| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 193 [Dalších 173 >>]
6.10.2009 20:17:55
Já jsem v olomoucké porodnici rodila 6.6.2009 :-)a byla jsem spokojená. Jak na porodních sálech( byla jsem tam 2dny :o( ) , tak i na šestinedělí, tam bych vyzdlihla hlavně dětské sestřičky! Byli skvělé, hlavně ty mladší (což jsem si na první pohled nemyslela). Opravdu jsem byla velice spokojená...:-)
9.3.2009 14:20:39
já jsem rodila v Olomouci dne 24.10.2007 a byla jsem spokojena ve všech směrech, jde jen o to se zeptat nebo sama dávat pozor co se děje a hned říct, ležela jsem tam před porodem 3 měsíce a byla jsem tam už jak doma. Při vizitě se doktor vždy zasmál a věděl, že bude se mnou tisková konference, tak to bylo i řečeno, ale já jsem věděla co se děje a ptala jsem se jak jsem jen mohla a přiznám se, že i víckrát a kohokoli kdo byl z odborného personálu. Dodnes tam mám známe sestřičky a vždy za nima ráda přijdu ukázat i malého, vše dopadlo dobře i když mi ve 22 týdnu masivně odtekla plodová voda.Porod proběhl v pořádku a rychle, porodní asistentka p.Štastná byla vynikající a i já jsem ve finále byla "šťastná" :-) malého jsem měla hned u sebe a v podstatě pár hodin po porodu jsem i věděla, že malý má vrozenou srdeční vadu a doktor mi to i na sono vše ukázal a vysvětlil. V Praze v Motole kam jsme po týdnu hned jeli byly i maminky co se o srdeční vadě dětiček dozvěděli až po 3 měsících a to zcela náhodně při běžné kontrole u dětského lékaře. Poporodní péče o miminka i o mě byla na vysoké úrovni.
Děkuji touto cestou Mudr.Ondrové, Mudr. Procházkovi i všem za vynikající péči a znovu děkuji za život našeho synáčka Ondráška, je naším štěstím, děkuji a doporučuji
17.12.2008 22:18:11
Já jsem v Olomouci rodila v roce 2005,měla jsem předem domluvené s jednou známou porodní asistentkou,že jak přijedu,tak ji chci u porodu.A můžu říct,že kdyby to tak nebylo,asi bych se tam dobře necítila.Sestry se mi věnovali,když věděli,že spadám pod její ochranu a před porodem jsem si nemohla stěžovat na nic,porod byl celkem rychlý a hned poporodu malého jsem ho dostala na sebe a pak byl se mnou celou dobu na sále.Při příchodu na šestinedělí jsem chytla moc hodnou sestřičku a myslela jsem,že nebude problém,ale pak byl.Když jsem chtěla pořádně vysvětlit kojení,nikdo nepomohl,tk jak jsem potřebovala,musela jsem na to přijít sama,ale než se tak stalo,tak jsem měla pradavky krvavé a syna mi odebrali,protože měli podezření,jestli není něco s ním,ale naštěstí to bylo z mých prsou.Těšila jsem se domů,až si s ním budu moct poradit sama,protože sestry mi byli k ničemu,to už rady doma byli výborné.Ale ani jednou po porodu mě nikdo neskontroloval spodek a když k nám přijela sestra z pomadu,tk mě polekala,jizva po zašití se celá rozjela a zhnisala a to já jako prvorodička jsem si myslela,že to tak má bolet po porodu,ale nemělo.Takže na porod vzpomínám v dobrém díky mé známé a na šestinedělí jen na tu jednu starší hodnou sestřičku,jinak neochota pomáhat maminkám,které nemají zkušenosti,ale třeba to jen podle jejich nálad,ale i tak by to být nemělo,jsou tm od toho,aaby pomáhali všem,proto se dali na povolání sester.
  • 
10.11.2008 16:18:53
Já jsem rodila v Olomouci letos v srpnu a byla jsem maximálně spokojená.Co se týče kontrol v posledních 14dnech před porodem a potom i při porodu.Sestřičky byly velice milé,ochotné a měly laskavý a velice profesionální přístup.Měla jsem šťestí na pány doktory.Olomouc mohu jedině doporučit.
Hanka, Neli 2 mimi 24tt
  • 
8.11.2008 21:20:00
Zdravím všechny mamky

