| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Stolice

Příspěvky 13 z 3 
  • 
5.7.2009 20:21:57
Dobrý večer,mám 3m syna-5,5kg, nekojený. Denně vypije 500ml Beba premium 1, a tak zhruba 50 až 60ml dětský čaj od Megafytu. Přesto má zácpu 2 až 3dny, pak začne plakat, ikdyž mu pomáhám cvičit s nožkama. Nakonec udělám pomoc rektální rourkou. Je to teprve 3x, nechci ,ale rourku používat. Snažím se mu podávat převařenou vodu a víc čaje, ale zatím do něj víc nedostanu. Budu se snažit. Prosím o radu jaký čajík a co ještě přidat. Děkuji Monika
  • 
23.4.2002 13:12:44
Milá Renato,

potřeba tekutin pro kojence činí 110 ml na kg hmotnosti. Údaj je to čistě orientační, takže pokud dítě vypije o něco více nebo méně není na škodu. A musím říct, že v případě tekutin je lépe více. Jak jsem již psala v předchozí odpovědi, strava Marušky je až moc kašovitá a je potřeba trošičku ji zahustit. Stolička by se měla upravit.
  • 
23.4.2002 10:25:23
Po přečtení tohoto dotazu jsem začala mít obavy o dostatečné množství tekutin své dcery. Někde jsem četla, že dítě má mít 100 ml na kg své váhy. Barborka váží cca 9 kg a dostává mlíčko od maminky ráno,k odpolední svačině a po večerní kaši připravené z 150 ml převařené vody. Během dne vypije 300 ml čaje nebo ředěné ovocné šťávy, občas v noci dalších 150 ml. Nevím kolik přijme tekutin ve formě mateřského mléka, ale i z tekutinami z polévek a kaše se mi to jeví jako dostatečné, odpovídající výše uvedenému tvrzení.
Stolice je tužší až kašovitá jednou až dvakrát denně.
Není Lenčin problém v nadbytečném příjmu tekutin, které tvoří podle popisu více jak 1,5 l na váhu 11 kg ?

Příspěvky 13 z 3 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.