| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 193 [Dalších 163 >>]
zuzana procházková, dcera 5 týdnů
  • 
13.2.2008 7:45:10
Mám za sebou opravdu čerstvou a opravdu velice nepříjemnou zkušenost z olomoucké porodnice. Jako prvorodička jsem očekávála lepší doprovázení - radu v první době porodní, ale bohužel jsem se nedočkala a to jsme v tu dobu rodily jen tři, byla jsem obluzelá dolsinem, po kterém jsem zvracela, přesto mi jej dali znovu a já tak byla jako smyslů zbavená (od bolestí pomáhá jen velice málo!). Samotný porod byl po oxytocinu rychlý, ale musela jsem si zavolat o pomoc (doslova), aby se mi věnovali, doktor byl rázný ale fajn. Na břicho jsem miminko nedostala.
Na novorozeneckým oddělení jsem si zkusila. Bylo tam pár milých sester, ale bohužel ty se vždy jen mihly pokojem. Ty ostatní jsou nechápavé, nepříjemné ... Od kolegyně na pokoji jsem dostala virozu, takže mi teplota vyjela na 39, okamžitě jsem byla zahleněná, ale sestry to považovali za teplotu při spouštění laktace!! Bylo mi na umření. Když jsem pak žádala o pomoc při koupání, tak se mi sestra nevěřícně vysmála do očí, jak to, že potřebuji pomoc, když jsem přece koupání viděla při instruktáži. S velikou neochotou nakonec aspoň přihlížela. Atd. bylo toho víc, ale tady je na to málo místa. Chápu, že když je mammina v pohodě, tak se to dá zvládnout, ale jakmile jste trošku oslabení, zranitelní, což po porodu už tak bývá, tak ten přístup s váma zamává. Olomoucká porodnice nikdy více!!!! Škoda doktor byl fajn a i dětská doktorka byla naprosto super, ale ty sestry...
Kristýna, syn 1 rok
  • 
7.12.2007 21:57:34
V Olomoucké fakultní nemocnici jsem rodila plánovaným císařským řezem ve 39. týdnu. Asi týden před tím jsem ležela na gynekologickém oddělení, kde byly naprosto úžasné a milé sestřičky a celý personál, skvělý pan doktor. Horší to bylo na oddělení po porodu. Ležela jsem den na JIP, kde mi syna dvakrát přinesli ukázat , o kojení nemohla být ani řeč.Císařský řez proběhl bez komplikací, všechno i malý bylo v pořádku. Další den jsem byla převezena na oddělení šestinedělí, kde mi první dny nosili syna jen na kojení, které nám vůbec nešlo. Já jsem mléko ještě neměla, syn se stále snažil, ale když nic neteklo, začal se hrozně vztekat a už bylo téměř nemožné ho přiložit k prsu. Sestřičky chtěly, abych je na kojení zvonkem volala, že zkusíme kojení z prsu spolu s hadičkou, kde bude přitékat mléko. Na mé zazvonění přišli po delší době - tak dvaceti mnutách, kdy byl syn skoro fialový vzteky, že mléko neteče.Temperament mu zůstal dodnes. Potom už zkoušet přikládat bylo bez velkého úspěchu.Chápu, že mají sestřičky plno práce, ale mimo jiné jsem dostala vynadáno, že se málo snažít a že budu ronit slzy, až malý nebude chtít pít mléko ode mě. Byla jsem v hrozném stresu, že mi to nejde, malý hodně plakal...Po několika dnech se kojení trochu rozběhlo, jenže jsem měla už od prvních pokusů rozpraskané bradavky, takže se objevila i krev.Mazala jsem, větrala, zkoušela podle doktorů různé věci, ale nic nepomohlo. Takto jsme se protrápili, nemůžu to jinak napsat, další dva měsíce, kdy při kojení já jsem byla růžová od krve, malý měl taky oblečení zabarvené. V noci se mi už i zdálo o tom, jak malému teče krev z pusy, no, snášela jsem to hodně špatně. Byli jsme i na pozorování v nemocnici, protože se jim zdálo, že je té krve v ublinknutí malého moc. Tak jsme prošli několika vyšetřeními, kdy se naštěstí nic neprokázalo. Po dvou měsících jsem na tom byla docela špatně, tak se lékař rozhodl, že mléko zastavíme a malý dostane umělé mlíčko. Vím, že kojením dává maminka miminku hodně, ale důležitá je taky pohoda maminky a třeba nekojit.Doufám, že při dalším dítěti bude vše jinak...
22.11.2007 12:36:27
mam velmi dobrou zkusenost z porodnici v olomouci.rodila jsem ve 28tydnu dvojcata kdy mi doma praskla plodova voda.sice prijem byl zdlouhavi a ma bolest a strach jeste vetsi.vubec jsem nevedela co bude nasledovat.po vsech tech vysetrenich jsem rodila v narkoze.po probuzeni na jip jsem mela velke obavy co je s miminkama.prisel zamnou pon doktor a sdelil ze mam holcicky jedna 1300g a druha 1410g.ze jsou zatim vporadku a po dalsich vysetrenich uvidime.kdyz jsem uvidela sve deti poprve tak jsem neverila vlastnim ocim jake to jsou pidi miminka.diky peci sestricek a doktoru vse dopadlo dobre.dnes maj holki 15mesicu a nemame zadne nasledky predcasneho porodu.proto doporucuji a dekuji vsem kdo se staral o holki cele dva mesice co tam stravily.
K. Nováková, 1 syn
  • 
15.11.2007 13:44:08
Dobrý den,
rodila jsem v Olomouci v roce 2005 a přístup personálu katastrofa, doktorů taktéž . Lékaři přehlíželi komplikace, které jsem měla a můžeme být šťastni, že syn je zdraví. Na pokoji byla špína a plíseň. Sestry byly nepříjemné.
