| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 193 [Dalších 143 >>]
Brebina, E+M
9.1.2007 11:00:02
Majdo,

je mi velice líto, co jsi musela prožít. Jen mi nejde z hlavy jedna věc, proč redukce z trojčat na jedno? Proč ne na dvojčátka?
Já jsem byla taky na IVF, měla jsem jen 3 vajíčka, oplodnila se 2 a ty mi zavedly, dodnes přemýšlím nad tím, co by bylo kdyby se oplodnila všechna a oni je zavedli. Také bych neměla to srdce rozhodnout, které půjde pryč, naštěstí příroda rozhodla.

Držím ti palečky, aby ti bylo lépe
Brebina, E+M
9.1.2007 10:45:07
Pardon, fakt nevím, proč mi to skočilo zrovna sem. Omlouvám se
Brebina, E+M
9.1.2007 10:42:36
Porod na porodním lůžku se mi taky líbil, ikdyž jsem si říkala, do čeho se zapřu nohama. Musím ale říct, že to bylo dobrý, protože jsem si nohy držet musela (byla jsem nima zapřená ještě do boku pana doktora Kudely a Paní doktorky Michnové), vlastně je lepší ruce zaměstnat držením noh, než někomu v bolestech kroutit rukou nebo marně hledat něco čeho se chytit a tak si trochu pomoci.
Šárka
  • 
4.1.2007 8:22:40
Jen k tomu Pomadu, souhlasim, ze jim jde pouze o prachy. Cetla jsem rozhovor se zakladatelkou Pomadu a ta psala, ze nikdy nema v kurzu vic, jak 4 maminky, aby se jim mohla venovat a kontrolovat, jak cvici. Nas tam je dvanact, pri cviceni se navzajem kopem a nez reknem sve obvykle kolecko, v kterem jsme tydnu a jestli nemame zdravotni problem, tak ubehne pul hodiny a to na zacatku rikali, ze nas rozdeli do dvou kurzu. Navic mi vadila prednaska o cisticich prostredcich, neco jako Amway, vsude vas na to lakaji, pod prislibem ruznych odmen v podobe veceri a darku a tady jsem musela normalne zaplatit cenu hodiny a rekli nam to az tesne pred prichodem one pani, zrejme nejake dobre kamaradky. Byla jsem z toho fakt dost nastvana. Navic nektere informace, ktere jsem tam dostala, jiz nejsou aktualni, na internetu dokonce jiz pisi, ze se nedoporucuji a povazuji se za zastarale, např. Pomadem doporucena technika dychani pri porodu je jiz uplne jina.
29.12.2006 13:14:26
Moc vám holky děkuji, určitě to zvládneme. Už aby to bylo :o)
20.12.2006 18:23:29
Přesně tak, já rodila na normálním lůžku v leže na boku a bylo to pro mě ideální. V místnosti bylo i porodnické lůžko, ale na to by mě nikdo nedostal, dodneška si pamatuju ten svazující pocit z prvního porodu, když mi PA přikurtovala nohy. Obyčejné lůžko mi dalo svobodu.
20.12.2006 14:26:46
Ahoj,tak já jsem si před porodem na porodní posteli také nedovedla představit,jak teda budu rodit?Když se nebudu mít za co zapřít,protože to vypadalo jako normální lůžko.Ale nakonec jsem byla moc ráda,že tam nic není(žádné třmeny nebo něco podobného).Aspoň jsem mohla střídat polohy,v 2.době porodní jsem nemusela ležet jen na zádech,ale střídavě jsem buď chodila,pak si zas lehla na záda,na bok a pak jak přišlo na tlačení,dovolil mi pan doktor zapřít jednu nohu do jeho boku a druhou nohu jsem zapřela do boku por.asistentky a bylo to v pohodě a také jsem si přidržovala pokrčené nohy pod koleny sama.Takže si vůbec nedovedu představit být nějak uvázaná do třmenů a být bez možnosti pohybu(to musí být strašné).
Takže porod na porodním lůžku v Olomoucké porodnici můžu z vlastní zkušenosti doporučit.A ty por.lůžka tam mají polohovací,takže vám to lůžko těsně před porodem upraví do vhodné polohy.Tak nemusíte mít strach.
A ještě jednou k tomu Pomadu.Já si myslím,že je to úplně každého věc,jestli za ten kurz ty peníze bude chtít dát nebo ne.Je to každého volba,jestli tam bude chodit anebo si ty informace poshání sám na netu a podob.Já jsem tam teda ze zdrav.důvodů moc pravidelně nedocházela.Ale spokojená jsem celkem byla,hlavně,že jsem se dostala mezi ostatní těhulky,protože jsem od začátku těhotenství musela být doma.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
20.12.2006 11:53:59
Bonini, s porodem na posteli mám výbornou zkušenost, myslím, že je to přirozenější než na "koze". Můžeš si vybrat polohu, která ti bude vyhovovat, nemusíš být jenom na zádech. Já jsem rodila v kleku na čtyrech a bylo to výborné, přirozené, podobné sportovnímu výkonu, ne jako porod. Dobrá je taky poloha na boku. Tak se neboj a být tebou tak jsem spíše ráda, že tam nebudeš mít třmeny. Hodně zdaru!
Eva
  • 
19.12.2006 15:48:55
Ribicko - gratuluji ke kloučkovi!

Bonini - mně také nějaká podpora na nohy chyběla, ale u prvního porodu mně nakonec pomáhali VEXem, tudíž mi i drželi nohy a tlačili na břicho, u druhého mi ruky ze stehem ujížděly, ale zvládla jsem to;-)

Ad POMAD - nemohu posoudit, u prvního těhu jsem chodila zpočátku, pak jsem měla problémy, proto jsem chodila občas, syna první rok bolelo bříško nonstop, tudíž jsem rady moc nevyužila, navíc jsem měla přístup na net, kde jsem zjistila vše. Při druhé těhu jsem neměla možnost hlídání ani čas, zvládla jsem všechno bez rad i tělocviku, dokonce ani po druhém porodu za mnou žádná PA nedošla a žijeme;-)
Jinak si myslím, že některým těhulkám tyhle agentury pomůžou, přijdou mezi jiné těhulky, dostanou první rady co a jak, můžou si zacvičit, zaplavat, pokecat. Možná jen v Olomouci chybí konkurence. Třeba v Přerově je těchto agentur hned několik.
Del
17.12.2006 10:18:24
Boni - tak mě zas nacpaly nohy do třmenů, ale při mé výšce (185 cm) to byl útrpné. Neb jsem ty třmeny měla až někde u zadku - během tlačení mě do stehen chytaly křeče a vůbec to bylo děsně nepohodlné. Tak se přikláním k názoru, že bez nich je to lepší - nohy si chytneš a budeš se do toho moct víc opřít.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 193 [Dalších 143 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.