| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 193 [Dalších 53 >>]
O. F., 2 děti
  • 
11.2.2006 14:33:54
Dobrý den,
ve FN Olomouc jsem rodila své druhé dítě, první jsem rodila ve FN Brno Bohunice.
Co mi na olomoucké porodnici velice vadilo byl fakt, že na odd. šestinedělí jsou prakticky všechny děti přikrmovány Nutrilonem - dětské sestry aktivně nabízejí přikrmení, aby děťátko neplakalo, vše se souhlasem pediatrů. Přitom dnes je tento postup považován za vyloženě škodlivý, jednak brzdí rozvoj laktace, jednak výrazně zvyšuje riziko vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka / a dnes je 1/3 dětí na něco alergických/.
Z tohoto jsem byla opravdu rozčarovaná, neboť hned při vstupu na odd. vidíte ceduli "Baby Friendly Hospital", ale tento postup rozhodně Baby Friendly není. V Brně byla podpora kojení 100% - o dokrmu rozhodoval pouze lékař, u rizikových dětí volil hypoalergenní mléko, setřičky se snažili ze všech sil podporovat výlučné kojení. Z Olomouce jsem tedy dost rozčarovaná, ve fakultní nemocnici bych čekala postup v souladu s moderními poznatky a doporučeními.
Navíc si hodně maminek stěžovalo na to, že na fototerapii je dětem dáván dudlík bez jejich vědomí, dokonce jedno miminko bylo dokrmeno bez vědomí maminky. To mi připadá vůči dětem i maminkám nefér.
O.F.
Nina
  • 
28.1.2006 15:30:22
Nejsem rodička, ale o této aféře vím docela dost, zdroje nemohu říci, ale jsou přímé. To dítě bylo opravdu mrtvé už když se rodilo. Rodil zkušený lékař. Matka nerespektoval zhola nic, co by jako těhotná měla. A jedna věc je asi nejdůležitější - nikdo z nás tam nebyl a jako laikům se nám to kecá, ale když vám na sále umírá rodička tak ja hlavní zachránit ji a ne dítě, které je navíc mrtvé. Není čas rozhodovat se co a jak začít a udělat a pokud je už rodička v určité fázi - nelze dělat kaiser...
14.1.2006 15:08:01
Před 2 měsíci jsem zde rodila poprvé.
Měla jsem strach z cizího prostředí, byla jsem zvyklá na Šternberk.
Poprvé jsem dostala epidurál, díky chování personálu jsem se cítila jako královna. Pokud ještě otěhotním, tak jedině Olomouc. Myslea jsem , že zase budu trpět zase jako zvíře, ale spletla jsem se. Nebyla jsem sice úplný zlatíčko, ale nikdo mi to nedal najevo.
Míša + Anička
Martina syn 2,5 roku, druhý syn v bříšku
  • 
6.1.2006 22:44:13
Dobrý den,
jsem moc ráda, že jste reagovali na příspěvek paní Ariany, který mě docela vyděsil. Prvního syna jsem rodila v Praze, teď bydlím v Olomouci a tudíž jsem rozhodnutá rodit blízko svého bydliště. Po přečtení příspěvku paní Ariany jsem ze všeho měla smíšené pocity.
Těším se na shledání s Vámi a doufám, že bude probíhat vše bez komplikací a společně se budeme těšit novorozenému tvorečku!
Zdraví
Martina z Olomouce
Pet,Maty(04),Adámek(06)
4.1.2006 14:19:47
V olomoucké porodnici jsem rodila v březnu 2004 a na jejich služby si nemůžu stěžovat naprosto v ničem, všichni Dr., porodní asistentky a následně i na oddělení šestinedělí byli naprosto fantastičtí. Porod jsem neměla jednoduchý, alespoň pro mě, a všichni se chovali slušně a zacházeli se mnou jako s rovným člověkem. Proto nevěřím, že zmiňovaná paní měla problémy. Druhé dítko čekám v červenci a zní to asi hloupě, ale do olomoucké porodnice se budu těšit.
Tímto skoro s dvouletým zpožděním děkuji celému personálu.
personál porodního sálu FN Olomouc
  • 
4.1.2006 13:34:03
Vážená paní, Evo , přečetli jsme si Váš příspěvek, v němž popisujete své zážitky z porodu, který jste absolvovala doma, z transportu do porodnice a následně z porodu své kamarádky cca o 9 měsíců později.
Uvádíte, že Vám v 5:45 odtekla plodová voda a v 6:31 jste porodila doma za asistence manžela. Sanitka, kterou Váš manžel volal, dorazila dle Vašeho sdělení až 10minut po narození dítěte. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o trestuhodnou nedbalost, nezájem a liknavost převozové služby.
