1.12.2008 9:04:13
Ja si na NJ nemocnici nemuzu stezovat.Lezela jsem tam 3dny na vyvolavani porodu a rvali do me denne tablety na vyvolani,ale nezabirali.To vyvolavani bylo nejhorsi z celeho porodu.nakonec byl naplanovany cisar.rez, protoze jsem se neotvirala a mela jsme tehot.cukrovku.Pak si me dr. jeste prohlidl a usoudil, ze to mozna pujde normalne.Rodila jsem 5h normalne a zustala jsem na 5cm.Nakonec me stejne museli riznout,aby nebyli nejake komplikace a maly byl stejne hodne velky.Mel 4150g.Vse dopadlo dobre.Rodil me dr.Němec ještě s jedním dr.Oba super.Sestricky na porodnim o novorozeneckem ok.I kdyz se nasla min. jedna sestra na novorozenec.co mi nesedela. Akorat na tom porodnim oddeleni by mohlo byt vice soukromi a lepsi vybaveni.Sprcha,zachody..Priste asi pujdu rodit zase tam.I kdyz jsem chtela uz prvne rodit jinde nez v NJ.Nakonec jsem stejne musela rodit v NJ.
|
8.11.2008 20:53:11
Bohužel má známá má podobnou zkušenost, říká o Novojičínské porodnici, že je to veterina
|
Jana, dcera Ema |
• |
8.11.2008 17:14:50
Rodila jsem v Jičíně před 2,5 lety a jsem vůbec ráda, že jsem já i dcera porod přežily ve zdraví. Byla jsem ve 34. týdnu těhotenství hospitalizovaná s krvácením z placenty, naštěstí se podařilo krvácení zastavit, a tak jsem byla propuštěna domů a musela jsem dodržovat klidový režim. Podařilo se mi dceru donosit do 39. týdne těhotenství. V té době mi bylo doporučeno, abych nastoupila do novojičínské porodnice k vyvolání porodu z důvodu špatně uložené placenty. Říkala jsem si dobrá, doktoři vědí, co dělat a plně jsem jim důvěřovala. Tak ráno mi začli vyvolávat porod, dostala jsem tabletu, nedělo se nic, ale po druhé večerní tabletě nastal mazec. Začala jsem v noci silně krvácet, zavolala sestru, ta zavolala doktorce, a ta doporučila, ať mě sestra napojí na kapačku a do rána se uvidí. Tak jsem tam ležela celou noc a říkala jsem si, že asi do toho rána vykrvácím. Ráno mě podali klystýr a čekali, že spontánně porodím. Po klystýru začaly bolesti se vším všudy, manžel přijel a dal mi potřebnou podporu. Porodní asistentky vůbec nedbaly otázek manžela, jestli je to běžné, abych s takovým silným krvácením vůbec rodila. Bylo mu řečeno, že je to ještě v normě a počká se, kolik krve odejde a pak se uvidí, co bude dál. Ty pocity strachu nepřeji nikomu zažít. Podotýkám, že jsem ještě po svých došla na to úžasné WC na chodbě, kde stály nastávající maminy ke kontrole a měly hrůzu v očích, co se to děje. Pak mi píchli vodu, krvácení se ještě více rozjelo a až pak teprve uznali, že skoro po 1,5 litru ztracené krve je načase začít urychleně jednat. Uspali mě a udělali císařský řez. Chtěla jsem epidurál, abych dceru viděla hned po narození, ale to se mi vysmáli, že už na to není čas, že bych mohla vykrvácet a mohla přijít o dělohu. Tak jsem zaspala porod a sen o tom, až uvidím své miminko po narození se vytratil. Nechápu, když jsem od noci krvácela a viděli, že se to nelepší, neudělali císař s epidurálem. Byla jsem z toho hrozně zklamaná, jsem ráda, že jsme to přežily bez úhony, ale při vzpomínce na novojičínskou porodnici mi běhá mráz po zádech. Tak to je moje zkušenost, podruhé už tam nepůjdu, člověk nesmí slepě věřit a musí se umět ozvat, když se mu něco nelíbí.
|
Šárka |
• |
3.9.2008 20:49:27
Rodila jsem v únoru 2007 měla jsem náročný porod koncem pánevním a musím vám říct,že ten přístup sester byl strašný.Sestry co se staraly o děti neměly žadnou určitou domluvu mezi sebou.Dám vám příklad,když za mnou přišla mladší sestřička a řekla mi že budu koupat tak mi začala říkat jak si ho mám položit do vaničky vzít si žinku a omyt ho a vše se dělalo ve vaničce,druhý den přišla starší sestra a měla jsem opět koupat tak jsem si ho nachystala a v ten moment kdy jsem ho chtěla vzít a dát do vaničky tak se do mě pustila,kde jsem to vyděla atd.Já se samozřejmě nenecham tak jsem se do ni pustila taky a bylo.A takovych důvodu je víc.Po druhe chci rodit v klidu a ne se ještě nervovat,moje kamarádka rodila před 4 měsicama a malá ji pořád brečela,ona nevěděla proč a tak si volala sestry at ji s ní pomůžou a víte co ji dělaly dokrmovaly ji malou a ani ji to neřekly,a kdyby se nezeptala při odchodu co sní dělaly tak by ji to ani neřekly a doma by trpěla.Ale doktory musím pochválit ti jsou šikovní.
