Lenka |
• |
25.10.2007 14:24:47
Milá Lenko, četla jsem tvůj příspěvek a v celku jsem nenašla nic proč máš tak negativní názor na Havířovskou porodnici. To, že si měla porod komplikovaný tak za to určitě nemůžou lékaři. Pokud ti nešlo kojení tak věřím, že sestřičky udělaly vše, aby to šlo. Mě kojení taky nešlo a nakonec díky odsávaček a kloboučku a trpělivosti sester jsme se naučily krásně kojit. Sprchy nejsou nic moc, ale rozhodně to není žádná hrůza a jídlo bylo dobré. Takže v podstatě nevidím, žádné selhání personálu jen stěžování rozmazlené holčičky.
|
Magda, první porod |
• |
24.10.2007 13:24:53
Dobrý den,
stejně jako většina maminek jsem si i já před svým prvním porodem zjišťovala všechny možné informace o těhotenství, přípravě k porodu a porodu samotném, snad i proto, že ve svých 28 letech jsem chtěla být na všechno připravená a dostatečně poučena, aby můj první porod proběhl bez komplikací a já si mohla užívat jedinečné první chvilky se svým chlapečkem. Jaké ale bylo mé vystřízlivění, když mi začaly kontrakce a já se vydala do havířovské porodnice. Rodila jsem v první polovině roku 2007 pro pořádek. Byla jsem připravena opravdu na všechno, ale to co jsem si zažila na místní "jako porodnici" předčilo i mé nejbujnější představy. Porod byl komplikovaný a nakonec ukončen sekcí, to by ještě šlo,ale pobyt na odd. šestinedělí byl pro mě doslova horor a to jsem dle názoru mého okolí poměrně asertivní člověk se životními zkušenostmi, který se umí postavit problémům. Malý byl tedy po porodu přenesen na odd. novorozenců, manželovi nebyl ze strany lékař. personálu - pana doktora -podán dostatečně důvod, proč byla provedena sekce a tudíž manžel nemohl být u porodu, který byl proveden v celk. anestezi a ani nemohl být přítomen při omývání, měření apod. což je v ostatních zařízeních dle mých informací poměrně běžné. Jelikož v Hav. porodnici byla zrušena porodní JIP, byla jsem po porodu ve večerních hodinách z chirurgie převezena na první dobu porodní, kde jsme bohužel musela být přítomna přípravám dalších maminek k porodu a slyšela jsem tudíž vše, co se dělo a že ten večer bylo opravdu dost porodů. Malého mi přinesli na kouknutí až za 3 hodiny, pravda můj zdravotní stav byl v tomto limitujícím, a tak z tohoto důvodu jsme měli s malým problémy s kojením, které ani 8 denní pobyt v nemocnici nezměnil, sestřičky sice z počátku měli snahu, ale malého vzhledem k jeho porodní váze přes 4 kg nosili na kojení vždy plačícího, takže veškeré pokusy o přiložení byly vesměs bez výsledku, zkoušela jsem jak odsávačku, tak klobouček aj. No ale toto by se dalo pochopit, že každému není dáno kojit, zvláště, když dítě má velkou váhu je vyžaduje tudíž jinou péči a množství a četnost kojení než mimi s por. vahou např. 3 kg. Vzhledem k tomuto byl malý neustále uplakaný, vzteklý -dle slov personálu asi proto, že je neurotický - byl dokonce vyšetřen dětským neurologem -> bez nálezu samozřejmě, a já jsem dokonce byla dotazována, což považuji za vrchol drzosti, na to, zda např. neužívám DROGY, z nichž by měl malý abstinenční příznaky. Absolutně nechápu, jak se kvalifikovaný personál může takto ptát zvláště, když jako rodička jste neustále pod lékařskou kontrolou !!!Ostatní shrnu asi takto: plíseň ve sprchách, strava neodpovídající potřebám rodiček a kojících matek, přístup sester zejména z novorozeneckého až na světlé výjimky hrůůůza, z lékařů musím pochválit MUDR. Čechovou, , ostatní průměr, 3 den po porodu jsme byly obtěžování obchodní zástupkyní jisté nejmenované pojišťovací společnosti – což je přímo v rozporu se zásadami Baby Friendly Hospital, apod. no a na závěr asi toto, svůj váhový přírůstek cca 16 kg jsem po tomto pobytu dokonale během těch 8 dnů shodila a to asi hovoří za vše. Pro mě z toho plyne jediné, další porod určitě jinde. M. |
Dáša |
• |
12.10.2007 15:02:06
Ahoj Zuzini, manžel s tebou může být po celou dobu porodu né až to vypukne. Já jsem manžela volala pozdějik, protože jsem měla dlouhý porod a dokud to šlo tak jsem se snažila spát, ale jak už začli pořádný bolesti tak jsem ho volala. Byl tam semnou 6 hodin a to se mě sestřičky ptaly mnohem dřív jestli ho nechci zavolat. Takže neboj a schutí do toho. Přeji ti krásný porod a zdravé miminko.
