| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 165 [Dalších 125 >>]
1.5.2008 12:48:42
Ahojky,ohledně toho kojení - já se na porod i kojení připravovala,byla jsem na nemocenské od 3. měsíce a neustále jsem studovala vše co se týče těhotenství,porodu,chodila jsem na cvičení pro těhotné včetně přednášek,taky jsem byla na přednášce o kojení,bohužel při svém porodu i kojení jsem se setkala s tím,že teorie a praxe se můžou dost často lišit. Pořád jsem čekala kontrakce,které budou mít intenzitu co 5-10 minut apod.,ty však vůbec nepřicházely,a když přišly 4.den v porodnici,tak měly intenzitu takovou,že tam žádná pauza nebyla a když ano,tak pár vteřin...Za to samozřejmě nikdo nemůže a jak jsem psala,doktoři byli skvělí,nebýt té jedné asistentky...
A co se týče toho kojení,i když jsem se teoreticky připravovala,tak až později jsem přesně přišla na to,že dítě se má spíše k prsu naklonit a nechat jej přisát více samotné samozřejmě s pomocí,tím že tu bradavku vyloženě natáhnou a nacpou mu ji tam do pusy ležícímu na zádech - to opravdu není správný postup. Navíc mám velká prsa - po porodu a měsíce poté 85F,to je opravdu těžké nacpat ten dvorec úplně celý,když je téměř velký jak miminkův obličej.Navíc když zkousne a nepustí to dál... Je to fakt těžké takhle vysvětlovat přes pc,ale malý byl neskutečný jedlík hladový,hrozně sál a kousal a tohle se mělo řešit už v porodnici,od toho ty sestry jsou a mají ten titul baby friendly aby pomohly prvorodičkám,které praktické zkušenosti nemají, si myslím.Bohužel jsem se hodně setkala s tím,že maminky které neměly takové problémy s kojením-naštěstí jich je pořád dost,tak to vše těžko chápou.
Ohledně toho titulu jsem mluvila s paní Jiřinou Mrázkovou,která provozuje stránky ohl. kojení a laktační ligu a bylo mi řečeno,že o to aby jim titul vzali bojovala už několikrát (ne na můj popud - na popud již dříve maminek se špatnými zkušenostmi,i ona tam rodila a měla stejnou zkušenost) a nemají prý na to čas to kontrolovat...U mě fakt už bylo pozdě cokoliv řešit,protože ty prsa byly v zoufalém stavu,bylo třeba to řešit v počátcích,nechci nikoho odrazovat od této porodnice,znám spoustu maminek,jejichž dítě se přisálo a i když občas měly pocit,že mu mlíčko nestačí,nakonec to přestály a dlouho kojily,ale kdyby v začátcích byly takovéto problémy,dejte si pozor,i kdybyste si měli zavolat vrchní sestru - postěžovat si,bojujte, je to i pro vaše zdraví a samozřejmě miminka.
1.5.2008 8:52:50
Ahoj Adri~k~

Len ad kojení vo FM. Každopádne, keď to učia, tak holt musia miminku tú bradavku do pusy dať, nech má šancu sa prisať, inak to holt nejde že jo..

Ja som s kojením nemala problém, keď sa malý naučil prisať, žiadne rozkousané a krvavé bradavky...kojila som 11 mesiacov potom čo hodinu~k~

Myslím, že u kojenia robia často chybu aj samé maminky. Na kojenie sa je treba aj trošku pripraviť plus dbať potom na to, aby dítko malo v puse čo najvačšiu časť dvorca. Keď ho necháš ožužlávať len bradavky, samozrejme vzniknú ragády, to je jasné. Ale to myslím už može ovplyvniť hlavne a len maminka, veď ona to dítko kojí:-)Je u toho a može korigovať trošku, jak má to dítko bradavku v pusinke. Ja teda neviem, ale naozaj sa na FM nemožem v najmenšom sťažovať. NO JE PRAVDA, JA SOM SA NA POROD AKTÍVNE PRIPRAVOVALA OD 14 TT, ČO DOTERAZ ROBÍ MINIMUM MAMINIEK. ČASTO SA STRETÁVAM S NÁZOROM, PORODILI INÉ, PORODÍM AJ JA..A PRÍPRAVA NIKDE.

Mne malého neprikrmovali vobec, prikrmili ho len raz - tretí deň - na moju vlastnú žiadosť, lebo sa mi mlieko pustilo až 4 deň po porodu a malému mlezivo naozaj nestačilo, mal hlad veliký.

Musela som sa tej porodnice zastať. Samozrejme som asi mala šťastie v tom, že som tam nemala onú inkriminovanú nepríjemnú porodnú asistentku.

