Megí (Malý Medvídek 3 měs., Bucíček 2,5r.) |
• |
14.6.2007 22:27:48
ahoj všichni zvažující. I já ještě 3 týdny před porodem nevěděla, jak se rozhodnout- zda pro porodnici v Ostravě Porubě, kde jsem r.2004 rodila poprvé či pro "neznámý" Frýdek.
V Ostravě jsem rodila císařem, miminko bylo koncem pánevním a byla jsem tam spokojená. Jelikož podruhé to ale vypadalo na možnost přirozeného porodu (hlavička dole), který jsem si moc přála, vynořovala se mi všechna možná ale ohledně Poruby (zvl.její větší "medicinalizace")...až jsem se rozhodla, po předchozí prohlídce, pro Frýdek. Porod byl dlouhý a celkem intenzivní, ale přesto si z něj na duši odnáším velkou spokojenost. Personál byl velmi vstřícný, trpělivý, skutečně prakticky zde používají porodní plány (asi 3 stránkové, které si sami navrhli a rodičkám je předem rozdávají).Samozřejmě, že je dobré jim své představy říct, domluvit se, příp.ještě jednou říct:-) (což se mi za těch 13 hod.v porodnici stalo 2x-kdy jsem musela 2x říct, že něco nechci-píchnutí plodové vody a podání oxytocinu a pak to již přijali). Téměř vše, co jsem si přála, bylo možné- různé polohy, neležet při monitorování, hudba, žádná medikace, doprovod partnera i duly, dokonce jsem mohla v omezené míře jíst a uvařili mi kapučíno:-)jinak bych asi padla hlady. Mimuško jsem si nechala na bříšku po porodu docela dlouho a asi za 2 hod.po odchodu partnera (jen co jsem minimálně obnovila své fyzické a mentální funkce)jsem si ho vzala úplně...Takže ještě jednou všem díky. Konečný rozdíl nesrovnatelný a při příp.dalším dítku již nebudu s výběrem porodnice váhat a půjdu rovnou do Frýdku. Jsem vděčná, že máme takovou porodnici blízko (a já ji hledala málem až ve Vrchlabí:-) |
9.4.2007 23:20:34
F-M doporučuji!!!!Rodila jsem tam v červenci 2006. Porod velice dlouhý, ale s přístupem veškerého personálu se to dalo zvládnout. Myslím tím na porodním oddělení, tak i na oddělení šestinedělí. Sestřičky fakt super. děkuji.
|
21.2.2007 12:09:49
Moc bych chtěla poděkovat hlavně těmto setřičkám Janě Foldýnové ( teť má jiné přijmení) a jeji mamince jsou to super sestřičky. Rodila jsem tam 11.9.2005, a byla jsem spokojená, až budu mít druhé dítko tak o jiné nemocnici ani neuvažuji. Ps: Kdy prosím Vás někdo znal tuto sestřičku Janu ozvěte se prosím na Renata.Garova@seznam.cz
|
Marie, Viki a tatínek Tomáš |
• |
2.2.2007 20:21:38
Tím, že jsem byla prvorodička, tak na to byl "údajně" čas. Otevírala jsem se ukázkově a dlouho. Epidurál se dá dát jen v určité fázi, když jsi otevřená na x centimetrů. Přesně si nevzpomínám na kolik. Kamarádce - druhorodičce se stalo, že při kontrole byla už moc otevřená, tak jí to nestihli píchnout. Ale ona měla zase porod rychle za sebou.
|
denisa 5/07 |
• |
1.2.2007 9:24:58
Marie diky za prispevek zrovna se do Frydku chystam v kvetnu.Dali Ti epidural bez problemu nebo meli vyhrady???
|
Marie, Viki a tatínek Tomáš |
• |
31.1.2007 19:16:30
Musím říct, že jsem se rozhodla pro Frýdek-Místek ačkoliv jsem z Havířova. Když jsem začala rodit, začala jsem být hodně citlivá, ze všeho mi bylo do pláče (podobné to bylo i první 3 měsíce těhotenství) a tak se mě dotklo všechno i řeči staniční sestry. Měla konec směny a byla asi hodně unavená. Dokonce řekla mému manželi, že porod nezvládám....Mám nemocnou páteř a porod mi dal dost zabrat. Křičela jsem, myslela jsem, že v porodnici se to smí. Vůbec mě nenapadlo, že bych u porodu mohla mít s páteří takové potíže a tak jsem žádného lékaře na to předem neupozornila. Také mi sestřička špatně píchla nějakou infuzi. Natekla mi celá ruka. Smála jsem se tomu a zeptala jsem se, jestli nebudu mít pak potíže s rukou až budu chovat miminko....už ani nevím co mi řekla, ale dost odsekávaly. Všechny měly konec směny a už se asi těšily domů od těch "hysterek". Jakmile nastoupila nová, čerstvá směna, všechno se změnilo. Ti mě ještě neměly zaškatulkovanou, píchly mi epidurál a tak jsem se mohla soustředit na tlačení. Ani jsem té milé asistentce neříkala, že vlastně stahy necítím jen tu bolest páteře. Nemohla jsem se hýbat pro bolest zad ani s epidurálem. Moje Viki měla po narození skvělé skóre, měla 2,90 kg a malou hlavičku. Asistentka jen pobízela: tlačte nabok, doleva, jé vidím hlavičku a má černé vlásky! Vůbec jsem nevěřila, že mi závěr může tak jít po tak špatném a dlouhém (18 hodin) začátku. Nakonec ani nástřih nebyl...
Musím říct, že jsem byla hodně citlivá a chtěla bych ještě více pobídnout personál k trpělivosti. Pro Vás to je jen směna, jeden den...ale pro nás zážitek na celý život. Vaše práce i tak byla profesionální a skvělá. Děkuji zejména té milé asistentce. Byla mladá, nebarvené hnědé vlasy vyčesané nahoru, střední postavy, fajn a odpočinutá. My s manželem jsme byli KO :o) |
magda |
• |
18.1.2007 15:50:31
Obě děti jsem rodila ve Frýdku-a jedním slovem je výborná.
|
Martina Maruchničová, PA |
• |
24.11.2006 18:24:48
Milá Martino, určitě vzkaz vyřídím, jsem ráda, že jste byla spokojená, Držím palce a přeju "Ježíška do bříška". Martina
|
• |
10.11.2006 16:04:05
Martino, když budete vyřizovat poděkování vaší kolegyni jmenovkyni Martině, tak za mně, mého manžela a syna vyřiďte prosím poděkování PA Petře Denverové (doufám,že jsem příjmení příliš nezkomolila). Byla fakt perfektní a v kombinaci s přístupem Mudr.Maráčkové jsem si odnesla hezké vzpomínky na porod. Chtěla bych znovu otěhotnět, tak doufám, že se to podaří a budu mít zase štěstí na bezproblémový porod se super lidma kolem sebe.
|
lenka 2.kluci 05/07 |
• |
10.11.2006 8:27:32
Mila pani Martino a nemyslite ,ze to je trosku postaveno na hlavu,aby otec platil 500kc za neco u ceho ani neni a nemuze byt???Myslim tim samozrejme cisare???Jinak ja rodila ve Frydku uz 2krat docela spokojena ted se tam chystam v kvetnu 2007.Nevite jak je to tam s epiduralem???Po tech 2porodech bych epidural urcite uvitala.Pry ho nechteji moc davat.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.