|
Lenka Ondrejková |
• |
25.8.2008 22:00:41
Ahojky, já rodila poprvé 27.5.2008. Narodila jse mi dcerka Anežka. Ale chtěla bych vám říct, že už nikdy v Jičíně rodit nebudu! No nedivte se, když vám skoro nedovolí chodit kvůli monitorování, nesmíte taky pít, jen močit rty. Cítíte se trapně, když rodíte a chce se vám na záchod a musíte jít na chodbu mezi nastávajicí maminy. Chtěla jsem epidurál, říkali mi ne, že mi ho nedají, že dřív porodím, než zabere, ale já ho chtěla od samého začátku a vidíte tu ochotu personálu.....
taky jsem chtěla malou hned poporodu na břicho a ani to mi nevyhověli. Takže nevím, co si o tom myslet. Na šestinedělí jsem byla ve stresu, netvořilo se mi mlíko a já skoro nějakých 18hodin denně kojila anic, jen mi říkali, že mám kojit, kojit a kojit a ono furt nic, tak nakonec nasadili příkrmy. Doma jsem kojení úplně odbourala, ale tak ráda bych jí kojila a nemůžu a strašně mě to mrzí. Myslím, že za to může porodnice, že zbytečně stresuje maminky. |
Petra |
• |
3.3.2008 15:47:05
V Novojičínské porodnici jsem v prosinci loňského roku porodila svého druhého syna. Opravdu si nemůžu stěžovat téměř na nic. Veškerý personál až na jednu porodní asistentku (zřejmě nebyla ve své kůži) byl naprosto úžasný! Vždy měl na mě někdo čas, vysvětlil mi co jsem potřebovala, případně i pomohl. Souhlasím s jednou maminkou, které se nelíbí umístění WC, tím spíš, když na něm sedíte po klystýru a do dveří vám vletí uklízečka. Porodní oddělení je vpohodě, ale mnohem lepší by bylo, kdyby wc a sprcha byly na všech pokojích. Lítat přes celou chodbu taky není zrovna příjemné. A poslední věc, na kterou by si měli v porodnici dávat pozor, je stravování. Jednou se totiž stalo, že jsme k večeři dostali sýr prošlý zárukou a hned další den jogurt s právě končící zárukou.
|
Verča |
• |
18.11.2007 19:48:16
Zdravím,mám první dítě,měla jsem vyvolávaný porod.ten proběhl v pohodě,staraly se o mě dvě porodní asistentky a dr.Janýšková.Byly všechny moc skvělé.Měla jsem to štěstí,že jsem rodila ve chvíli, kdy nerodila žádná jiná maminka,takže mi byly sestry celou dobu k dispozici.Vadí mi ale WC na chodbě,kde čekají těhotné na vyšetření,jejich příbuzní,takže když se svíjíte v bolestech a musíte se jít vyprázdnit,je to dost nepříjemné.Na šestinedělce to bylo horší,ležela jsem na pokoji,který není původně určen pro mamy s dětmi,takže žádné vybavení,lampičky,přebalovací pult,nic.Navíc nás tam bylo pět i s dětmi.Sestry byly v pohodě,ale novorozenecké sestry mi neseděly.Dostatečně se mim nevěnovaly s vysvětlením o technice kojení,nešlo nám to,byla jsem ve stresu.bylo to zřejmě tím,že prodnice je v tuto dobu plná a mají toho moc.Z porodnice nejsem nadšená, ale ani zklamaná,beru to jak to je.
|
Katka, 3 děti |
• |
6.11.2007 22:50:09
Mám 3 děti a všechny narozené v NJ. Bohužel má poslední zkušenost je otřesná.
Před porodem mne zapomněly sestřičky na 2 hodiny na monitoru v místnosti, kde jsem byla sama a stresovala se. Zvracela jsem, měla astmatický záchvat.... Bála a jsem se odpojit, protože mne už předtím seřvaly a vystrašily, že je mimču asi špatně... Ani se mi neomluvily a vynadaly mi, když jsem siddovolila stěžovat. Po porodu mi z vpichů po injekcích, které jsem si musela dávat celé těhotenství. NIkoho to nezajímalo a jen mne v pátek večer odkázali na mého Hematologa. Mohl a jsem mít problémy s krví, ale to přece v nemocnici nikdo nebude řešit! Nemá smysl se o tom rozepisovat. Zbytečně bych se zase rozčílila. Dokonce jsem si stěžovala minulému primářovi - Postupovi,ale jako bych hrách na stěnu házela...... Mladší sestřičky docela OK, ale ty starší - strašné, už jsou asi znuděné prací a my je obtěžujeme. |
Martina |
• |
17.10.2007 14:37:02
Máte pravdu, že lidé, kteří se neumí vžít do situace rodičky, nemají na porodním co dělat. Ovšem v tom případě by museli porodnici v Novém Jičíně zavřít, jelikož by tam zůstalo jen pár lidiček. Vymalováno tam mají opravdu krásně, ale to je vše. Kdysi se říkalo, že se tam "schovávají" doktoři, potomci z komunistických rodin, kteří vystudovali jen díky kontaktům. Teď mám pocit, že se tam jsou sesbíraní lidé bez citu a pochopení. Rodila jsem tam dvakrát už mě tam nikdo nikdy nedostane, i kdybych měla rodit na parkovišti. Přeji všem hodně štěstí.
|
Jaroslava, dva synové |
• |
17.10.2007 14:26:42
Rodit v NJ je celkem bezproblémové a oddělení pro šestinedělky nádherné. Přesto bych uvítala, kdyby se mohla maminka po porodu rozhodnout, zda chce zůstat i s dítětem v nemocnici nebo odjet domů. Samozřejmě s domluvenou zdravotnickou péči o sebe i o dítě.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.