|
zuzini |
2.10.2007 18:05:26
Dotaz: Máte některá zkušenost s porodním plánem v Havířovské nemocnici? Byla jsem včera na čumendu, všechno mi odkývali, ale nevím jestli to dodrží. A stím otcem u porodu - řekli mi, že ho můžu zavolat až bude těsně před, ale já ho chci celou dobu, při tlačení mi už bude více méně naprd. Řekli, že se budou snažit mi vyhovět, tak jak to teda je? Poradíte?
|
• |
1.10.2007 12:18:31
Rodila jsem v Havířovské porodnici 21.11.2006 a to ze strachem jaké to tam bude, když občas slyšíte negativní zkušenosti jiných maminek. Tak moje zkušenost je ta nejlepší. Můj porod byl velice dlouhý, takže věřím, že se u mě vystřídali všichni lékaři a sestřičky a ani na jednoho bych nemohla nic říct. Všichni byli super moc hezky se ke mně chovali a sestřičky si se mnou chodily povídat nosily mi časopisy, aby to lépe utíkalo. Manžela jsem volala až k porodu takže ten zbytek času jsem byla jen s personálem, takže není pravda, že se k vám chovají hezky jen když je tam otec. U porodu mě doktorka držela za ruku a pomáhala tlačit. Všem Havířovskou porodnici doporučuji, protože to byl velice krásný, ikdyž bolestivý zážitek
|
katka 75 |
• |
18.9.2007 12:32:05
Od roku 1997 uplynulo už dloukých 10let.Nemyslíte?Třeba se toho mohlo moc změnit...Jak už jsem psala rodila jsem v Havířově v roce 2005 a vše bylo v naprodté pohodě.Před 4měsíci rodila kamarádka v Ostravě Vítkovicích a moc si stěžovala.Ale na nemocnici ve Frýdku jsem slyšela samou chválu,také jsem do ní chtěla jít rodit.A švagrová rodila v Třinci a doporučuje všem.Ostrava je jako na běžícím páse....Ale můj názor je ten, že na "BLBA" MŮŽETE NARAZIT VŠUDE!!!!!!!!!!!Každý je spokojen jinde a s jiným přístupem.Tak vám přeji ať už budete rodit kdekoli,ať je vše v pohodě a dle vašich představ!!!!!
KATKA |
Petra |
• |
11.9.2007 9:09:34
Zdravím všechny budoucí maminky a je mi trochu líto, že vás odradím, ale člověk nerodí každý den a tak by měl mít co možná nejlepší vzpomínky a ty Havířovská porodnice nenabízí. Já rodila v roce 97 a už nikdy. Nejsem sebevrah. Sestřičky vám dávají jasně najevo, jak je obtěžujete, když k ránu konečně sestřička uznala, že se blíží porod, řekla jen, vemte si ručník a pojďte za mnou, žádné křeslo, žádná opora....NIC: Když mě na chodbě chytly další stahy, vynadala mi, ať jsem ticho že v pokojích spí maminky s dětma. V předpokoji šílený přístup nepřestal, jediné štěstí bylo, že dcera byla rychle venku, ale i tak po porodu mi dali nějaký prášek, nikdo vám neřekl proč ho máte brát, jestli se něco stalo apod. Až na druhý den mi jedna normální sestřička vysvětlila, že jsem měla křeče a vysokou horečku, tak proto. Čtvrtý den ze mě začaly padat šíleně velké krvavé guly, na ultrazvuku zjistili. že jsem špatně vyčištěnám, takže injekce na rozpouštění a čekalo se. Jsem ráda, že injekce zabraly, sice jsme tam zůstaly déle kvůli mě, ale kdyby mě měli čistit byly by jsme tam ještě dýl. Právě jsem v 7 měsíci těhotenství a do Havířova mě nikdo nedostane, i kdyby mi zaplatili. Jdu do Ostravy-vítkovic a pokud tam nebbude místo, tak do Frýdku, věřím že to tam bude lepší než v Havířově. A manžel mi to jen schvaluje, plně se mnou souhlasí. Až to budu mít i podruhé za sebou, budu moct srovnat a pak Vám určitě napíšu srovnání s jinou porodnicí. Zdravím