Dokonca, keď ma šili (bola som umrtvená výborne), tak doktorka so mnou žartovala a ja som mala pri tom v ruke mobil a posielala už pri tom nadšené smsky o narodení syna~k~

Myslím, že u porodu aj tak najviac záleží na tej príprave a hlavne psychickej, jak je maminka pripravená, tak vačšinou sa komplikáciám vyhne.

Teraz budem rodiť v Karviné, som sa presťahovala a mám FM trochu z ruky. V okolí som najlepšie recenzie z blízkych porodnic počula na Karvinú, tak som sa rozhodla tam. Do Ostravy nejdem ani bohovi. Jo a beriem si sebou porodnú dulu~j~
1.5.2008 8:40:44
aha, tak to je asi jeho menovec:-))) Tak toho 50 ročného Kudělku nepoznám:-)
1.5.2008 7:29:09
To je otřesný,co tu píšete.Nahlaste to těm,kteří tento certifikát udělují.Jsou to dvě paní v ČR.Tak to nestíhají kontrolovat.Adresu přesně nevím,ale najděte si jí přes vyhledávač.Já už tam před lety psala,se stejným problémem v jiné porodnici.Udělali kontorlu a stala se náprava.Dotyčná sestra měla velký problém s udržením místa.
30.4.2008 21:57:44
TAk to je mazec,chtělo by to zjistit jméno té asistentky???
A ještě bych vzala této porodnici titul Baby friendly - co se týče kojení, kojení učí tím že bradavku nacpou do pusy dítěti a o víc se nestarají,já dík tomu měla příšerné problémy s kojením - od druhého dne rozkousané prsa,potom opakované záněty s 39 horečkama až muselo dojít k zastavení laktace...A tam jsem sestry spíše otravovala,viděly jak mi z nich teče krev a žádná pomoc,rada...
Peta a Juli
  • 
26.4.2008 22:06:01
Katko, sice neznám jméno té PA, ale taky tuším že tu všechny píšeme o té samé.Je smutné jak jeden člověk dokáže zkazit práci druhých.
Katka
  • 
24.4.2008 7:57:18
Milá Peto a Juli, taky mám nepříjemné vzpomínky na onu porodní asistentku - myslím, že se vždy jedná o jednu a tu samou - viz příspěvky níže. V tom případě totiž platí, že starého psa novým kouskům nenaučíš, ale říct mamince, že je ověšená titulama a rodit neumí, tak to je opravdu SILNÉ KAFE !!
Mně taky nabádala, ať nevzdychám a raději spolupracuji, a to vše takovým tónem, jako kdyby se bavila s malým harantem. Díky ní nemám moc dobré vzpomínky na první porod, nedávno jsem rodila podruhé v Porubě a když si na porod vzpomenu, tak mám skoro slzy v očích - úžasný zážitek, že bych si to klidně zopakovala.
Peta a Juli
  • 
20.4.2008 20:40:05
Tak musím říct že sem to měla úplně stejně, nástup v pondělí a Julinku vytáhli až ve čtvrtek. Za tu dobu jsem poznala všechny doktory,kterí se porodnicí jen mihli. Myslím že i tu protivnou PA jsme měli tu samou:-) Řekla mi..."takové jako jste vy jsou nejhorší, je to ověšené titulama a rodit to neumí"...jakoby to že mám dvě VŠ mělo na porod nějaký vliv. Byla sem tam v době totální přeplněnosti porodnice,během mého pobytu tam dokonce vyhlásili STOP stav a nepřijímali.Přesto byli všichni milí a pohodoví ( i MUDr. Kudělka:-) )ikdyž bylo vidět že toho mají až nad hlavu.
18.4.2008 12:00:14
Tak to já mám stejnou zkušenost: přijeli jsme 14:30, dali mne na pokoj a tatínka poslali po návštěvách domů. Já na pokoji teda byla sama, tak jsem nechápala, proč tam nemůže být. Ještě byl ten den v porodnici frmol, tak na mne neměl vůbec nikdo čas. N a první ozvy mě poslaly na sál bez doprovodu a já pro silnou bolest páteře málem nedošle. Další kontrola se pořád odkládala nebyl čas...
Manžela jsem si tedy asi kolem 20hod vyprosila (původně měl přijít až na sál). To ale bylo naše štěstí, protože jinak by to prošvihl. Na sále jsem byla i se sprchou slabou půhodinku PA mi nedala radši ani klystýr, že bychom rodily v koupelně.
Jinak rodil mne starý Janyš a byla to hrůza brrr, PA super.
Jo a bylo to v březnu 2002
  • 
25.3.2008 11:59:00
ahojky maminy..jen se chci zeptat jestli se nenajde nějaká maminka čekatelka ktera má termín na začátku května a bude rodit ve Frýdku Místku a má obyvy tak jako já:(
budu moc ráda když se nějaká ozve a mohly to přetrpět spolu:)
tel. 739650947
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 165 [Dalších 125 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.