Monika |
24.2.2016 22:10:12
Ale tak to je normální, že mají lidi věci jinak, ne? Já třeba účast manžela u porodu automaticky očekávala, on se nebránil (i když tedy asi obavy měl, krev a podobné "projevy" moc dobře nesnáší), ale když "přïšlo tvrdý na tvrdý" zjistila jsem, že ho tam rozhodně nechci. Ono to asi nakonec proběhlo jak mělo, vzhledem k tomu, že mi v porodnici dost dlouho nevěřili mé bolesti při kontrakcích (monitor prostě žádné kontrakce neviděl), tak možnost, že fakt už brzy porodím, připustili natolik pozdě, že manžel nestihl přijet (od začátku se mnou v porodnici nebyl, protože jsem nastoupila den předem na vyvolání porodu při přenášení, ovšem nakonec se "to" rozběhlo samo). Ale vím, že celou druhou dobu porodní jsem věděla, že ho tam nechci a když mi na něj zrovna přišla myšlenka mezi kontrakcemi, tak jsem vykřikovala "ať ho sem hlavně nepouštěj než se to dítě narodí" Myslím, že jsem prostě považovala za zbytečné, aby se díval "na to trápení" (měla jsem tedy zřejmě zcela průměrný porod, žádné drama) a věděla jsem, že by mi to vadilo. Naštěstí dojel akorát - dítě už bylo na světě a já se "nudila" při čekání na placentu. Pro mě ideální. Při druhém porodu bylo všechno vyřešeno tím, že musel zůstat doma se starším dítětem, tchyni doma "předem" jsem fakt nechtěla ...
|
Barbora |
• |
24.2.2016 20:17:03
Ale vždyť dotaz pokládala žena, která tam otce vyloženě nechce! "Pan chytrej" popsal důvody, které mohou vést k tomu, že žena nechce partnera u porodu a zároveň na konec přidal uklidnění, že není nutné obávat se toho, že by z toho manžel měl trauma, jelikož sám u porodu byl a pozitivní emoce převládaly... Proto moc nechápu vaší reakci...
|
Ráchel, 3 děti |
24.2.2016 19:08:02
Máme tři děti a vůbec si neumím představit, že bych manžela u porodů neměla
|
kreditka |
24.2.2016 15:59:06
Já si pro změnu neumím představit partnera u porodu nemít. U prvního dítěte bych porodila na kachlíky neb PA věděla všechno "přesně" u druhého dítěte mi byl velikou oporou, protože porod moc nepostupoval a u třetího jsme si to oba užili už jen proto že porod byl rychlý, po porodu dítě celou dobu u mne - žádné vyšetřování jinde apod. se nekonalo i placentu jsem rodila se synem na břiše, sestra pro případ nouze ve vedlejší místnosti, dětská se vždy jen přišla dikrétně podívat na dítě a zase odešla, přítmí klid.... prostě nádhera. Kdybych tam byla sama se synem partner by mi jednak velmi chyběl a bylo by mi líto že ten nádherný okamžik nemůže sdílet se mnou, byl to totiž on, který všechny děti obrečel štěstím)
|
Lenka |
• |
24.2.2016 14:59:43
Máme tři děti a vůbec si nedovedu představit, že by se manžel měl koukat, jak rodím. Máme k sobě i po téměř 40-ti letech moc krásný vztah, zažíváme spolu hodně krásného a zažili jsme samozřejmě i špatné chvíle, stále se milujeme, ale u porodu bych ho nechtěla. Manžel má velice hezký vztah k dětem, hodně se jim věnoval i v době, kdy to zdaleka ještě nebylo tak samozřejmé jako dnes, zastal všechny práce, spojené s péčí o miminka, ale být u porodu? Ne a ještě jednou ne.
|
xb-1 |
• |
24.2.2016 11:24:13
autor si nejak neuvedomuje, ze porod neni jen doba vypuzeni ditete, ale nekolik hodin tomu predchazejicich, kdy zena oceni, kdyz ji nekdo poda piti, zavola sestru kdyz je potreba, proste je po ruce. Kdyz nekdo, kdo je pri smyslech a neovlivnen bolesti, komunikuje se sestrami, zaridi prineseni miminka, pokud se sestra nekde zadrhne, doprovazi miminko, pokud ho detsky lekar odnasi jinam na prohlidku a zvazeni a tak dal a tak dal. Navic vystrasenou maminu uklidni vic nez sestra, takze celkove prispeje k lepsimu porodu.
pokud je otec citlivka, muze si na tu vypuzovaci cast sednout na chodbu. Ale jak rikam - dulezity je hlavne pred a po. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.