| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chtít rodit doma? To se v Česku neodpouští!

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 82 [Dalších 2 >>]
Tulka.
29.11.2016 10:37:41
Filipe,ten článek,na kterej je ten odkaz,je jednoduše řečeno úplně pitomej.Nějak jsem nepochopila,co nám tím chtěl autor říct.Totální snůška populistickejch blábolů.
.kili.
29.11.2016 10:30:44
- "Většina Evropy má podle Vás zcestné intuice a lže..."

podle mne ? Jak podle mne ? Pokud tím "podle Vás" míníte, že něco takového soudím, pak je Vaše domněnka mylná.Nic takového jsem ani nenaznačil. Psal jsem o autorovi článku, ne o většině Evropy.
29.11.2016 10:26:09
Toto téma je v médiích okamžitě ukamenováno, aniž by se nad tím kdokoli pozastavil, co ženy k domporodům vede. Díky nesmírně špatné zkušenosti s chováním a přístupem porodního personálu jsem se ocitla někde na půli cesty. I v dnešní pokrokové době je u nás stále velmi málo friendly porodnic (ve svém programu to mají všechny, ale co co přístupu týče málokterá). ~o~Pokud se naše porodnictví i vlivem přibývajícího počtu domporodů někam posune, bude to jen dobře..
29.11.2016 10:13:50
Většina Evropy má podle Vás zcestné intuice a lže...nic proti, každý má nárok na svůj pohled na věc. Já jsem někde na půl cesty. Ano rodit ve zdravotnickém zařízení, kde je možno v případě nefyziologického průběhu porodu zasáhnout, ne skákání po břiše rodičky, uměle ovlivněnému průběhu a rychlosti porodu, protože "na vás madam nemáme celou noc", kdo si zažil, jako já ví, kdo ne, nechť klidně plive...
.kili.
29.11.2016 10:13:12
- "Článek v odkazu, který jste sem dal, je ovšem takový jedovatý, jízlivý výlev. Vy v něm možná jako podstatné vidíte určité věci, a to jiné věci než já."

nejsem autorem článku a nijak jsem se nevyjádřil k jeho obsahu.


- "Jde o to, jak moc a pro koho je to věc podružná (pohodlí-nepohodlí, pozn. citujícího)

pro každého jinak, o to ani tak nejde a jít by ani nemělo


Filip Tesař
29.11.2016 9:35:17
Vaši lékařskou erudici a zkušenosti ctím.

Článek v odkazu, který jste sem dal, je ovšem takový jedovatý, jízlivý výlev. Vy v něm možná jako podstatné vidíte určité věci, a to jiné věci než já. Já v něm vidím manipulativní snahu trefováním se do naprosto okrajové skupiny rodiček (porod v půlce února na šumavské chalupě) zamáznout kritickou debatu o porodech jako takových.

"Tedy upřímně řečeno na té komunikaci a přístupu by se dalo zapracovat, přestože to může někomu připadat zbytečné, bere-li jako primární cíl odrodit zdravé dítě a šupem ho poslat i s matkou domů."

Tady je podle mého zakopaný pes. Nikoli v domácích porodech.

"Jenže pohodlí – nepohodlí je v zásadě věc podružná a je to o tom, aby bylo zdravé dítě a matka." Jde o to, jak moc a pro koho je to věc podružná. Každý máme ze svého okolí obrázek trochu odlišný, co vím já, domácí porody jsou při debatách o porodech a porodnicích věcí veskrze okrajovou. Hezky vymalované místnosti (moc často zaměňované za pohodlí) jsou snad ještě okrajovější. Kdežto téma komunikace a přístupu takovým hovorům vévodí. Autorovo srovnání s "výletem do basy" je v té souvislosti pikantní, ale - snad nechtěně - taky nadmíru výmluvné. Inu, porod dojímá lidi víc - proč asi, že.
.kili.
29.11.2016 8:37:28
http://www.pravniciny.com/domaci-porody-jako-zabava-na-dlouhe-zimni-vecery
.kili.
29.11.2016 7:24:12
" konečně lidský, nexenofobní pohled na problematiku. "

pohled založený na intuicích, výmyslech a možná i účelové lži.
29.11.2016 6:50:38
...po obrovské vlně kritiky konečně lidský, nexenofobní pohled na problematiku. Děkuji!~6~~x~~g~
.kili.
28.11.2016 18:33:40
"kombinace podivné potřeby soudit druhé (zpravidla odlišné) s neochotou obstarat si alespoň základní penzum informací, na základě kterého by soudit bylo vůbec možné."

proč soudit. Je snad možný i prostý zájem o právech dítěte dané mu Úmluvou o právech dítěte. Nechápu sice co míníte výrazem "penzum informací", ale absence znalostí o věci se spíše snoubí s aktivistkami kdejakého hnutí za kdeco.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 82 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.