taky jsem rodila v Olomouci a pocity mám spíš smíšené. Rodila jsem ve 36tt
Přivezl mě taxík ve 3h ráno do porodnice. Na příjmu byl hooooodně nepříjemný doktor, který se mě zeptal z čeho soudím, že rodím.
Řekla jsem mu, že mi odtekla plodová voda. Pak už neříkal nic vyšetřil mě, řekl, že už to dnes bude a odešel.
PA byli skvělé nemůžu si na ně stěžovat, ale zase jsem po nich celou dobu nic nechtěla a porod jsem měla ukázkový.
Na poporodním už to bylo horší. Pokud jste po sestrách nic nechtěli tak konflikty nebyli, ale jak jste po nich chtěli víc jak 5min. jejich času tak bylo už byli nepříjemné.
Olomouci mooooooooooooooooc chybí osobnější přístup ke každé pacientce zvlášť. V posledních 6m tam rodily 4moje kamarádky a ani jedna spokojená není:o(( hlavně s přístupem personálu a dokrtorů.
V Olmouci jsou kvalitní lékaři, ale pacienti jsou pro ně jen číslička v kolonkách
30.10.2008 15:10:43
naprosto souhlasím. Já měla od počátku rizikové těhotenství dvojčat, poměrně dost dlouho jsem si to v Olomouci odložela, ale holky prostě chtěly na svět stejně dřív. Narodily se 31+5 s váhou kolem 1600 g. Na gynekologii se se mnou taky nikdo moc nebavil, nic neřekl, nic nevysvětlil, ale na porodních sálech a JIP, IMP napsrosto skvělí doktoři i sestřičky. nicméně se dobrat k nějakým informacím byl i zde problém, nicméně holky jsou v pořádku, tak zaplat Bůh. Příště pokud bude těhotenství v pořádku zvolím jinou porodnici, chci z porodu mít příjemné zážitky,ale bude-li opět rizikové jdu do Olomouce, protože vím, že zde jsou přes péči o nedonošené nejlepší.
20.9.2008 14:11:49
Během porodu asi žena těžko může být objektivní. Věci, nad nimiž by "za střízliva" mávla rukou, v takovém stavu vnímá víc než intenzivně. Náš syn se narodil v listopadu 2006 ve 30. tt. Porod byl rychlý, ale to, co předcházelo nebylo nic extra. Vyšetřující lékařka se bavila jen se sestrou, mně, prvorodičce, neřekly nic, já jen zírala s vytřeštěnýma očima a nedokázala si představit, že už je "to" doopravdy tady a že miminko musí na svět. Lékařka se sestrou se bavily o Motole, Hradci Králové, Ostravě a já si představovala, jak se někam kodrcám sanitkou. Naštěstí byl ale stav tak akutní, že mě prostě museli přijmout. Nikdo se mě na nic neptal, po sepsání anamnézy mě poslali na porodní sál, nastřihli, což mě zaskočilo natolik, že jsem začal hysterčit i přesto, že se jinak považuji za docela klidného tvora. Nikdo se mě na nic neptal, chlapečka (43cm, 1700g) mi neukázali, prostě děs. Na gynekologii, kde jsem strávila týden, byly ale skvělé sestřičky i lékaři, stejně tak na novorozenecké JIP a IMP. Chlapečka nám vypiplali a my šli cca po 7mi týdnech domů. Příště budu asi zase rodit v Olomouci, protože mám pocit, že nejde ani tolik o mě, jako spíš o toho malého člobrdu, i když vím, že i maminka by si porod měla aspoň trošku užít a ne jen přetrpět. Podstatné je, že máme naprosto zdravé dítě a to ostatní se nějak srovná, ačkoli na to asi nikdy nezapomenu. Takže FN v Olomouci ano nebo ne???
Věra , Toníček 4 roky
  • 
20.6.2008 9:10:43
Dobrý Den

Na tu porodnici v Olomouci nemám žádné škaredé vzpomínky ale pěkné..Byla jsem ráda že se hezky starají o ti maminky s miminkami..
Já jsem tam porodila v roku 3/2004 už je to 4 roky.Jsem mooc ráda že mám toho syna..
A jsou tam dobří doktoři,chtěla bych mooc poděkovat jak se o mě pěkně staraly..Mudr.Dostalovi,Mudr.Procházkovi,Mudr.Zdvinčukovi,a taky Mudr.Březinové.Hlavně budte zdravi..
Věra
  • 
20.6.2008 8:56:30
Dobrý Den

Na tu porodnici v Olomouci nemám žádné škaredé vzpomínky ale pěkné..Byla jsem ráda že se hezky starají o ti maminky s dětma..
Já jsem tam porodila před 4 rokama.
A jsou tam dobří doktoři,chtěla bych mooc poděkovat jak se o mě staraly..Mudr.Dostalovi,Mudr.Procházkovi,Mudr.Zdvinčukovi,a taky Mudr.Březinové.Hlavně budte zdravi..
Lenka
  • 
24.2.2008 17:27:04
Ahoj maminy, je tomu už dosti let nazpátek, naposledy jsem v Olomouci rodila v roce 1996, předtím 1990 a 1986. Všechny moje porody byly nekomplikované, takže jsem pro personál nemohla být žádnou zvláštní přítěží, ale vždycky jsem si odnesla jakýsi pocit rozčarování, že jsem se na něco měsíce připravovala, těšila, v porodu jsem viděla i duchovní rozměr...ale potom jsem nastoupila do továrny a připadala jsem si tak nějak oloupená o veškeré emocionální prožitky, které jsem mohla prožít a neprožila. V příštím roce chci proto nastoupit do kurzu pro duly a pokusit se "zařídit", aby novodobé maminky mohly prožívat sílu svého ženství naplno. Na stránkách týkajících se práce dul jsem našla takový postřeh, že ženy si navždy zapamatují každé nevraživé okřiknutí, nadřazené jednání a ponížení, které při porodu zažily...a jistě to nejsou pocity příjemné. Já si např. pamatuji, jak tehdy mladíček dr. Lubuški se mě - trojnásobné rodičky - snad udiveně zeptal: "a maminko, proč křičíte?, přičemž já jsem byla přivezena do porodnice asi deset minut před vlastním porodem a zdálo se mi naopak, že to kupodivu dobře zvládám. Pár možná nevinných slůvek a vidíte, dodnes mi to vrtá hlavou, vnímala jsem to stejně, jakoby řekl něco jako "co řveš, ty naděláš". Ženy při porodu se většinou nacházejí ve zvláštním stavu, kdy nejsou schopny zcela racionálně uvažovat - což je přirozený důsledek maximálního se soustředění na porod - a proto s nimi mnohdy lze nepříkladně manipulovat a nešetrně jednat. Proto je možná dobré mít s sebou ještě někoho "nerodícího" - manžela, dulu, příp. oba - kdo zprostředkuje kontakt rodičky s okolním světem. Nakonec bych řekla, že v dobré nemocnici by měl být stabilně kvalitní personál, aby nemuselo záležet na tom, kdo je zrovna ve službě. Ale to už je asi, vzhledem k celkové situaci ve státě, pouhé snílkovství.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 193 [Dalších 173 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.