| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chtít rodit doma? To se v Česku neodpouští!

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 82 [Dalších 12 >>]
Mili
  • 
30.11.2016 20:11:32
Taky jsem si delala maly pruzkum. Osobne neznam zadneho vraha, ani moji znami. Z toho bych mohla vyvodit, ze zadni neexistuji, uplne stejne jako Vy na zaklade Vasi zkusenosti dedukujete pravdepodobnost komplikaci. Ovsem v tech vezenich ti vrazi jsou a take existuji studie o komplikacich pri domacim porodu.
.kili.
30.11.2016 16:53:06
" každý by měl mít právo volby."

i to dítě, pravda.
.kili.
30.11.2016 16:51:11
"Inu, s kluzkým člověkem je lepší se nebavit. "

Požádal jste mne o názor a já jsem Vám ho sdělil. Vy na to reagujete argumentačním klamem. Inu nechť, jen zbývá odpovědět na otázku co je vlastně kluzké. Bylo by to ovšem zbytečné.
Dana, tři dospělé děti
  • 
30.11.2016 16:26:12
Rodila jsem třikrát a mám 7 vnoučat. Takže 10 porodů v nejbližší rodině. Chci se podělit o vlastní zkušenost. Při porodu třetího dítěte jsem už byla "zkušená" rodička, vše probíhalo naprosto bez problémů, když tu najednou hrozná bolest, bezvědomí a já se probudila po operaci. Nechci uvádět podrobnosti, ale kdybych byla jinde než v nemocnici, tak už nejsem ani já, ani dítě. Podobná událost se stala i snaše, které udělali "císaře" během asi 7 minut. Takže v naší rodině 20% rizikového porodu. Po letech jsem mluvila s člověkem, který se zabývá rodokmeny a pátrá v matrikách a došlo na úmrtnost při porodech. Vypozoroval, že v době, kdy se rodilo zásadně doma, tak bylo průměrné procento úmrtnosti dítěte nebo rodičky 30%. Ale jak říkám, každý by měl mít právo volby. Někdo možná poprvé a naposled.
Filip Tesař
30.11.2016 14:39:38
Inu, s kluzkým člověkem je lepší se nebavit.
Hanina
  • 
30.11.2016 11:42:55
Killi, když čtu tu diskusi, tak si jen říkám, že hodně rozcapeným lidem asi pravděpodobně schází vysoká úmrtnost matek a dětí při porodu. Jinak by byli za možnost rodit v porodnici s operačním sálem za zády, kdy je vše proplaceno zdravotní pojišťovnou, vděčni. Když se jim to nelíbí, klidně můžou odjet do Afriky, kde musí žena - pokud chce na prohlídku ke gynekologovi - ujít pěšky třeba 40 km, a rodí doma v chatrči, protože doktor je drahý a daleko.
.kili.
29.11.2016 15:41:47
- " Váš názor na tuto pasáž:

"Tedy upřímně řečeno na té komunikaci a přístupu by se dalo zapracovat, přestože to může někomu připadat zbytečné, bere-li jako primární cíl odrodit zdravé dítě a šupem ho poslat i s matkou domů."

Nevím jaká komunikace a jaký přístup jsou míněny. Vytváření premis o nedostatečné komunikaci nemá oporu v drtivé většině písemných vyjádření rodiček k poskytnuté péči Co přístupu k plánovanému porodu doma se týká, nikdo nikomu rodit doma nebrání.
Filip Tesař
29.11.2016 14:42:45
Znamená to tedy, že k obsahu článku, na který jste v diskusi vložil odkaz, zaujímáte neutrální, nezávazný vztah. Mýlím se? Důvodem, proč jste ho vložil, byl zájem nabídnout jiný pohled. Zaujímáte-li k obsahu, který tento pohled vyjadřuje, neutrální vztah, znamená to, že jste byl veden hlediskem, aby se jednalo o článek tematicky stejný, avšak obsahově odlišný od titulního článku.

Jste po přečtení článku, který jste vložil, schopen k tomuto článku (a jeho konkrétnímu obsahu) zaujmout nějaký postoj a případně ho zde sdělit (za což si dovolím, pro případ, že tak učiníte, předem poděkovat). Mne osobně by velmi zajímal Váš názor na tuto pasáž:

"Tedy upřímně řečeno na té komunikaci a přístupu by se dalo zapracovat, přestože to může někomu připadat zbytečné, bere-li jako primární cíl odrodit zdravé dítě a šupem ho poslat i s matkou domů."

.kili.
29.11.2016 13:32:40
- " Vložil-li jste sem odkaz na jistý článek, lze důvodně předpokládat, že Vás k tomu vedl určitý důvod,"

to jistě, důvodem je zájem nabídnout jiný náhled

- " reakci na titulní článek, v níž ho označujete za "pohled založený na inticích, výmyslech a možná i účelové lži,"

tak i založen je - jednotlivosti viz tomu předcházející příspěv "Kdo je autor"

- " k obsahu nezaujímáte neutrální, nezávazný vztah. "

chybná premisa
Filip Tesař
29.11.2016 13:21:20
Vložil-li jste sem odkaz na jistý článek, lze důvodně předpokládat, že Vás k tomu vedl určitý důvod, a že tento důvod je spojen s jistým osobním postojem. Lze to předpokládat tím spíše vzhledem k tomu, že jste sem onen odkaz vložil v přímé návaznosti na svou reakci na titulní článek, v níž ho označujete za "pohled založený na inticích, výmyslech a možná i účelové lži," to jest zaujímáte k němu poměrně vyhraněný osobní postoj.

Netvrdil jsem, že jste autorem článku, ani že jste se k jeho obsahu vyjádřil. Domnívám se však, že k obsahu nezaujímáte neutrální, nezávazný vztah. Poněvadž u psaného článku je tím podstatným, na základě čeho si k němu čtenář tvořívá vztah, právě obsah, soudím, že to bylo něco z obsahu článku, co Vás vedlo k tomu, abyste do diskuse odkaz na tento článek vložil.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 82 [Dalších 12 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.