porod v Novém Jičíně |
• |
15.10.2007 12:20:32
Mám pocit, že Novojičínská porodnice si vybírá pouze příspěvky, které se jí hodí. Samozřejmě záleží především na personálu, nikoliv na budově. Já jsem rovněž rodila v Novojičínské porodnici a musím říci, že tolik hrůzy co jsem zažila tam, jsem nezažila za celý svůj život. Porodní asistenstky byly protivné, řvaly na mě, nadávaly, bohužel jsem měla tu smůlu a rodila jsem o velikonocích a to se jim nejspíš vůbec nehodilo. Pominu fakt, že do mě od pátku večera až do neděle dopoledne neustále píchali nějadké dreky, po dterých jsem se vždy roztřepala. Rodila jsem na kapačkách a porodní asistentka jejíž jméno bohužel neznám byla velice nepříjemná, zlá a neměla nejmenší zájem komunikovat, či mi něco vysvětlit. Vždy akorát přišla s injekcí, píchla mě, ponadávala a opět odešla. Na mé dotazy absolutně neragovala. V neděli někdy dopoledne se na sále objevila uklázečka a ta poznala, že budu rodit. Říkala, že zavolá sestru, já jsem volala, sestru ne, zavolejte doktora, neboť ta sestra mě opravdu děsila. Nicméně došla sestra, doktror až po chvíli. U porodu mě sestra stříhala a to tak drasticky, že jsem další dva roky lítala po doktorech, aby mě dali dohromady. Stehy mně vytáhli po třech dnech a pochopitelně se mi celá jizva opět rozjela, to je ovšem v Jičínské porodnici nezajímalo. Od té doby mám neustále problémy, bolesti při každé změně počasí a při sexuálním styku. U této profese je zejména důležitý lidský přístup. Ten kdo ho nemá, by tuto práci neměl vykonávat. Pravdou je, že tento zážitek mě definitivně odradil od dalších porodů. Jak jsem napsala již na začátku, opravdu nezáleží ve které budově rodíte, ale na tom, na jaký personál natrefíte. Já jsem přesvědčena, že by se měla zveřejňovat nejen pozitiva, ale i negativa a v Novojičínské porodnici by si měli uvědomit, že je třeba od základů změnit ošetřovatelské postupy, nikoli vymalovat porodní sál a vyměnit žaluzie.
|
porod v Novém Jičíně |
• |
15.10.2007 12:20:30
Mám pocit, že Novojičínská porodnice si vybírá pouze příspěvky, které se jí hodí. Samozřejmě záleží především na personálu, nikoliv na budově. Já jsem rovněž rodila v Novojičínské porodnici a musím říci, že tolik hrůzy co jsem zažila tam, jsem nezažila za celý svůj život. Porodní asistenstky byly protivné, řvaly na mě, nadávaly, bohužel jsem měla tu smůlu a rodila jsem o velikonocích a to se jim nejspíš vůbec nehodilo. Pominu fakt, že do mě od pátku večera až do neděle dopoledne neustále píchali nějadké dreky, po dterých jsem se vždy roztřepala. Rodila jsem na kapačkách a porodní asistentka jejíž jméno bohužel neznám byla velice nepříjemná, zlá a neměla nejmenší zájem komunikovat, či mi něco vysvětlit. Vždy akorát přišla s injekcí, píchla mě, ponadávala a opět odešla. Na mé dotazy absolutně neragovala. V neděli někdy dopoledne se na sále objevila uklázečka a ta poznala, že budu rodit. Říkala, že zavolá sestru, já jsem volala, sestru ne, zavolejte doktora, neboť ta sestra mě opravdu děsila. Nicméně došla sestra, doktror až po chvíli. U porodu mě sestra stříhala a to tak drasticky, že jsem další dva roky lítala po doktorech, aby mě dali dohromady. Stehy mně vytáhli po třech dnech a pochopitelně se mi celá jizva opět rozjela, to je ovšem v Jičínské porodnici nezajímalo. Od té doby mám neustále problémy, bolesti při každé změně počasí a při sexuálním styku. U této profese je zejména důležitý lidský přístup. Ten kdo ho nemá, by tuto práci neměl vykonávat. Pravdou je, že tento zážitek mě definitivně odradil od dalších porodů. Jak jsem napsala již na začátku, opravdu nezáleží ve které budově rodíte, ale na tom, na jaký personál natrefíte. Já jsem přesvědčena, že by se měla zveřejňovat nejen pozitiva, ale i negativa a v Novojičínské porodnici by si měli uvědomit, že je třeba od základů změnit ošetřovatelské postupy, nikoli vymalovat porodní sál a vyměnit žaluzie.
|
jana |
• |
10.9.2007 12:15:22
Rodila jsem zde 26.5 2007,měla jsem vyvolávaný porod a naprosto bez komplikací,sestřičky byly velmi ochotné a pan doktor Bučko také.Na poporodním oddělení byly také všechny sestřičky vstřícné a snažily se všemožně pomáhat s kojením,koupáním,přebalováním.. Ochotně odpovídaly na všechny mé dotazy prvorodičky.jsem moc spokojená a příště tady budu rodit znovu.
|
• |
25.4.2007 22:54:11
Ráda bych opravila některé informace o naší porodnici, která se na této stránce prezentuje.
