| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Střídavá péče: je pro děti nejlepší?

Příspěvky 110 z 16 [Dalších 6 >>]
Zázvor
  • 
8.10.2016 20:56:00
Proč vtip??
8.10.2016 20:32:35
To byl vtip, ze?
Tarsis
7.10.2016 8:57:53
Bohužel mám zcela opačnou zkušenost. 1. moje velmi dobrá kamarádky se rozvedla po 10 letech, dítěti v té době nebyli ani tři, teď je mu osm. Otec nejeví příliš zájem, neplatí a dítě si půjčuje babička. 2. případ dtto, jako přes kopírák, až na to že otec nejeví zájem absolutně žádný, což bolí ještě o něco víc než ty neexistující alimenty. Případ 3. švagrová, která odešla s dvojčaty od manžela kvůli domácímu násilí (takovému tomu, co končí zlámanými kostmi a pobytem v nemocnici) . Tam by ze strany otce velký zájem o střídavou péči, u dětí kterým nebylo ještě ani tři a přes několikasetkilometrovou vzdálenost (ačkoliv některé spory vedoucí k násilí měli základ v tom že švagrová prosila muže o pomoc s dětmi a on ji jsa přeci zaměstnán a znaven z práce, velmi radikálně odmítal). Soud žádost po několikaletém sporu zamítl. Upřímně, tyto tři případy poněkud otřásli mou vírou v otce jako vhodné opatrovníky děti. Ale naprosto chápu, že se nedá paušalizovat.
zuza
  • 
6.10.2016 16:30:48
Stačí se zamyslet nad tím, jak by se mi asi líbilo se každý týden stěhovat s pár věcmi v batůžku. Mně by se to nelíbilo. Měla bych pocit, že nemám domov nikde. A bez zázemí by se mi špatně žilo...
Ráda bych si přečetla názor někoho, kdo tímto prošel. Chápu, že ta praxe střídavé péče je poměrně krátká, ale určitě se dotkla už i některých starších dětí, které by byly schopné povyprávět, jak to prožívají. Proč si někdo nedá tu práci se zeptat jich? Já to aspoň nikde ještě nečetla.
Marketa, kluci 14 a 8
  • 
6.10.2016 6:46:35
Nerozvedeni i rozvedeni - mam 3 rozvedene kamaradky, deti jsou ve stridave peci, tatove funguji normalne.
Hanina
  • 
5.10.2016 21:44:33
Hmm, rozvedení nebo ještě v rodině? Těch, co se starají, moc není, a pokud jsou, jsou dobří, mnohdy by klidně mámu nahradili.
Marketa, kluci 14 a 8
  • 
5.10.2016 21:08:54
Tak to je nesmysl. V mem okoli vetsina tatu funguje ve vztahu k detem dost podobne jako mamy.
Kafe
5.10.2016 18:44:03
Jo, bohužel. Starající se tatínek je spíše výjimka, než pravidlo.
Z+2
5.10.2016 18:24:14
Fakt?
Kafe
5.10.2016 17:55:59
tak se taťkové moc starat nechtějí a pokud ano, tak chvíli o víkendu, aby jim děcka nenarušovala program. ~d~
 Příspěvky 110 z 16 [Dalších 6 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.