| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 193 [Dalších 63 >>]
Anna
  • 
25.4.2006 11:08:09
Jaká šílená hekárna ve Šternberku? Tys tam asi nebyla! Já tam vloni rodila- jsou tam 3 předporodní pokoje s Wc a sprchou (pro každý pokoj). V Olomouci na porodním pokoji není WC ani sprcha-pouze společné přes chodbu, kde se může míjet i více rodiček-fakt super...Když bude mít žena před porodem častou stolici, tak asi musí použít jejich skvělé vybavení sálku-mísu. Na porodním sále ve Šternberku je polohovací porodní křeslo (do sedu) a porodní stolička. V Olomouci se rodí na normální nemocniční posteli v miniaturních místnostech, nohy si musí rodička držet sama nebo opřít o stěnu jednu a druhou o někoho jiného. Postel dají v době tlačení do lehu.
Brona
  • 
18.4.2006 12:23:12
Děkuji oběma maminkám za odpověď. Podle všude dostupných informací (časopisy, knížky, předporodní kurzy) si moderní porodnici představuji trochu jinak. Ale zdraví miminka je pro mě nejdůležitější, a proto jsem se rozhodla rodit v Olomouci. K mému rozhodnutí mi pomohly nejenom vaše dvě reakce na můj mail, ale i fakt, že jsem slyšela, že přístup personálu se velmi zlepšil. A z toho jsem měla asi největší strach, že na mě budou nepříjemní, tak jak jsem slýchávala. Tak mi držte pěsti, už se mi to blíží. Všem maminkám přeji krásné těhotenství, bezproblémový porod a nakonec zdravé miminko :-) Broňa
Helena
  • 
6.4.2006 19:47:12
Ahoj Brono,tvůj názor na Olomouckou porodnici je velmi špatný,protože podle toho co popisuješ tak čekáš první dítě a nemáš zkušenost,já mám holčičku co bude mít v listopadu 6let,a teď budu mít druhé dítě a jinou porodnici bych neměnila.
Myslím si že je to o domluvě jak rodit,sestry jsou velmi schovívavé a dvě sprchy bohaTě na porodním sále stačí,Byla jsem velmi spokojena v Olomouci a co se týče Šternberku,tak to je minulost stará, než změnili přístup v Olomouci.
Šternberk byl kdysi dobrý z hlediska přístupu personálu,ale do dnes tam je hekárna šílená, porodní stůl vedle stolu jak u řezníku,a ještě nejsou připraveni na komplikace.Tak že opravdu záleží na tvém zvážení jestli je pro Tebe priorita mít víc sprch a rodit jak se usmyslí a nebo bezpečí u porodu.
V každém případě ti přeji šťastný výběr,krásné těhotenství,dobrý porod a zevšeho nejvíc zdravé miminko :-)
S pozdravem H
eva
  • 
25.3.2006 20:23:11
Brono,
dvě sprchy jsou na porodních sálech. Na šestinedělí je jedna sprcha společná pro dva pokoje. A maminky se o ni neperou. Opravdu to stačí - po mé zkušenosti.
Poloha se dá vybrat i jiná než polosed.

Krom jedné, tak všechny známé šly rodit právě do olomoucké porodnice díky tomu, že tam mohou rychleji zasáhnout při různých možných komplikacích jak u maminky, tak u miminka.

Přeji Ti úspěšný výběr porodnice.
  • 
20.3.2006 20:12:09
Jsem teprve v 6. měsíci, ale už hledám vhodnou porodnici. Jako každá nastávající maminka mám velký strach, a proto chci mít jistotu, že bude o mě a miminko dobře postaráno. Poslední dobou mě však zaráží přístup a nemoderní přístup fakultní nemocnice v Olomouci. Jak je možné, že ve Šternberku se může rodit v různých polohách a v Olomouci jen v polosedě? A jak je možné, že v tak velké porodnici jsou pouze dvě sprchy, to je opravdu nedostačující. Vždyť se tam maminky musí vyložené "prát" o místo, ne? Už teď mám strach tam jít porodit.
Jsou mé obavy oprávněné? Prosím maminky o své zkušenosti. Děkuji
  • 
17.3.2006 13:43:37
Ingrid, vanu lze využít pro relaxaci v porodnici v Prostějově, je to tam všechno nové a já tam budu rodit v dubnu 2006, tak jen, pokud nevíte, že vanu lze na Olomoucku využít:-)
  • 
15.3.2006 16:14:53
Dobrý den,

asi 15 roků jsem pracovala ve zdravotnictví, prošla jsem i Fakultní nemocnicí a Porodnicko- gynek. klinikou v Olomouci. Nyní jsem navázala na své zkušenosti a pracuji opět v pomáhající profesi, tentokrát v sociálních službách. Náhodou jsem se dostala na tyto internetové stránky. Po přečtení této odpovědi,jsem se vyděsila a musím reagovat.
Nevěřím, že tak profesionální tým porodních asistentek pracujících ve Fakultní nemocnici v Olomouci by dokázal takovým způsobem odpovědět matce, která rodila na jejich pracovišti. Jsem zděšena odpovědí i údaji, které někdo, skrývající se za personál dal na webovou stránku.(zachovávat mlčenlivost už neplatí?)
Odpověď na mě zapůsobila jako oko za oko, zub za zub......
S pozdravem
Mgr. Pavla Burešová
Eva
  • 
3.3.2006 18:07:49
Ingrid,
v porodnici jsou opravdu jen dvě sprchy. Vany tam nejsou. Na bříško jsem děti dostala po prohlídce dětskou doktorkou. Později se dítko odnáší zvážit a zabalit a pak na přiložení. Nevím, kolik minut uplynulo, ale nebylo to dlouho.

Letos jsem v olomoucké porodnici rodila podruhé a byla jsem spokojená. To, že mi dítko dokrmovali UM, mi nevadilo, ba naopak, chudák by hlady prokřičelo další tři dny, než se mi utvořilo mlíčko.
  • 
26.2.2006 18:34:46
Preji hezky den. Moc se omlouvam, ale chtela bych se zeptat na nekolik veci. Jsem brnacka a budeme se stehovat do Olomouce, kde prijde na svet take nase druhe miminko. V Brne jsem vetsinu bolesti odrelaxovala ve vane a bylo to super. V Olomouci asi maje pouze sprchu, vidte? Kdy, jak dlouho po narozeni, jste poprve dostala sve miminko na brisko? A kdy jste ho mohla poprve nechat prisat k prsu? Dekuji za informace. Ingrid
Iva
  • 
14.2.2006 16:52:38
To je pravda. Kamarádka zde nedávno rodila císařem. Mimčo ji dokrmovali Nutrilonem, páč se jí ještě nerozběhla laktace a prý po císaři to nemusí jít. Taky že jo, když krmí UM a MM se tudíž nemá jak tvořit a mimčo pak nemá důvod sát prso. A ty jejich malé porodní pokoje bez WC a sprchy, s obyčejnou nemocniční postelí také nejsou žádný komfort. Zkrátka-rodí se vleže jako dřív. Také mi vadí jen 1 nadstandardní pokoj. Šternberk je menší a mají je 3.
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 193 [Dalších 63 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.