|
• |
5.8.2007 13:07:40
V roce 2005 jsem čekala svého vytouženého prvního potomka.V Havířövské porodnici jsem nechtěla rodit ani náhodou.Zvlášť, když jem věděla jak se o ní vypráví.Jenomže jsem v 9 měsíci musela s nějakými problémy do nemocnice a tam jsem za 14 dní měla možnost poznat personál a poklábosit s novopečenými maminkami a ....Všechny obavy byly rázem pryč.Bylo rozhodnuto budu rodit tam, kde jsem se před léty sama narodila.Když odtekla plodová voda já i můj manžel jsme nastoupuli v naprostém klidu do nemocnice do které jsem tolik nechtěla.Porod nebyl zrovna ukázkový,maličkému se nechtělo ven.Ale za pomocí dvou super porodních asistentek Zuzanky a Helenky a Mudr.Džadoňové se nám po 9 hodinách narodil Matyáš David Hliva.Jsme v naprostém pořádku a teď po 2letch plním slib,který jsem dala na porodním stole!Chválím celé porodní oddělení v HAVÍŘOVSKÉ nemocnici.Bylo u vás moc fajn!A pokud se zadaří a budeme čekat další mimi tak rodit budu zase jedině v Havířově!!!!!A ještě nesmím zapomenout na poďekování Mudr.Tamaře Bystroňové, díky ní je malý Matyášek na světě!I, když jak ona sama řekla: Já u toho nebyla, je to z velké části její zásluha!!!Ještě jednou dík Vám všem. KATEŘINA DZÁMOVÁ-HLIVOVÁ
|
• |
5.8.2007 13:06:04
V roce 2005 jsem čekala svého vytouženého prvního potomka.V Havířövské porodnici jsem nechtěla rodit ani náhodou.Zvlášť, když jem věděla jak se o ní vypráví.Jenomže jsem v 9 měsíci musela s nějakými problémy do nemocnice a tam jsem za 14 dní měla možnost poznat personál a poklábosit s novopečenými maminkami a ....Všechny obavy byly rázem pryč.Bylo rozhodnuto budu rodit tam, kde jsem se před léty sama narodila.Když odtekla plodová voda já i můj manžel jsme nastoupuli v naprostém klidu do nemocnice do které jsem tolik nechtěla.Porod nebyl zrovna ukázkový,maličkému se nechtělo ven.Ale za pomocí dvou super porodních asistentek Zuzanky a Helenky a Mudr.Džadoňové se nám po 9 hodinách narodil Matyáš David Hliva.Jsme v naprostém pořádku a teď po 2letch plním slib,který jsem dala na porodním stole!Chválím celé porodní oddělení v HAVÍŘOVSKÉ nemocnici.Bylo u vás moc fajn!A pokud se zadaří a budeme čekat další mimi tak rodit budu zase jedině v Havířově!!!!!A ještě nesmím zapomenout na poďekování Mudr.Tamaře Bystroňové, díky ní je malý Matyášek na světě!I, když jak ona sama řekla: Já u toho nebyla, je to z velké části její zásluha!!!Ještě jednou dík Vám všem. KATEŘINA DZÁMOVÁ-HLIVOVÁ
|
jana,2 kluci |
• |
6.7.2007 15:35:52
Neda mi to nenapsat par radku,ktere sice tady nemam skoro pravo psat,ale napisu....Rodila jsem totiz oba kluky ve F-M.Jak ale vidim ,jak se vase nazoru ruzni,myslim,ze hrozne zalezi na koho prave natrefite...nejen z te lidske stranky,ale i profesionalni.Je totiz bida,kdyz je sestricka hodna,ale leva jak savle,a nebo naopak,takze obe pozitiva ,coz je lidsky pristup+profesionalita se dneska uz tezko hledaji,ale jdou najit.To same plati samo i pro lekare.Takze mi nezustava nic jineho,nez prat maminkam ,aby natrefily na obe po POZITIVA!!!VSAK PRIVEST NA SVET MIMINKO JE ZAZITEK NA CELY ZIVOT!Vim o cem mluvim.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.