  • 
16.9.2007 13:17:43
Připojuji se k řadě pochval.které zde byly uveřejněny na olomouckou porodnici.Já jsem zde rodila,už je to déle,před 4 roky.Ve 26.týdnu mi praskla plodová voda a tak mě sanitkou RZS museli transportovat z tehdejší zábřežské,dnes už neexistující porodnice,do FN Olomouc.Zde se mi po dvou dnech hospitalizace narodila císařským řezem holčička,která měla pouhých 830gramů.Dnes,vlastně již příští týden 19.září,je z ní už velká holka.Za to,že vše dopadlo na výbornou,vděčím personálu jak na gynekologii,kde jsem po porodu ležela,tak hlavně JIP a JIMP,kde Martinka první tři měsíce svého života strávila.S lékaři a sestřičkami obou dvou již zminovaných oddělení mám jen tu nejlepší zkušenost a chtěla bych jim touto cestou moc poděkovat za to,co pro Martinku tenkrát udělali.Vím,že bez jejich obětavé péče by nebyla tam,kde je dnes.
  • 
27.8.2007 9:40:19
A hojte maminky budoucí maminky,tuto stránku jsem navštěvovala již tehotenctvi a vzdi jsem se hrozila a přemýšlela kam jen půjdu rodit,Proto jsem Volila Prostějov ale po první nasteve v tehotenctvi jsem okamžitě změnila svůj názor,protože přístup jakej se tam jednalo s maminám bylo děsivé i v tom nejvysim stadyju 38 týden jsem musela hupsnout na kozu z které jsem následně nemohla slist a mrskala se tam jako kapr a to se nepříjemná sestra určitě dobře bavila,nepomohla čučela , nehledě že vyšetření bylo bolestivé a posléze jsem začala krvácet.
A hned večer se rozhodl náš chlapeček Matěj se narodit zvolili jsme v Olomouc Fakultní Nemocnici 15.8.2007 v 8,30 hod .ráno.
A spokojenost která se slovy nedá popsat a proto vřele doporučuji rodit v Olomouci!!A také moc děkuji veškerému personálu kterej se o nás a Matěje staral -rodil jak ZAKINKA,tak i Porodní asistentka,i trošku mrzutý doktor.A na šestinedělí sesricky Ok-i ty co by člověk odsoudil za svojí arogantnost ve finále děkoval ,že mamku podržela a povzbudila ,když ze začátku není mléčko nebo se děťátko nechce přisát tak jak ma pomohla atd..JÁ jako náročná osoba-MÁMA na všechno doporučuji.
Maminy nezapomeňte že všechno je o Lidech a já -my chtěla ten nejlepší presonal.
Opatrujte se a hodně zdaru při vybyrani nemocnice!!!!
Přejí Máma 29 let -Alena a Syn MAtěj táta Vlastík
Zdenka, dcera Anička
  • 
9.7.2007 23:14:53
Já musím také reagovat na hodně negativních reakcí na agenturu Pomad. Navštěvovala jsem pravidelně kurz pro těhotné a všem maminkám to doporučuji! HOdně jsem se tam dozvěděla,o porodu, dýchání u porodu(osvědčilo se mi to!!), seznámila jsem se tam s maminama, se kterýma se dodnes stýkáme. Chápu, že někomu se to nemusí líbit a může mu kurz připadat drahý, ale tak ať tam prostě nechodí a hledá si informace jinde.
Erika, 1 syn, 2 na cestě
  • 
25.6.2007 20:22:28
Ahoj Farky, děkuju za názor a myslím, že máš pravdu, že je to všechno o štěstí. Kamarádky i obě švagrové také rodily v Olomouci a vše pro ně bylo OK. Jenže já jsem prostě byla vyjímka a měla smůlu. Doufám, že tentokrát to bude v pohodě. Už teď nespím a mám noční můry, takže je to i o psychice. Ale ať mě čeká cokoliv, vím, že to přejde a hrozně se těším na miminko, to vyváží úplně všechno.
farky
22.6.2007 9:46:06
ahoj eriko,nedavno rodila kamaradka v olomouci a byla naprosto spokojena.ono je to spis o stesti , na ktere lidi se ti podari narazit.ja mela prvni porod v hranicich,kterou nasledne zrusili a byla jsem spokojena.teda nez jsem rodila v prerove.to jsem pak nechapala,jak vubec mohli takove porody provadet (v hranicich).a to podotykam,ze hranice kazdy vychvaloval a prerov kazdy kritizoval...
  • 
18.6.2007 21:26:49
Naprosto s vámi souhlasím, také jsem rodila prvního syna v roce 2000, přístup všech lékařů, včetně přednosty i primáře, byl hrozný, bohužel jsem měla preeklampsii a oni jen koukali, jak se trápím, měla jsem spoustu komplikací a když mě doktor budil na JIP a vítal zpátky mezi živýma, tak jsem ještě nevěděla, která bije, ale syn byl naštěstí naprosto v pořádku. To jen já měla problémy. Za měsíc mne čeká druhý porod a vybírám porodnici. Olomouc to určitě nebude, Šternberk má o prázdninách zavřeno(velikánská škoda), takže to bude asi Přerov, v Hranicích bohužel porodnici zrušili. Přeji všem, které budou rodit v Olomouci jen to nejlepší, možná, že se to tam opravdu změnilo, ale já tomu nevěřím. Prostě jsem velmi zaujatá a nikdo mi to nevymluví. Hodně štěstí.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 193 [Dalších 163 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.