| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 193 [Dalších 13 >>]
slave
  • 
3.1.2004 17:38:44
No je videt ze o tom pripadu moc nevite... Tady je jedna velka chyba a ta ze porodnice nevystoupila pred novinari a neudelala prohlaseni s vysvetlenim jak to bylo...
Napred si zjistete co se presne stalo... Brecet pred zaplym radiem je trochu posetilost...

M. Slave
28.12.2003 8:16:58
Také jsem rodila v Olomouci a mám stejné zkušenosti. Můj syn se narodil ve 35. týdnu, byl dán na JIP do inkubátoru (protože vážil 2,30 kg a byl v pořádku tak byl v inkubátoru jen jeden den), mě dali na gynekologické oddělení. Rodila jsem po půlnoci a když jsem chtěla svého syna ráno vidět, bylo mi řečeno, že za mnou dětský lékař přijde. Do 10.00 hod. nikdo nepřišel, pak mi bylo sděleno, že už je oběd, ve 13.00 hod jsem už nevydržela a sama odešla na dětské JIP, abych zjistila, že je vše v pořádku. Přístup sester na JIP i intermediární péči výborný, byly moc hodné, pomáhaly i mně, neboť jsem měla "ztvrdlá" prsa, což sestry na gynekologii vůbec nezajímalo (a lékař do lékařské zprávy napsal prsy volné). Nejhorší bylo, když mě v úterý z gynekologie propustili a poslali domů, můj chlapeček tam zůstal sám, přitom jsem za ním už v pátek znovu nastoupila. Když jsem tam chtěla zůstat, protože jsem věděla, že se bude jednat o krátkou dobu do jeho propuštění, bylo mi řečeno, že nejsou hotelové zařízení.Ještě jedna "perlička" z porodního sálu. když mě chtěli zašívat, porodní asistentka se velmi podivovala nad tím, co to mají za nitě, proč nejsou nové, jsou tam ty staré ... Lékař se ptal jestli jsou vstřebávací nebo ne. Nikdo nevěděl. Později na gynekologii mi bylo řečeno, že nitě jsou samozřejmé vstřebávací. Byla jsem velmi překvapená, když mi můj gynekolog při kontrole po šestinedělí vytahoval stehy.
MEda.
16.12.2003 19:07:28
Aničko souhlasím s Tebou,už jen to když si říká "VIP manželka"svědčí o její inteligenci.Můj můž je vysoce postavený a já v životě toto označení neslyšela na žádném večírku prostě nikde,jsme totiž úplně normální.
Anička, 29 tt
  • 
12.11.2003 22:08:26
Vůbec jsem nepochopila tvůj příspěvek "VIP manželko", tím co tu píšeš dáváš akorát najevo, jak se bojíš bolesti, podle toho, jak jsi měla všechno dopředu naplánované. Ti kteří podle tebe začnou rodit někdy v noci jsou na tom vlastně úplně špatně. Nemám ráda, když ze sebe někdo dělá něco víc, než je.
Irena, syn Michálek-6měci
  • 
2.10.2003 20:42:00
Já bych chtěla, po té hrozné události, popřát rodině upřimnou soustrast a držím moc moc a moc palce, aby měli ještě někdy odvahu a pokusili se o další miminko. Když jsem se do dozvěděla, brečela jsem jako malá holka.
Sama jsem zjistila ve 34letech, že mít dítě, je to opravdu nejkrásnější na světě, co může člověka potkat.
Náš malý Michálek se naštěstí narodil, pod placeným dohledem mého osobního lékaře ve FNsP v Ostravě, císařským řezem - měl omotanou 3x pupeční šňůru kolem krku, ale to se samozřejmě nedá s tou hrůzou, co se stala v Olomoci srovnat.
Jana
  • 
29.9.2003 18:47:42
Silvie, to byla jiná Jana... Je to hrůza a protože mám velmi těsný kontakt na jednu z pražských fakultních porodnic, vím co se občas někde děje. Nechtěj to radši vědět. Jako "VIP-manželka" jsem rodila plánovaně císařem asi 10 dní před termínem v pondělí dopoledne - aby tam byli VŠICHNI kdyby něco. Primář + jeho zástupce to dělali osobně... Protože kdybych dorazila někdy v noci, tak by hrozilo, že se setkám s někým sloužícím běžnou službu a ten by mohl taky se sekcí váhat. Takhle se to pojistilo dopředu. Spíš narážím na to, že většinou se něco stane v noci nebo o víkendu, to je prostě riziko. Víš např. že příslužby jsou zavedené jen na dětském??? Takže slouží 5 doktorů na celou velikou budovu - a vnější pomoci se nedovolají nebo jen s velkými problémy...
