| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Fakultní nemocnice

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 193 [Dalších 123 >>]
Brebina, E+M
2.11.2006 13:06:44
Už jsem sem jednou psala a to na začátku září - rodila jsem 28.8.06 dvojčátka.
Pořád trvám na tom, že personál byl skvělý a já moc spokojená, jsem jim za všechno moc vděčná, zvláště sestřičkám a doktorům na JIPCE - tam problém nebyl.
Vadí mi jedna věc a to uspořádání maminek po porodu. Tedy maminky které rodily v termínu a miminko měly hned u sebe si na nic stěžovat nemůžou, já ale ano. Děti mi odnesli hned po porodu na Jipku do inkubátorů a mě odvezli o patro níže na normální gynekologické oddělení, kde jsem byla na pokoji se dvěma 60letými ženami po normální gynekologické operaci. Naštěstí jsem s nimi strávila jen jednu noc a pak jsem měla pokoj několik dní jen pro sebe (paní byly na Jipce po operaci) než se zase vrátily. Nicméně jako nopovočené mamince, která byla ještě v šoku po předčasném a velmi rychlém porodu, bylo po psychické stránce, jakoby ani těhotná nebyla a neporodila. Děti jsem u sebe neměla, poslouchala jsem vzdychání paní po operaci a připadala si dost blbě ve dnech, když jsem měla odstříkávat mlíko odsávačkou každé 2,5 hodiny i v noci. Nejen že jsem je rušila(odsávačka vydávala rachotivé zvuky), ale bylo mi trapné vytáhnout prsa a odsávat mlíko - soukromí žádný. Na tomto oddělení byly i pokoje ve kterých ležely budoucí maminky, byly tam na udržování a také asi 3 maminky, které měly stejně jako já děti na JIpce. Nechápu proto, proč nemají vyhrazený pokoj pro takovéto maminky, které by si po porodu mohly být navzájem oporou a mohly by si povídat o svém těhotenství, porodu a dětech na jipce. Brala bych taky, kdyby třeba takovéto maminky daly na pokoj s nastávajícími maminkami, hned je to v nemocnici veselejší, než na pokoji se staršími paními po operaci.
Další věc mi vadila v době, kdy mě přijali zpět do nemocnice na Mateřský pokoj u Neonatoligckého oddělení. Tam se s námi nikdo nebavil o kojení, tam se jen mlíko odstříkávalo, ohřívalo a podávalo dětem v lahvičce. Je pravda, že já mlíko skoro neměla žádný, ale vůči jiným maminkám, které ještě mlíka měli dost, to bylo také nefér. Byli jsme tam za prosklenými dveřmi jakoby v izolaci, na šťasné maminky s dětmi jsme koukaly přes dveře - nemohli k nám ani rodiče, jen manžel - chápu že jsme měli jiná hygienická opatření než děti narozené v termínu, ale připadalo mi to přehnané - nesměli jsme děti ukázat ani přes tyto dveře, musely být jen na pokoji a nemohli jsme s nimi ani po té chodbě kousek jít. Také se nás vůbec netýkaly přednášky o kojení, opruzeninách, starání se o děti a v den propuštění s námi také nikdo neposeděl a nepobavil se tom, co bude až budeme doma. Dostali jsme jen propouštěcí zprávu, kterou nám pečlivě vysvětlili a šlo se domů. Jen závistivě jsme koukaly na maminky, kterých se tyto diskuse týkaly a když jsem žádala o pomoc v oblasti kojení (jak docílit většího množství mléka), byla jsem sestrou odkázána na sestřičky na "mém" oddělení - asi by se jí něco stalo, kdyby mi odpověděla - vše šlo jaksi mimo nás.

Až budu příště těhotná, půjdu zase rodit do Olomouce, jen moc doufám, že to nebude zase předčasný porod a tentokrát si pobyt v porodnici užiju se vším všudy, co k tomu patří.
denisa
  • 
28.10.2006 20:40:38

