Suroviny: | 1/2 menší hlávky bílého zelí • 350 g brambor • 7 lzic hladke mouky • 1 lžíce másla | • 1 kelímek smetany na vaření (12%) • sůl • pepř |
---|---|
Postup: | Zelí nakrouháme na nudličky a dáme vařit do osolené vody. Z másla a 3 lžic mouky si připravíme jíšku, rozmícháme s trochou vody do hladka a přilijeme k vařícímu se zelí. Ochutíme pepřem, případně ještě dosolíme a čtvrt hodiny povaříme. Na závěr přidáme smetanu a prohřejeme.Mezitím si ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě oloupané brambory - mohou být i trochu měkčí, než na přílohu. Částečně je slijeme, zasypeme zbytkem mouky a na velmi mírném plamínku necháme chvíli propařit. Poté rozmačkáme a vymícháme na škubánky.Při servírování vykrájíme ze škubánkového těsta do talíře noky, přelijeme polévkou a podáváme. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 7.8.2008 17:48:11 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.