- Primař Gyn-Por odd je t.č. MUDr. Pavel Bartoš - tel. 556773424(108,421) - poplatek za otce u porodu je 500Kč - návštěvní hodiny jsou denně od 13 do 18hod - provádíme předporodní kurzy přímo v nemocnici - možnost objednání se na tel.číslech(viz výše) - každou středu od 13hod probíhá bezplatná prohlídka porodního sálu a oddělení(lépe se předem telefonicky informovat zda neodpadá) - další informace můžete najit na www.nspnj.cz |
Terka |
• |
13.2.2007 23:26:22
Rodila jsem v porodnici v Novém Jičíně v říjnu 2006. Porod jsem měla vyvolávaný, takže jsem byla v nemocnici s předstihem. Po celou tuto dobu se o mě staraly velice příjemné sestřičky, na sále se velmi snažily, aby mi pomohly ulevit od bolestí. Při porodu vznikly na poslední chvíli komplikace, takže musely být použity kleště. Ikdyž to bylo nepříjemné, a byly i jisté poporodní komplikace, jsem vděčná MUDr.Postupovi a MUDr.Sochové za zdravého chlapečka. Takto složitý porod byl veden bez zaváhání a MUDr.Postupa okamžitě zareagoval na vzniklou situaci. I po porodu bylo o mě a mého chlapečka velmi dobře postaráno. Neměla jsem pěkný porod, ale vzpomínám na něj jako na nejhezčí zážitek v životě, protože převládá ta radost z dítěte. Takže ty story, co slýcháváme o porodnicích mě zvedají ze židle.
|
13.2.2007 19:16:50
No mě na kurzu v Bohunicích říkali něco jiného a rodila jsem tam, tak vím že to možné bylo. Také se mě tam nikdo nepokoušel holit a klystýr ani nenabízeli, s tím že to obvykle nedělají. Možná jsi měla smůlu na Pa.V době kdy jsem rodila volba polohy tady kolem moc nebyla a přiznám se že mě přesvědčila především možnost rodit do vody. Proto jsme tam jeli. V té době to nabízelo Vrchlabí a Brno. Tak asi tak.
|
eva |
• |
13.2.2007 14:14:16
Volba porodní polohy je možná, pokud vím, i ve FM a určitě v Ostravě na Fifejdách a ve Vítkovicích, na fakultce pouze teoreticky - na jimi pořádaném předporodním kurzu mi PA na můj dotaz odpověděla: "Ježíš, to ne, to jsou ty nové výmysly, to byste byla potrhaná jak od šrapnelu." Takže asi tak ;-)
|
11.2.2007 17:02:47
Jsem podruhé těhotná a jsem z NJ. Poprvé jsem jela rodit do Brna bylo sice nakonec všecko jinak než jsem si naplánovala, ale to už tak holt bývá. Nicméně mě rodil primář Roztočil a byl to profík na svém místě. Tvůj příspěvek mě vyděsil a NJ definitivně škrtám. Mám i další podobné zajímavé storky o této porodnici. Kamarádce po porodu zapomněli vevnitř tampon.Měla s tím strašlivé problémy celých šest týdnů, než na to gynekolog po šestinedělí přišel.Bohužel prý nebyla jediná. Ví o dalších třech maminách co dopadly naprosto stejně.Tato porodnice je mi také veskrze nesympatická svým přístupem k přirozenému porodu.. Když jsem se svého gynekologa, který tam také slouží ptala na porodní polohu jinou než vleže, bylo mi řečeno, že ta trocha!!!! nepohodlí je daň za zdravé mimi a jinak by se ty děti rodily postižené!!! Když jsem namítla že volbu polohy umožňuje třeba FN Brno Bohunice a že pochybuji, že by se jim rodily kvůli tomu postižené děti tak bez mrknutí oka přehodil vyhybku na to že na porodním sále by stejně nebylo kde, že je tam málo místa..... to mi stačilo a jela jsem do Brna.Co budu dělat nyní to nevím. S Brnem nám to asi už nevyjde.Ale do Nj nejdu, nesnáším když ze mě někdo dělá blbce.
|
Hiňa, 2,5 letá dcera |
• |
11.2.2007 16:19:21
Musím, bohužel, říct, že na porodnici v Novém Jičíně jen tak nezapomenu. Rodila jsem tam od 3.8.2004 9 hodin ráno do 4.8. 2004 10.30 hodin. Tak víc než 24 hodin. Zkušená paní doktorka Buchartová mě nastřihla tak, že to vypadalo nakonec na transfúzi, ale nedostala jsem ji. Paní doktorka (tuším Sochorová) mi hopsala po břiše, a doktorka Buchartová dělala místo pro cestu miminka (nevím jak to nazvat lépe). Dnes jsem již podruhé těhotná a zjistila jsem, že mám potrhané děložní vazy. Není vyloučeno, že to mohl způsobit dost drastický způsob porodu. Proto nikdy už zde rodit nebudu. A kdybych nezkolabovala na porodním sále, tak by to brali jako normální porod. Jsem jen ráda tomu, že v této diskuzi je to snad ojedinělý případ, kdy si někdo stěžuje na tuto porodnici.
|
arwen |
• |
13.1.2007 1:06:49
Milé dámy,náhodou jsem "zabloudila" na tyto stránky a chci také přispět do diskuse.Před rokem jsem byla na gynekologické operaci v N.Jičíně.Souhlasím s Vámi,že první dojem byl -nic moc,ale to je otázka financí ve zdravotnictví atd.Jestli můžu soudit personál-tak jsem byla velmi spokojená.Musela jsem se smát,když jedna paní o panu doktorovi napsala jako o nesympatickém pánu.Můj dojem byl zcela opačný!V dnešní době si můžete prohlídnout nemocnici i oddělení kde chcete rodit.Seznámit se s prostředím i s personálem.Víte oni doktoři a sestry jsou taky jenom lidi,a taky mají svoje problémy.Zkuste k ním být trošku shovívavý.Přeji Vám všem hodně zdraví.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.