ale žádné scény jako ve filmu, jsem i přes časté a bolestivé kontrakce nepředváděla
co to jako znamená? jak, jako ve filmu?
nechápu co ta slova znamenají...
Anna
  • 
28.10.2006 17:36:30
Ano, je pravda, že sestra nutí rodičku po porodu čůrat do mísy, motivací je zřejmě argument, že jinak bude cévkovat... Nějak to prostě do mísy ale nešlo a s vycévkováním jsem pochopitelně nesouhlasila, protože jsem již nějaké zkušenosti s tímto sterilním odebíráním z urologie měla a pokaždé mi to vyvolalo pořádný zánět močových cest. Takže jsem sestře řekla, že se vyčůrám až vstanu, a to ve sprše pod teplou vodou - pardon, ale byl to mnohem šetrnější způsob a navíc bez jakéhokoli zánětu.
Jinak s porodem ve FN Olomouc jsem spokojená, rodila jsem cca 16 hodin, ale žádné scény jako ve filmu, jsem i přes časté a bolestivé kontrakce nepředváděla, takže se možná i právě proto ke mně personál choval velmi kultivovaně. Šití jsem ani necítila a druhý den jsem normálně seděla. Buďto jsem měla štěstí, nebo mám vyšší práh bolesti :-)
Porodnici doporučuji!
Helena 36+4
  • 
19.10.2006 11:45:36
Zdravím všechny nejkrásnější bříška na světě,
mám takový dotaz na všechny maminky které mají zkušenost, nebo i zkušenost od kamarádek co už to mají za sebou.....Nás totiž čeká zřejmě porod nožičkama napřed a tak musím říci, že i přesto že mám už první dítě které se narodilo normálně hlavičkou,že si tento porod nedokážu představit.Musím přiznat že se dost bojím o to miminko a císařský řez bude jako varianta poslední.Pokud tedy víte, prosím určitě mi napište zbývá nám 3 týdny do konce. Děkuji moc a maminkám přeji vše nej nej a mimiškám také :-)
JINAK CO SE TÝKÁ OLOMOUCKÉ PORODNICE, MUSÍM JEN CHVÁLIT, KDYŽ JSEM RODILA PŘED 6 LETY BYLO TO SUPER A PERZONÁL TAKÉ, TAK ŽE DOUFÁM ŽE I TEĎ TO BUDE TAKTO.
oLOMOUCKOU PORODNICI MOHU DOPORUČIT :-))
farky
18.10.2006 9:00:40
to neni o srovnavani olomouce a stenberku,proste snad vsude v nemocnicich hodnoti rodicky pristup personalu .kdyz si prectes starsi diskuse tak zjistis,ze i kdyby uz nejaka mamina zminila,ze maji zastaralou nemocnici,tak to vzdycky vyvazi solidnim pristupem.tak ze vsude je to podle me jenom o pristupu k lidem.a jelikoz matky v nemocnicich jsou hoooodne precitlivele ve vetsine pripadu,tak ti lidi,kteri se tam o ne staraji, by meli byt alespon trochu chapajici
jana
  • 
17.10.2006 21:45:11
Ještě taková maličkost, diskuse vedené v této rubrice-kde rodit, my příjdou jako reklama a hanění se vzájemně zaměstnanců porodnic v Olomouci a Šternberku.Myslím si, že je to o lidech a o štěstí na ně ,když přijdete rodit.Znám hodně dobrých porodníků z Olomouce a i anesteziologů a vím ,že jsou i jiní....prostě záležá na tom kdo bude mít službu....
jana
  • 
17.10.2006 21:41:01
Bohužel jak jsem dnes přečetla skoro všechny diskuse a na některé reagovala, ráda bych informovala nejen Vás, ale i ostatní maminky, že agentůra Pomad se opravdu snaží vydělat na maminkách peníze_však se radami budoucím maminkám živí.Já jsem je navštívila když jsem byla poprvé těhotná před 6 lety a jako zdravotní sesta dříve pracující v nemocnici(ne na porodnici) jsem po prvních 2 hodinách uznala, že většinu rad, které tam dostávám, si najdu v knihách a na internetu.Dále jsem přišla jen na pohovor s děckým lékařem, který tam v rámci jejich programu pořádají-nebyl špatný, ale věčinu věcí ohledně zdraví dítěte jsem později stejně získávala od naší děcké lékařky dr.Kutrové(která je mimochodem výborná).
Myslím si ,že pro všechny maminky ,kterým to jejich zdravotní stav dovoluje je dobré chodit plavat a je už jedno jestli do Pomadu ,do balneo centra na Floře, nebo sama.
A pokud máte jakékoli problémy nebo pochybnosti o průběhu těhotenství, měl by Vám poradit Váš gynekolog v rámci prohlídek a nemusíte zato platit jinde.
jana
  • 
17.10.2006 20:44:34
Tak Vám pod ruce bych se opravdu dostat nechtěla to se ke klientkám v nemocnici chováte také tak????????
jana
  • 
17.10.2006 20:42:20
Tak Vám pod ruce bych se opravdu dostat nechtěla to se ke klientkám v nemocnici chováte také tak????????
jana dvě malé dcerky
  • 
17.10.2006 20:35:17
Mám podobné zkušenosti s dokrmováním i s dudlíkem a o poučení o správném kojení raději nemluvit.Myslím, že by stálo za to iniciovat aby byl Olomoucké porodnici Baby Frieddly hospital odebrán!!!!
Třeba by se sestřičky a lékaři více snažili ,aby jej získali zpět, nebo si jej obhájili.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 193 [Dalších 123 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.