| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice

[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 193 [Dalších 3 >>]
Evka
  • 
27.9.2003 9:50:58
Rodila jsem v olomoucké porodnici srpnu.
Musím moc pochválit přístup všech. Sestřiček, PA, lékařů jak z porodního sálu, tak z oddělení šestinedělí a novorozeneckého.
Slyšela jsem mnoho špatného na tuto porodnici, ale v mém případě se to nepotvrdilo. Každý musí počítat s tím, že je v nemocnici a také se tomu přispůsobit.
Jediné, co mohu vytknout a za co personál nemůže, je nadýmavá strava, která miminkům způsobuje bolesti bříška. To se potom sestřičky nalítají, aby pomohly maminkám a všechna miminka utěšila.
Žolík (Zuzka 10 měsíců)
  • 
15.4.2003 21:22:43
Mému porodu předcházelo 10 dní strávených na oddělení 19A FN - což jsou riziková těhotenství. Na toto oddělení velice ráda vzpomínám pro perfektní přístup lékařů i sester. Člověčina v každém gestu i slově :-). Zuzčina porodní váha byla 1,5 kg a byla umístěná na Novorozeneckou JIPku. Jestliže Vás potká stejný osud jako nás buďte v klidu. Profesionálnější a lepší oddělení nenajdete. Až se člověk diví jak se něco takového může v našem zdravotnictví podařit. Velice hodné a vstřícné sestřičky, které by pro naše děti dýchaly a lékaři, kteří bedlivě sledují každé mrknutí mimin. Opravdu nádhera sledovat je při práci. Po nějaké době byla Zuzka přeložena na Intermedial. Protože tato oddělení spolu vlastně sousedí, nezměnil se lékařský ani sesterský přístup. Přece jen však pobyt ve FN měl jedno podstatné mínus. Já sama jsem totiž byla po porodu umístěna na oddělení 18 - gynekologii. Komunikace mezi Novorozeneckou JIP a touto gynekologií nebyla prakticky žádná. Když jsem po 24 hodinách (kdy jsem musela ležet na ženské JIP)chtěla poprvé vidět svou holku, nenašla se jediná sestra, která by mě tam dovedla, nebo mi alespoň řekla kde to je !!!!! Řekly mi ať si počkám na manžela, který mě tam dovede (to znamenalo čekat 8 hodin )!!! Apsolutní nezájem je neopustil po celou dobu mého pobytu. Jediné co je zajímalo byla má jizva. Stejně tak lékaři se tady střídali tak často, že jsem snad nezažila dvě vizity se stejným doktorem. Po 7 dnech jsem musela ukončit pobyt v této nemocnici a nikoho nezajímalo, že tím ztratím i možnost každodenního postávání u inkubátoru a mazlení se Zuzkou. Jsme totiž ze Šumperka a tak jsme do Olomouce dojížděli za Zuzou každý den ....
Proto doporučuji, ocitnete-li se ve stejné situaci, být tvrdohlavá jako mezek a zapomenout na pomoc ze strany "gynekologických" sester. Novorozenecké setřičky vám rády pomůžou a budou se na vás mile usmívat :-)
Katka Škrabalová, roční syn
  • 
23.1.2003 19:37:45
Při samotném porodu, který trval 11 hodin, mi byl nablízku manžel a ochotná asistentka. Po porodu dva medici, přestože jsem je předem odmítla a doktorka, kterou asi ježíšek ošidil(rodila jsem týden po svátcích), a proto se mnou jednala dost nevhodně, div mi nevynadala, že při jejím šití tolik sténám bolestí. Celou dobu mi medik nástrojem(neznám jeho název), tlačil na hematom,což mne velmi bolelo. Ona to zjistila až došila, ale nijak se nesnažila o omluvu.
Pobyt na pokoji, s ohledem na chování personálu, také nebyl nijak povzbudivý. Běhaly tam nestíhající setry a ve spěchu se snažili naučit mne kojení, pokud to nešlo do dvaceti minut, odnesli mi dítě dokrmit ze stříkačky.To mu šlo velmi dobře, ale kojení tímto ztroskotalo.
Také jsem se setkala s protekcí, moje kamarádka rodící šest dní přede mnou, mi popisovala pobyt v nadstandartním, velmi laskavém a vstřícném zařízení, s dietním programem. Bohužel tuto zkušenost zdaleka nemám, moje příbuzná tam totiž není sestrou.
Jsem ráda, že už nebydlíme v tomto okresu a nebudu muset rodit jako pořadové číslo ve "fakultce".
Všem maminkám přeji lepší zkušenosti.
Anna
  • 
11.12.2002 14:31:35
Byla jsem jako prvorodicka letos v cervenci absolutne spokojena s peci zdravotnickeho personalu v porodnici v Olomouci.Muj porod trval dlouho (16,5 hod), porodni asistentky a lekari jsou profesionalove, opravdu cely porod hlidali a i diky jim se dneska muzeme s manzelem tesit sve zdrave dceri.Diky teto zkusenosti mohu olomouckou porodnici doporucit vsem maminkam z blizkeho regionu.
14.11.2002 9:20:38
Chtěla bych touto cestou ještě jednou poděkovat především porodním asistentkám a dětským sestrám za bezvadnou péči.Jejich přístup dokazuje,že vše záleží jen na lidech ,kteří se o vás starají.Já jsem zde rodila po pěti letech podruhé a viděla jsem mnohá zlepšení.Porodní asistetka Martina byla naprosto skvělá a ostatní sestřičky také.Nám se dětské sestry věnovaly hodně,vysvětlovaly a pomáhaly s kojením až do propuštění,i když já jsem měla druhé a sousedka už třetí dítě.Jediné,za co bych nemocnici nepochválila,je strava,ale za to nemůže porodnice.Ještě jednou děkuji.Kristýna a Julinka
27.9.2002 15:16:18
Máte některá zkušenost z poslední doby?Jsem ve 37 týdnu a po porodu určitě napíšu.
Dana, dvě děti 4 a 2 roky
  • 
1.8.2002 23:20:48
To jste, ale nerodily na Vsetíně. V Olomouci mi to připadalo, že o mne a mé dítě nemůže být již lépe postaráno. Tím chci ji poděkovat dětské JIP za péči, kterou věnovali naší dceři po celkové výměně krve, kterou musela hned po porodu podstoupit. Terezce budou v říjnu 2 roky.
  • 
23.7.2002 10:05:33
V roce 2001 byl přístup stále horší než "nemocniční".
Kamila, 28, 1 syn
  • 
13.5.2002 11:36:16
Jedním slovem: katastrofa.
Sebelepší zařízení nevyváží nelidský přístup většiny personálu.
P.S. Rodila jsem v roce 2000.
19.3.2002 10:17:06
Tohle mě opravdu překvapilo. Před třemi lety bylo kojení jediné, co tam opravdu fungovalo stoprocentně. Sestřičky se moc snažily. Že by se změnily nebo je snad vyměnily?
[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 193 [Dalších 3 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.