29.9.2003 9:31:09
Hmmm, Jano, opravdu pořád nechápu, jaký konkrétní smysl tahle informace, tak jak byla podaná, má. Při spontánním porodu může lékař zabít díěte, proto honem všechny budeme rodit císařem, abychom se tomu vyhnuly - a až tiskem proletí zpráva, že během císaře lékař přeříznul pupečník a dítě vykrvácelo (ano, i to je popisováno v lékařských učebnicích, takže to asi bude sice výjimečné, ale přesto častější, než co se stalo teď) nebudeme pro jistotu rodit vůbec? (To rozhodně nemyslím na tebe, míním to obecně.) Ale hlavně tahle zpráva mi připadá ne jako že by měla informovat, potom se skutečnost dá napsat i citlivěji, třeba jako jsi ji napsala ty. "Dítěti se při porodu utrhla hlava" - to je zpráva, která má šokovat, jakékoli další informace tam jsou až druhotné. Tím se nechci zastávat lékařů, pokud došlo k pochybení v prenatální péči nebo při vedení porodu, určitě by za to měli být zodpovědní. Asi jsem včera zbytečně vyletěla, jsem poslední dobou na podobné informace až přecitlivělá a to, že sem Jana (se dvěma syny) tu zprávu přetiskla, mi vzhledem k tématu diskuze, ke které ji přidružila, připadalo poněkud nepatřičné. Ale to je věc názoru, že.

S.
Jana
  • 
28.9.2003 23:01:22
Zpráva o té události mnou hluboce otřásla, proto jsem se nespokojila se strohou informací z televize a trošku hledala co se stalo. Taky jsem si nejdřív myslela, že muselo jít o porod koncem pánevním, ale nebylo tomu tak. Na jednom ze zpravodajských serverů uváděli pár podrobnějších informací, dítě prý BYLO velké (ne extrémně - taky to bylo v 37.týdnu). Stalo se to asi půl hodiny po páteční půlnoci, holčička už se rodila, hlavička byla skoro venku - a zasekla se ramínka. Matce diabetiččce šlo v té chvíli prý také o život, dítětem, které tou dobou se dusilo, nemohl nikdo hnout... Zatím je v šetření, proč nebyl proveden císařský řez (když je dítě tak velké, aby se zaseklo ramenem v porodních cestách, tak asi úplně malé nebylo). Toho císaře prý neudělali právě proto, že matka měla diabetes...no nevím, nevím jaká je běžná praxe v Olomouci, u mě těhotenská cukrovka byla faktorem, proč císaře dělali... A Silvie - myslím že je potřeba o tom mluvit jen z jednoho důvodu. POKUD by se ukázalo, že tomu šlo zabránit, tak by to bylo další poučení na téma "důvěřuj ale prověřuj". Jednoduše začínám mít pocit, že po tom svém prvním císaři o přirozeném porodu při svých přidružených obtížích uvažovat nebudu. Nač dráždit hada bosou nohou a zadělávat na potížem když se jim lze vyhnout...
Jana
Jana
  • 
28.9.2003 15:51:56
V žádné. Stejně jako si nemůžeme být jisti před žádnou operací, že dopadne bez komplikací, stejně jako při trhání zubu. Stejně jako nemáme jistotu, že se nám nenarodí postižené dítě.
Život zkrátka není o jistotě.
Byl to asi konec pánevní a nechápu, co se s tím dítětem vlastně stalo.
Jestli je to pravda, jak to v těch novinách psali pak jedině trestní oznámení a řádne vyšetření věci, nad ničím jiným nemá smysl spekulovat. J.
Klára
  • 
28.9.2003 15:14:28
Dneska proběhla tiskem zpráva, že v olomoucké porodnici utrhli při porodu miminu hlavu. Lituju rodiče a nechtěla bych být v kůži maminek, které tam jdou porodit. Ale vlastně, v které porodnici jsme si jisté, že odejdeme domů zdravé a se zdravým miminkem, že?
[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 193 [Dalších 13 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.