• |
28.6.2009 21:18:23
Ahoj,
náhodou jsem tady na tuto diskusi narazila. Jsem Havířovačka a taky po všech aférách v havířovské nemocnici jsem šla rodit trochu s obavami. Ale byla jsem 4.1.2008 na den otevřených dveří, kdy předváděli nově zařízené oddělení porodní a šestinedělí. Nebylo to ještě hotové, ale věděla jsem že rodit budu až v květnu a bylo to tam všechno moc hezké. Porod šel jako másle - všichni byli úúúúžasní. Skvělá asistentka porodní sestry a rodil mě mladší ale viditelně zkušený pan doktor. Ke konci nastali komplikace, ale všichni zachovali chladnou hlavu a nakonec vše dobře dopadlo a náš syn se narodil vpořádku. Po celou dalši dobu se nám neustále všichni věnovali a dělali co nám na očích viděli. No a na oddělení šestinedělí - luxus. Pokoje pro dvě a společná sociálka se sousedním pokojem. Sestry zlatíčka, měli jsme problémy s kojením, měla jsem vpáčené bradavky a malý měl přirostlou uzdičku pod jazykem, ale všechny problémy jsme odstranili za pomoci sestřiček, které se neuvěřitelně snažili a domů jsme odcházeli jako sehraný pár, díky podpory, kterou nabízí i následovně - po telefonu i osobně. Podporuji názor, že záleží na každém jak se postaví k věci a jaký má pohled na lidi. Ale samozřejmě vím, že na vola se dá narazit všude. Všem které se rozhodujete jestli Havířov nebo radši jinam, tak doporučuji Havířov a zapomeňte na staré pomluvy. |
Jana |
• |
24.2.2009 16:09:51
Milá Magdo, taky tvé stížnosti nechápu. V Havířovské nemocnici jsem rodila dvakrát, podruhé v březnu 2007, tedy ve stejném období jako ty a nemohla jsem si to tam vynachválit. Ikdyž jsem byla druhorodička, tedy by nemuseli kolem mne tolik skákat, tak skákali a ukazovali mi všechno jako poprvé. Sprchy nebyly nic moc, to je pravda, ale vždycky tam bylo čisto, vytřeno, uklizeno. A teď už jsou přestěhovaní na nové oddělení a je to tam prý super. Taky mi připadají zbytečné a neopodstatněné narážky na personál. Je to jistě všechno o lidech, ale naprostá většina personálu tam byla víc než ochotná. Jestli to není všechno o tom, žes měla těžký porod. Já měla taky první těžký a kluk měl 4,08, což při mé váze 50kg byla taky fuška, ale díky ochotě personálu jsme to v pohodě zvládli. To špinavé prostěradlo s mi fakt nezdá, protože vím, že nám dávali nové kdykoliv jsme měli špinavé.Nikde by kolem tebe neskákali, tak jak bys pískali, nejsi na jejich oddělení jediná a co slýchám od kamarádek, které rodily v jiných porodnicích v kraji, tak bych řekla, že jsem na tom v Havířově byla ještě dobře.
