| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

České buchty (nebo závin, koláč) z domácí pekárny od Mati :-)

České buchty (nebo závin, koláč) z domácí pekárny od Mati :-)
Suroviny:- 250 ml teplejšího mléka

- 1 vejce

- 50 g rozpuštěného másla nebo Hery

- 1 lžička citronky

- 50 až 60 g cukru krupice

- 1 vanilkový cukr

- 250 g hladké mouky

- 250 g polohrubé mouky

- 2 ČL sušeného nebo polovina kostky čerstvého droždí

- špetka soli

- tvaroh s rozinkama nebo povidla

- papír na pečení
Postup:Suroviny dáme přesně podle postupu do nádoby, program těsto a umícháme.

Buchty:

Potom si těsto rozdělíme na kousky a plníme (lepší co nejmenší kousky, při pečení totiž nakynou). Klademe na plech těsně vedle sebe spojem dolů vyložený nejlépe papírem na pečení.

Koláč:

Potom si těsto rozdělíme na dva kusy, vytvarujeme rukami kolo, potřeme náplní a kraje zahneme směrem nahoru. Klademe na plech vyložený nejlépe papírem na pečení.

Závin:

Potom si těsto rozdělíme na dva kusy, vyválíme obdélník, potřeme náplní a srolujeme, kraje pořádne zahneme, ať náplň nevyteče. Klademe na plech vyložený nejlépe papírem na pečení.

Potíráme rozkvedlaným vajíčkem a opatrně pečeme na 190 stupňů 20 minut.

Doba přípravy:

Program těsto, potom péct na 190 stupňů 20 minut.
Vložil:

*Správkyně

ŘÍJŇÁTKA 2008 :-)
Datum:7.8.2008 10:57:58
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.