Suroviny: | 1 kg cuket • sůl a pepř • 4 lžíce olivového oleje • 4 stroužky česneku, rozdrceného • 2 lžíce na jemno nakrájené bazalky • 1kg uzrálých rajčat (konzervovaných) • čistý rostlinný olej na smažení • mouka • 3 celé sýry baby Mozarella • 150g nastrouhaného sýra Parmesan • Bazalka na ozdobu |
---|---|
Postup: | Nakrájet cukety podélce na plátky asi 12cm silné.Rozehřát olivový olej na pánvi a jemně na něm osmažit česnek a bazalku. Oloupat rajčata, zbavit je semínek a nakrájet je na malé kousky. Přidat na pánev a dusit po 20min. Ochutit solí a pepřem.Rozehřát rostlinný olej. Obalit cukety v mouce a postupně je prudce osmažit do zlatohněda. Osušit je na ubrousku. Nakrájet Mozarella sýr na plátky.Předehřát troubu na 180°C. Lehce vymastit zapékací misku a poskládat do ni ve vrstvách cukety, rajskou omáčku, mozarella sýr a každou vrstvou 2 lžíce sýra parmesan. Poslední vrstva je Mozarella a sýr Parmesan.Péct po 30-40min. Pokrm podávat vlažný (tak nejlépe chutná) s křupavým chlebem a vínem Chianti Classico |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 24.9.2008 21:02:59 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.