katka a 3 |
11.5.2017 11:23:36
A kojení opravdu neruší v intelektuální činnosti. Když dítě zapláče, kojící matka opravdu nemusí začít přemýšlet, co se asi děje, prostě automaticky přiloží dítě k prsu.
(Mám skoro chuť napsat, aby diskutující matky uváděly, zda samy své dítě/děti kojily, ale byla bych napadena, že mi do toho nic není. Je zajímavé, jak v debatách o kojení a porodech vystrkují růžky skrytá traumata...) |
katka a 3 |
11.5.2017 11:16:19
Ten příklad kulhá na obě nohy - k práci na soustruhu i ke kojení jsou potřeba ruce.
|
Pepička |
• |
11.5.2017 11:09:13
Může se tomu poslancování věnovat na 100%, nebo dělí pozornost mezi práci a dítě? Pardon, to už ta paní vedle ní může při poslancování štrikovat ponožky a taky může tvrdit, že na to žádnou mozkovou kapacitu nepotřebuje.
"Jistě paně řediteli, příště při kojení vypnu soustruh". Nevadí mi, že má poslankyně dítě. Vadí mi, že ho tahá tam, kde dítě být nemá. |
katka a 3 |
11.5.2017 11:07:46
Žena ženě vlkem.
|
katka a 3 |
11.5.2017 11:05:51
Teda já nevím, jak moc jste se při kojení musely věnovat dítěti? Já vždycky jen vyhrnula tričko, rozepnula košíček podprsenky a podržela dítě v takové poloze, aby se mohlo přisát...potom následovalo několik minut/desítek minut nudy. Během kojení tří dětí jsem přečetla městskou knihovnu, každému dítku ručně ušila patchworkovou deku a naučila se základy španělštiny. A to nemluvím o stovkách hodin spokojeně prokecaných s kamarádkami a obecně v blízkosti se vyskytujícími lidmi. Že jsem kojila, nikoliv jen chovala dítě, většina z nich zjistila, až když jsem si po dokojení prcka upravovala podprsenku.
|
Konzerva |
11.5.2017 10:20:28
Při práci se má člověk věnovat práci. Proto taky zákon umožňuje "přestávky na kojení". Čili práce se může přerušit a matka může kojit. Ne, že by se to u nás nějak masivně uplatňovalo, ale ten princip vnímám jako správný.
Nechci, aby moje doktorka kojila, když jsem u ní na vyšetření, nechci, aby kojila úřednice, když s ní něco vyřizuji, nechci, aby kojila prodavačka, která mne obsluhuje, nechci, aby kojila průvodčí, která mne kontroluje ve vlaku, nechci, aby kojila učitelka, která mne učí. A nechci, aby poslankyně nebo kdokoliv jiný kojil, když má proslov. Nemám nic proti tomu, aby dotyčné, když potřebují, si s dítětem někam sedly a nakojily ho a přitom dělaly jinou část své práce, třeba něco četly, vyráběly a podobně. Ale při práci, kdy jsou ve styku s jinými lidmi, by kojit neměly. Měly by se věnovat těm lidem a ne dítěti. A upřímně je jedno, jestli jde o kojení nebo krmení z lahve. Takže úředník v bance, kterej se mnou vyřizuje hypotéku a k tomu krmí dítě, by mi taky vadil. Něco jiného by bylo, kdyby to bylo podáno jako výjimečná situace. "Paní Starákonzervo, omlouvám se, ale chůva dnes onemocněla, tak tady mám dnes dceru.Ale tu žalobu na vašeho souseda dnes připravíme." "Dobře paní advokátko, chápu, to se stává." |
11.5.2017 9:40:16
Ach jo, já fakt z týhle diskuse nemůžu. Maminka mluví v parlamentu a právě na dítě nepeče, neb ho nikam neodhodila, ale je hezky u ní a má se dobře. Co to s váma ženský je. Místo solidarity a laskovisti s kojící maminkou, která je pyšná sama na sebe a na svoji zemi, že ušla takovou cestu, že nejen, že je žena poslancem, ale může být i maminkou, máte jenom strach, aby se náhodou někdo nepředváděl a nebyl zajímavej.
|
11.5.2017 9:27:55
Ještě musím ze sebe dostat, že level "kojení je šaškárna a exhibice" je mimo moje chápání. Já nevím jak vy, ale já kojím kvůli tomu dítěti, ne že jsem si to vymyslela za dlouhých zimních večerů jako takový osvěžující koníček.
|
11.5.2017 9:25:40
Jak tu již někdo psal - předpokládejme, že v parlamentu nemělo proslov ono kojené dítko, nýbrž jeho maminka. Ta u proslovu nejí.
|
Pepička |
• |
11.5.2017 8:50:46
Takže přístě bude u projevu žvejkat bagetu, protože to je taky krmení? Jsem asi staromódní, ale do divadla/kostela/slavnost se chodí v nějakém oblečení, a ne v šortkách a tričku, tak i projev v parlamentu by měl mít nějakou úroveň. Nejde to pózu "já jsem máma a kdo je víc?", jde jistý druh etikety. Buzková měla taky dítě v parlamentu, ale měla u něho chůvu a dítě nebylo ve Sněmovně, ale v kanceláři vzadu, přičemž matka byla v případě potřeby dosažitelná. Toto je ale šaškárna, póza na úrovni komedianta, který má potřebu se předvádět.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.