| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 1823 [Dalších 1733 >>]
  • 
16.3.2010 12:07:18
jen poznámka k jogurtům...Activie i Danone většinou obsahují želatinu.
  • 
16.3.2010 9:27:26
Dobrý den...ja na zacatku tehotenstvi mela vahu 62kg....nyni jsem zacala 29 tyden a rucicka na vaze ukazuje jen 64,5kg....je tento prosrustek normalni???? malej je v poradku...neodpovida velikostne ....dle UTZ je o 2,5tydne vetsi....takze kdyz mi vysetreni delali 28+0tt maly odpovidal 30+3 tt.....mel 1527g...takze si myslim ze on je veliky az az.....kdyz pripoctu, PV, a placentu...tak se mi zda ze je to nejak malo...co myslite???dekuji
  • 
15.3.2010 17:06:36
Manželka je ve 29 tydnu ťěhotenstvi a řadijou neštovice co ma manželka dělat jestliže je naše 5leta cera dostane děkuji
  • 
14.3.2010 16:47:17
Ahoj, uplne souhlasim s vodou z vodovodu....malej ji dostaval prevarenou od pul roku a holcicce jsem ji davala od 4.mesicu....a zadny problem.
Jenom na okraj, rodice jsou oba vodohospodari a vi, jak se voda z vodovodu nekolikrat denne kontroluje-kvalita a tak. Coz se o balene vode, neda rict, jednou ji stoci do lahve a pak to stoji buhvi kde, na slunci,mrazu, co my vime kde je, nez se lahev k nam dostane. A navic, aby se voda v lahvi nezkazila, musi byt "zabezpecena", tj zbavena skodlivin....no to tam tech "dobrych" veci asi taky moc nezustane. Proste vyfrcej i s tema skodlivinama. Je fakt, ze my mame vodu z Karaneho, coz je super kvalita, ale prazska take neni vsude uplne spatna. tak at vam deticky rostou
V.
  • 
13.3.2010 19:53:13
Upřímě řečeno občas nechápu proč se podobné věci řeší. První dítě - dcera dudlík prostě nesnesla v pusince, druhé dítě - chlapec ho vyžaduje v podstatě pořád. Zdali mu to může uškodit vůbec neřešíme, já ho dle mé matky měl do dvou let a i přes to jsem vystudoval vysokou školu :-) a zuby má též zdravé.
Dejme dětem co chtějí, zaslouží si to.
  • 
13.3.2010 19:53:08
Upřímě řečeno občas nechápu proč se podobné věci řeší. První dítě - dcera dudlík prostě nesnesla v pusince, druhé dítě - chlapec ho vyžaduje v podstatě pořád. Zdali mu to může uškodit vůbec neřešíme, já ho dle mé matky měl do dvou let a i přes to jsem vystudoval vysokou školu :-) a zuby má též zdravé.
Dejme dětem co chtějí, zaslouží si to.
  • 
13.3.2010 12:05:51
DOBRY DEN, JSEM MATKOU DVOU DETI. CHTELA BYCH DAROVAT VAJICKA, ALE NEVIM, JAKOU KLINIKU SI VYBRAT. JSEM Z TEPLICKEHO KRAJE, TAKZE BYCH TO RADA MELA CO NEJBLIZE. JESTE BYCH SE CHTELA ZEPTAT, ZDA MUZU DAROVAT VAJICKA S JEDNIM VEJCOVODEM, KTERY MAM ALE V NAPROSTEM PORADKU( MELA JSEM MIMODELOZNI TEHOTENSTVI). DEKUJI ZA ODPOVED A NEJAKY KONTAKT NA KLINIKU.
  • 
13.3.2010 8:45:05
Zdravím :) Zajímalo by mě jak je to s tím placením?Dočetla jsem se že od 5000 do 10 000 tisíc na výdaje spojené s cestou a podobně.Zajímalo by mě ovšem jestli nějaké peníze dostanu i když jsem z Brna? Jsem studentka třetího ročníku střední školy, je mi 18, nebyla jsem nikdy infekčně nemocná,chodím darovat krevní plazmu takže i většinu vyšetření jsem již podstoupila.
Předem děkuji za odpověď, nashledanou,
Lenka
  • 
12.3.2010 12:10:18
Dobrý den,
jsem ve 4 týdnu těhotenství a nadýmání mě trápí také a to dost, protože mám problémy se střevama. Myslela jsem si, že začnu pít fenyklový čaj, ale dozvěděla jsem se a právě i dočetla, že pro těhotné to není dobré. Nevím tedy, co mohu užívat proti těmto nepřijemným pocitům. Děkuji za odpověď, Veronika.
  • 
11.3.2010 11:17:45
Rizika odběru plodové vody
- mechanické poškození zdravého mimo
- infekce
- následný "spontánní" potrat

Výsledky jsou stejně jen orientační. Znám stovky případů, kdy výsledek byl pozitivní, lékeři nutili potrat, indikován Downům syndrom ap., že dítě bude mít vad... A ty děti jsou úplně zdravé!!!!
Znám jen dva případy, kdy diagnostika ukázala vady a bylo tomu tak, přitom jedno byla vážná srdeční vada, druhé mnohočetné malformace, způsobené pravděpodobně rizikovým pracovištěm matky.
Oproti tomu u dvojčat 2x v rozmezí 6-7 měs nepoznali, že jedno srdce už nebije.... Nechápu.

Navíc, z dg. Downova syndromu ho ve skutečnosti má jen 33%!!! Navíc Tobě řekli jen zvýšenou pravděpodobnost.

Je možné, že máš teď 2 zdravé děti a po amniocentéze už tomu tak nebude, může je poškodit.

Radši bych vzala riziko případného nedostatku, který budu řešit, až bude potřeba, než žít s tím, že kdybych si to nenechala udělat, mohly být třeba zdravé.

Krom toho podstatná otázka na závěr: pokud výsledky vyjdou blbě, necháš ho zabít? Jedno nebo obě? A co když nemocné je jedno, a oni to blbě určí a dají pryč to zdravé?

Moje douška: kdyby vše bylo ok, a zkazili to u porodu a bylo pak postižené, necháš ho taky zabít?
A když budou krásně zdravé a v roce někde slítne a bude mrzák, co s ním uděláš?
Dala bych jim šanci, děti jsou bojovníci. A i s dítětem s DS se dá zažít mnoho krásných chvil a objevit jiné světy. Jsou jiné, mnohem horší Dg. Nemocí je, kdybychom to věděli dopředu, tak by mnoho lidí nemělo děti vůbec, některé mají srdeční vady, mnohé různé alergie, astma, těžké poruchy krevní srážlivosti ap. Ale zeptej se jich, jestli by byli radši, kdyby je maminka nechala všas zabít. Je to o přístupu. Já znám třeba dost vozíčkářů, co si život fakt užívaj, přitom jejich okolí to bere jako hroznou tragédii. Mnoho lidí by je nenechalo dneska narodit. Současně ale všichni rodičové dělají co můžou, když se jejich dítěti stane úraz, po kterém na vozíku skončí. Možná toho sportovce roku Macha nebo Honzu Potměšila by mohli taky utratit.

Mně tady ty diagnostiky přijdou horší, a daleko méně relevantní, než příjezdová rampa v Osvětimi.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 1823 [Dalších 1733 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.