Bohužel jste, pravděpodobně nedopatřením, zapomněla uvést, že Váš manžel telefonoval do porodnice již kolem 22:00 hodiny a poté , co službu konající porodní asistence popsal váš stav a Vaše potíže, byl jasně instruován, aby Vás dopravil, nebo nechal dopravit do porodnice. U tohoto telefonátu byli přítomni 3 svědci. Není nám známo z jakého důvodu jste vyčkávali až do časných ranních hodin. To patrně víte jen Vy sama, nicméně ve světle těchto skutečností již rozhodně nelze hovořit o nezájmu a liknavosti převozové služby. Spíše se nabízí otázka, zda na situaci, která nastala nenesete rozhodující podíl viny Vy sama a zda na těchto stránkách pouze neočerňujete zdravotníky, kteří svoji práci odvedli tak, jak měli. Důvod, pro který tak činíte, znáte zřejmě také jen Vy.
Píšete, že v porodnici jste byla přijata vlídně jen proto, že jste zdravotní sestra. Je vskutku zarážející, s jakou samozřejmostí předpokládáte, že na vlídné zacházení v nemocnici má nárok pouze zdravotník. Skoro se nabízí otázka, zda nehodnotíte druhé lidi podle sebe, a zda jste tento přístup k pacientům neuplatnovala Vy sama, v době kdy jste / zřejmě velmi krátce/ ve zdravotnictví sama pracovala. Ubezpečujeme Vás i všechny, kdo čtou tyto řádky, že svou práci vykonáváme velmi rádi a to, jak k ní přistupujeme nezávísí na profesi, nastávající maminky, která k nám právě přišla rodit.
Pokud jde o Vaše zážitky při porodu Vaší kamarádky:
Píšete, že při brance otevřené na 9cm " musela mrňe držet v sobě přestože měla velké křeče" . Nikdo z nás, nevidí rád v bolestech druhého člověka, ale bohužel 9cm je na tlačení opravdu málo. Způsob, jakým prezentujete své názory na možnost " držet rodící se dítě v sobě" , svědčí o mizivých znalostech fyziologie porodu. U těhotné, která nemá patřičné vzdělání v oboru zdravotnictví by se to určitě dalo pochopit, ale u osoby, která zde prezentuje, že je zdravotní sestra, považujeme tuto neznalost spíše za ostudnou.
K Vašemu sdělení o porodní asistence, která měla říct: "Co tady řvete jako kůň" , chceme uvést jen to, že se jedná o lež.
Píšete, že "se někteří chovají k rodičce jako k dobytku". Nevíme, co přesně rozumíte touto formulací, ale trofáme si říct , že kdo se chová pěkně a láskyplně k dobytku, chová se stejným způsobem i k lidem a naopak. Jde totiž pouze o to , jaký má kdo vztah k živým tvorům jako takovým. Možná by stálo za zamyšlení, jaký vztah máte a jak se k dobytku, potažmo k lidem chováte Vy sama.

s pozdravem personál porodního sálu FN Olomouc
Martina
  • 
8.12.2005 15:19:54
Milá Jano, už jsem zde psala asi před osmi měsíci a chci Tě uklidnit, že když slušně požádáš sestřičku, půjde s tebou na WC. Se mnou taky šla-) Přeji hodně štěstí.
Jana (syn 10, dcera 2)
  • 
28.11.2005 14:50:40
Z porodu v Olomouci mám opravdu hrůzu, 2x jsem rodila v Brně bez nástřihu a podle mých představ, jenže třetí porod budu asi muset z rodinných důvodů podstoupit v Olomouci. Nedovedu si představit, že se při tom budu já nebo manžel ještě "handrkovat" s doktorem. Také jsem slyšela, že po porodu nemůže jít rodička (pokud sama chce) na malou na záchod, ale je nucena vykonat potřebu na posteli jinak ji vycévkují. Je to opravdu tak?
Jana,dvě dcery4,5 a 1,5
  • 
26.10.2005 10:24:19
Zapoměla jsem ještě napsat své zkušenosti z Pomadu -nerespektovali mé přání chodit pouze cvičit, že musím i na hodiny teoretické přípravy na starání se o miminko.Což jsem opravdu nepotřebovala ani u první dcery měla jsem zkušenosti s miminkama a vše co jsem potřebovala jsem si našla na netu. Takže ze mě vytáhli 2 krát zbytečně 50 korun a poa jsem se tam už neukázala.
Jana,dvě dcery4,5 a 1,5
  • 
26.10.2005 9:53:24
V Olomoucké nemocnici se vyplatí si vzít sebou doprovod k porodu a vždy si trvat na svém a vše probíhá v pohodě.Při velkých bolestech je možný epidurál, sprcha můžete sedět na balónu ovšem s polohou a s nástřihem se opravdu nic nezměnilo, jak u prvního tak u druhého porodu jsem porodníky nepřesvědcila jen jsem odrodila s nastřhem na 2 stehy.Romink in je dodržovám tak na hranici , ale co mi vadilo nejvíc , že na JIP mi dítě přinesli jen ukázat abychom nerušili ostatní pacientky, což mi připadalo ohleduplné vůči ostatním pacientkám, ale bezohledné ke mě a mému dítěti.Ale potřetí budu zase rodit v Olomouci a budu se snažit ještě lépe si připravit své nejbližší ,aby mi pomohli trvat na svém. Jsem anesteziologická sestra tak se nenechám opít rohlíkem.Všem budoucím rodičkám přeji hodně síly a odvahy a zdravé děti.jana
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 193 [Dalších 53 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.