| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Štvou mě lidi...

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 55 [Dalších 15 >>]
Lexi.
8.1.2015 15:52:42
I když je fakt, že znám kluka (vyšší střední věk), který je z pěti bratrů, protože maminka moc chtěla holčičku ~;)
Hanina
  • 
8.1.2015 15:50:08
Bohužel nechápeš, že některé ty dotazy nejsou myšleny jako dotazy. když se tě někdo zeptá: "jak se máš", taky mu třeba nejde o to, jak se opravdu máš, ale jak zapříst rozhovor. Stejné, jak otázky na počasí, na děti... Na řadu věcí lze odpovědět neutrálně a pustit je z hlavy. Nad podobnými blbostmi vyšiluje jen ten, kdo nemá co dělat nebo se nudí a zabývá se pitominami.
Lexi.
8.1.2015 15:46:54
Protože co já mám odkoukáno a odposloucháno, většina lidí v české populaci chce páreček, syna a dceru. (většina, ne všichni, aby jste se do mě nepustili) Nevím proč to tak je, nedokážu to vysvětlit, ale mám to také tak. I když priorita jsou samozřejmě zdravé děti! Kdybych měla dva syny, velmi bych tlačila na manžela, že chci ještě do třetice zkusit holčičku.
Občas také pronesu k čerstvým rodičům třetí dcery/syna takové perly, které ti vadí, nic zlého tím nemyslím, jen tím prostě navazuji společenskou konverzaci.
Ale to co ti říkala ta prodavačka (že se syn nepovedl), to je těžce přes čáru.
Jen jedné známé, která čekala třetí dceru a předem od začátku těhotenství říkala, že doufá, že to nebude kluk, tak té jsem to neříkala.

Neber to ve zlém, ti lidé to říkají jako konverzační obrat. ~x~
8.1.2015 14:47:46
Já se nad tím tolik nepozastavuju, když v podobných případech někdo nějak reaguje. Myslím, že to většinou jsou řeči, jen aby někdo něco řekl. Stejně je to nakonec každému jedno, jestli někdo má holku, kluka, nebo dva tři...
Pokud to není jako případ v naší rodině (docela už dávno), když měli 6 kluků, než se jim narodila holka. A to ani nevím, jestli tolik usilovali a o holku, nebo se prostě jen rodily děti.
katka+synek2007
8.1.2015 14:21:39
Zvláštní, jak se to někomu vyhnulo. Já mám dva kluky a ty komentáře tam tedy byly, jenom jsem asi jiná povaha než autorka článku, jelikož je mi to šumák, ba spíš se vždycky cítím pobavena. Možná je víc komentářů na vsi než ve velkých městech?
Hanka 75
8.1.2015 14:02:19
víš, já myslím, že holky takhle komentované nejsou, že spíš když se sejdou tři a více kluků
možná, že to je proto, že si lidé myslím, že kluci jsou na výchovu náročnější, takže "chudák" maminka
a take, že kluk spíše dříve býval někdy "žádanější" tj že se nedopustí netaktnosti, když komentují, že po klucích (těch "lepších") to měla být holčička
ale naopak, jako že rodičům třech holek se prostě neříká, tak to počtvrté snad bude kluk, ale rodičům žřech kluků se řekne, tak at to je teď holka
Hanka 75
8.1.2015 13:57:46
chápu, že tě to štve kvůli malému dítěti, které to slyší např. že to měla být do třetice holčička, príště to vyjde a že se nepovedl,
ale tebe to štvalo i když jsi jen byla těhotná a čekala dítě. Asi máš nějaký vnitřní problém, že ti to vadí, protože zvláště kromě těch nevhodných komentářů před dítětem to není tak strašné.

Já mám dva kluky dvojčata a chtěli bychom třetí. Už dopředu jsem si vždy říkala, že se netěším na ty komentáře před dětmi, že to lidé jistě budou komentovat, kdyby to byli tři kluci. Takže mě to jistě čeká :-(
Ale mi se toho třetího nemůžeme dočkat, dost možná už se to nepovede, takže se na to zkus podívat z toho pohledu, že máš fakt tři zdravé kluky a komentáře nejsou tak důležité :-)
fyi
  • 
8.1.2015 13:10:15
to se asi pleteš, máme ji naočkovanou v roce 2004 /dcera se narodila v listopadu 2003/ a zapsanou v očkovacím průkazu
Eva
  • 
8.1.2015 12:35:51
Taky nechápu, proč tě to štve. Lidi plácají různé nesmysly, stačí se jen usmát a jít dál. Navíc, když to jsou cizí lidi. Ty neřeším už vůbec.
8.1.2015 12:16:08
Pokud se nepletu, tak před 11 lety se Hexa neočkovala, začalo se, tuším, 2007.....
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 55 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.