|
• |
10.11.2008 10:19:11
Milé dámy,já jsem rodila v Havířovské nemocnici 2 a opravdu si nemůžu stěžovat. Ochota na prvním místě poradí Vám se vším když si nevíte rady,příjdou okamžitě v noci jak už nevíte co s malým když Vám dlouho brečí. U první porodu byl Dr.Šrubař nemůžu si stěžovat,ale komu dávám velký obdiv je dr. Mrózek strašně citlivý a chápavý doktor. Toho jsem měla u druhého porodu,možná to taky bylo tím že jsem měla vše za sebou a nebyla jsem nějak hysterická jak to některé umí- Zdravím všechny a teď jsem znovu v jiném stavu nebo jeden syn mi umřel a půjdu znovu rodit do Havířova
|
Pavla, Adélka 4 měsíce |
• |
10.9.2008 13:37:03
Rodila jsem v dubnu 2008 a přiznávám, že jsem se docela obávala, pro velkou kritiku, rodit právě v Havířově. Ale byla jsem podívat na porodní sál,chodila na předporodní kurzy a nezdálo se mi tak hrozné. Porod jsem měla docela těžký a musím poděkovat paní doktorce i porodním asistentkám, že mi pomohly, sama bych to nezvládla. Na odd.šestinedělí jsem potkala samé příjemné a dobré porodní asistentky, pravda je, že některé více či méně, ale všechny byly profesionální. Asistentky z novorozeneckého odd., to už bylo hodně o lidech, pořád jsem se na něco ptala a pokaždé jsem se dozvěděla něco jiného, některé slíbily a už jsem je neviděla...ale je tam několik dobrých lidí, které se vám a vašemu miminku opravdu věnují, jako kdyby jste tam byla se svým miminkem jediná. Takže moje zkušenost je dobrá a určitě tam půjdu rodit zase. Pokud můžu poradit, nenechejte se odbýt a jestli něco nevíte,ptejte se a ptejte...Pavla Mattauschová
|
Nela,3měsíční Karolínka |
• |
6.2.2008 13:44:00
Když jsem otěhotněla začala jsem užívat vitamíny od začátku až do konce těhoenství a taky jsem podle toho porodila skoro 4kg Karolínku v Havířovské nemocnici,4kg byli při mé porodní váze 67kg trochu moc ale zvládla jsem to pomocí dr.Janíčka,jinak na oddělení sestry nic moc a chtěli mi malou podruhé naočkovat tuberkulozou,a taky mi při odchodu domů po týdnu oznámili že mé dítě má nalomenou klíční kost a nikdo na to dříve nepřišel a přitom Karolínka stále plakala,máme z porodnice celkem zážitek ale už je to za náma a jen nám fajn
|
3.1.2008 18:21:57
Já rodila v Motole, bylo to super. Byla jsem tam sama rodička.Velké díky patří sestřičse- studetce Romaně, která se mnou byla po celou dobu a dokonce zůstala i přesčas, aby si počkala co se mi narodí:)) Velice jí děkuji.
Jinak na šestinedělí také vše v pohodě. Měla jsem malou hned u sebe. Sestry dětské i ženské velice milé a ochotné. takže Motol doporučuji. |
3.1.2008 15:34:20
Mladá paní nemyslíte si,že pokud se někdo pod svůj názor nepodepíše jako by nebyl.Je to vlastně anonym.A ty píšou jen zoufalci a to vy zajisté nejste.
Katka Hlivová |
3.1.2008 15:30:02
Myslím,že by bylo vhodné se podepsat.Alespoň slušní lidé to tak dělají...!!!
|
26.11.2007 12:11:27
Bylo pondeli a ja mela termin,gynekolozka me poslala do porodnice.Zbalila jsem si veci a jela,chtela jsem to mit vsechno za sebou a miminko pred sebou,ale.......V porodnici si me nechali pres noc,na druhy den me pustili domu.Ve stredu jsem sla znovu na prohlidku,tentokrat do porodnice.Tam mi pani slovenska doktorka rekla ze miminko se dusi.Nerekla to primo me ale sestre ktera stala vedle ni a zapisovala,ja jsem tam jen lezela,jakobych nerodila ja ale ony.Lezely jsme na pokoji tri,jedna mela uz 14 dni po terminu ale mela jeste cas...teda alespon podle doktoru(nebudu se zminovat o zdravotnim stavu toho detatka,domyslete si jak to asi dopadne kdyz dite prenasite 14 dni)...ja jsem nakonec porodila,muj porod byl rychly,ale personal co u me celou dobu stal byl hrozny...Nikdy jsem se nesetkala s arogantnejsimi,opovrzlivejsimi,nechutnejsimi lidmi....Je skoda ze si nemuzu vzpomenou na jmena sester.Vim ze ta jedna stara byla vrchni,celou tu dobu se mi vysmivala,a byla rada ze trpime.Ta druha mladsi,kdyz jsem se ji po porodu zeptala zda mohu dostat ciste povleceni(bylo cele od krve)mi odsekla ze nemaji a ze jsem si ho nemela zaspinit...Tak si predstavte mou psychiku,lezet 4 dny v zakrvacene posteli,kdyz se na vas chodi divat znami...Havirovska nemocnice je snad ta nejhorsi co me mohlo potkat.a kdybych mela takovy charakter jako ony mile damy,uz dnes by tam nebyly..........
|
lenka |
• |
29.10.2007 12:13:43
Omlouvám se. Milá Magdo
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.