| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvě třetiny dětí mají na táboře mobily

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 138 [Dalších 48 >>]
susu
  • 
28.7.2015 13:08:12
"tak to má bez rodičů vydržet a není žádný důvod s ním udržovat kontakt"
No, to je přesně ta bezcitná a bezrozumná drezůra, kterou já nechci.
jentakj
28.7.2015 13:07:07
Yuki - a ty si snad myslíš, že mé děti se samy nerozhodují? Rozhodují, ale taky jim je jasné, že budou dodržovat stanovené podmínky - tedy že zákaz mobilů je zákaz a ne - já chci i rozhodnout sám, jestli to budu respektovat nebo ne.
susu
  • 
28.7.2015 13:06:41
Jentak, to je blbost, Já byla jako praktikant jednou v mládí na táboře, mobily neexistovaly a vím, že tam byly děti, které brečely každý večer a někdy i přes den. tak mi netvrď, jak po zákazu mobilů najednou nikdo nebrečí.
Může to být spouštěč, ale ten by se nějaký nejspíš objevil tak jako tak.
jentakj
28.7.2015 13:05:10
Susu - děláš, jako by dítě bylo na táboře celý rok~;)
Yuki 00,03,07
28.7.2015 13:04:27
Cairo, myslkím to jinak - prostě chce i o prázdninách, celý rok se na to těší, on chce trávit prázdniny takto,m tak ho nebudu nutit trávit je v divočině

a tou inteligentní bytostí to myslím toak, že má dost rozumu na to, aby si vbral, jestli chce naspat nebo nechce, umí se samostatně rozhodnout, co udělá a může to udělat
jentakj
28.7.2015 13:04:26
To je marný - pokud je dítě dobrovolně na táboře, tak to má bez rodičů vydržet a není žádný důvod s ním udržovat kontakt. Nebo může psát~;)
susu
  • 
28.7.2015 13:03:36
Jentak, mně je 46 a považuju se za dost samostatnou bytost, a přesto občas volám mamince, jak to či ono udělat a někdy si i povídáme jen tak.:-)
Yuki 00,03,07
28.7.2015 13:03:04
za drezůru považuju jakýkoliv zákazy a příkazy (nepočítám samozřejmě nutnosti jako řád dne, ale jinak co si vezmu je moje věc)
a jestli si děcko vezme přes zákaz mobil a ten mobil schová a vypne nepřizná, protože je to zakázaný, pak do toho mobilu bude brečet někde za chatou po večerce - to se nemůže stát?

a ano, rodič bude mít úpocit, že děcko nevolá, zvládá tábopr, takže v pořádku, vedoucí nevolá, děcko je asi v pohodě

ale děcko v pohodě být opravdu nemusí, jen to dusí v sobě, pamatuju si na svou školu v přírodě, kam jsme nechtěla, musela - a ano, zvládla jsme to, ale protože jsem to zvládla jednoum, musela jsem o rok později zase, zase jsem nechtěla, brečela jsme doma, že nikam nechci , ale zvládla jsme to loni, zvládnu to zase - a zase jsme to zvládla

ale moje vzpomínky jsou tkaový, že moje děti si mohly vybrat, jestli na školu v přírodě pojedou nebo ne, malý letos nejel, nechtěl, nejel, já ho nutit nebudu
až bude chtít, pojede.
starší byli na táboře poprvé loni, proč je nutit dřív a mít pocit, že když nikdo nevolá, tak to zvládají?
a když uyž to opravdu zvládnou, tak můžou i ten mobil mít a klidně mi může napsat, že má puchýř :) a nebo že je to super. A nebo nenapsat nic.

Oni nemusí, oni můžou.
jentakj
28.7.2015 13:02:44
Susu - jasně že jsem jezdila a mé děti taky a že děti fňukají, to vím od dcery, co jezdila jako vedoucí. Jasně říkala - já bych některý rodiče nakopala, dítě je celý den v klidu a jak zavolá maminka, tak musím vyčlenit člověka, aby ho srovnal a hodil do party. A nejlepší je, když je tam takových labilních dětí víc a začnou brečet jen proto, že tamten brečí a tak si vzpomene, že maminka je doma a já chci volat.
Jak byl zákaz mobilů - byl klid - buď tam nebyly tyhle stýskací a nebo prostě na stýskání neměly čas, protože říct o mobil si mohly jen v určitou hodinu a dost často v tu hodinu prostě neměly čas, protože zrovna blbly s kamarády.
susu
  • 
28.7.2015 13:01:01
Proč by mělo být sdílení nejlepší až po příjezdu? Mě se líbí klidně každý den. A po příjezdu bude pořád o čem vykládat.~d~
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 138 [Dalších 48 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.