto natřeme ořechovou náplň a dáme péct při teplotě cca 190 °C po dobu asi 20-25 minut (druhý díl těsta zpracujeme později). Po upečení necháme vychladnout. Druhý díl těsta vyválíme na pomoučněném vále na plát asi 2 mm silný a rýdýlkem nakrájíme na obdélníky o velikosti asi 4 x 5 cm. Obdélníčky přendáme nožem na vymazaný plech a upečeme do růžova při teplotě cca 200 °C po dobu 10 – 15 minut. Krém: máslo ušleháme do pěny, po částech přidáme puding a rum a vyšleháme do hladka. Krém natřeme na studený moučník, uhladíme a stejnoměrně na něj naskládáme studené upečené obdélníčky. Moučník dáme alespoň na 2 hodiny do chladna. Před servírováním nakrájíme a pocukrujeme. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:25:35 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.