Alena a Davidek |
• |
27.2.2007 13:14:10
Poprvé sem rodila v porodnici ve Šternberku 29.9.2005 a musím říct že celý personál který se staral o to aby se můj syn narodil v pořádku byl báječný.potom sme byli na novorozeneckém oddělení a tam se o nás starali dobře.sestřičky chodili a kontrolovali jak mi jde kojení a odpovídali ochotně na otázky které sem měla.Až na jednu sestru.Většinou měla noční.Byla silnější a měla tmavé vlasy.Vždycky když za mnou přišla a promluvila na mě tak mi to připadalo jako by říkala no jo prvorodička ani se nedokáže postarat o svoje dítě.Ale ani to mě neodradí od toho abych svoje druhé dítě rodila zase ve Šternberské porodnici.Všem nastávajícím maminkám doporučuju.:)
|
Alena a Davidek |
• |
27.2.2007 13:12:03
Poprvé sem rodila v porodnici ve Šternberku 29.9.2005 a musím říct že celý personál který se staral o to aby se můj syn narodil v pořádku byl báječný.potom sme byli na novorozeneckém oddělení a tam se o nás starali dobře.sestřičky chodili a kontrolovali jak mi jde kojení a odpovídali ochotně na otázky které sem měla.Až na jednu sestru.Většinou měla noční.Byla silnější a měla tmavé vlasy.Vždycky když za mnou přišla a promluvila na mě tak mi to připadalo jako by říkala no jo prvorodička ani se nedokáže postarat o svoje dítě.Ale ani to mě neodradí od toho abych svoje druhé dítě rodila zase ve Šternberské porodnici.Všem nastávajícím maminkám doporučuju.:)
|
Gabča, 18. týden |
• |
23.10.2006 8:05:15
Ahoj Blani. Já jsem zatím v půlce těhotenství, ale už teď jsem rozhodnutá, že budu rodit taky ve Šternberku! Z doslechů známých, které tam rodily, je to porodnice se vším všudy a s ochotným personálem, porodnice v Olomouci se může jít zahrabat - mají opravdu špatnou pověst. Takže doufám, že i já budu mít v březnu milé vzpomínky jako ty :o)
|
• |
21.10.2006 21:44:36
25.5.2006 se nám v porodnici ve Šternberku narodila dcera Martinka. Bylo to plánovaným císařským řezem ve 38. týdnu, protože mám vrozenou vadu páteře a spontánní porod mi lékaři zakázali. Na rozdíl od Olomoucké porodnice, kde o mně prohlásili, že jsem hystrerka, jelikož každá žena může porodit spontánně (ačkoliv jsem měla doporučení od ortopeda),ve Šternberku byli milí a plánovaný císařský řez vzali jako samozřejmost. Při operaci mohl být partner v přesálí operačního sálu a dcerku viděl pár vteřin po narození a ihned po zvážení mu ji sestřičky daly pochovat, zatímco mne na sále zašívali. Na šestinedělí byly sestřičky naprosto úžasné, měly pochopení pro bolesti i nadhled při poporodních depresích, nejúžasnější byla sestřička Marcela Jurečková. Když jsem neměla mlíko, pomáhaly mi sestřičky, abych neupadla do ještě větších depresí a když malá křičela hlady, vzaly si ji na noc na novorozenecké oddělení. Skvělé také bylo,že návštěvy mohou přicházet celý den a tatínek může být s maminkou i přes noc (připlatili jsme si za nadstandart). Všem maminkám malou, ale milou porodnici ve Šternberku vřele doporučuji, já sama jsem z Olomouce a tady bych už nikdy do porodnice nešla!
|
• |
26.6.2006 9:09:12
27.1.2006 se nám ve Šternberku narodil Vojtíšek (3600g,51cm) klasickým porodem ve 40. týdnu. Kvůli krvavému hlenu a slabým bolestem břicha jsme byli ve 12hodin přijati na porodnici.Ve 13 hodin mi pustili vodu, která byla mírně zakalená a nasadili první kapačku. Vojtíšek se narodil v 19.50 po dlouhém tlačení, které si naštěstí ani moc nepamatuji. Narodil se obličejovou částí směrem nahoru a s dvakrát omotanou pup.šňůrou kolem krku. Na ten krásný okamžik, kdy mi ho partner přinesl a položil na břicho nezapomenu do konce života. Touto cestou bych chtěla moc poděkovat paní doktorce Horákové za skvělou péči před i během porodu, sestřičkám Evičce, Bibi a Kačence, které se o nás celých osm hodin moc pěkně staraly a samozřejmě i všem na odd.šestinedělí, kde jsme byli celé čtyři dny všichni tři spolu a pořád vzpomínáme na pobyt ve šternberské porodnici jako na krásnou "dovolenou".
|
Jana |
• |
19.2.2006 16:13:53
Musím úplně souhlasit. Byla jsem po císaři a malého mi nechtěli ani ukázat, natož k němu pustit manžela. Taky mi ho přikrmovali, ikdyž jsem si to vysloveně nepřála a když jsem měla problémy s kojením, tak mi ho pouze přiložily a odešly. Kojení jsem zvládle jen díky Dobrušce Novákové, která u mě vždy trpělivě seděla a dávala mi dobré rady.
|
Jana a dvouměsíční Matěj |
• |
6.2.2006 11:35:28
Přenášela jsem a tak jsem nastoupila do nemocnice na vyvolání. Večer mi zavedli tabletku a do rána se nic nedělo. Ráno v 6 mi zavedli další dvě a pak začaly kontrakce, v 8 mi propíchli plodovou vodu a pak začaly příšerné kontrakce. Žádné úlevové polohy nepomáhaly. Začala jsem krvácet a sestřička zkontrolovala srdíčko malého. Ozvy se ztratily. A tak se jelo na sekci. Všichni doktoři i sestřičky byli úžasní a maximálně profesionální. Šternberskou porodnici můžu vřele dopporučit, zachránili mi totiž syna:-))
|
Andrea |
• |
16.1.2006 17:21:24
Přesně, v noci si tam hrají PC hry a čtou časopisy a běda, jak po nich něco chceš. Měla jsem telefon na pokoji, Dobruška mi dala číslo a řekla, ať klidně, zavolám, když kojení nepůjde. Pak to vzala taková platinová blondýna, přišla až za dlooooouho a nadala mi, kdo mi dal na ně číslo. Taková jako ona ( tak kolem 35 let) nade mnou po celodenním porodu, kdy jsem se ani nepostavila, nevrle stála se slovy, že mi to asi nepůjde a nemohu se o dítě starat, tak si ho 1. noc vzala, ač jsem nechtěla. Místo, aby mi chodila pomáhat. Nebyý Dobrušky, tak řada z nás ani nekojila. Ty můry by si z ní měly vzít příklad, a ne ji dělat zle!
|
Hanka |
• |
15.1.2006 23:04:01
Já jsem ve Šternberku rodila obě děti. Ženské sestry jsou skvělé,u dětských musím souhlasit-některé jsou nevrlé. Mně kojení šlo bez problémů,ale bylo to vidět u jiných mamin. Dětská sestra DOBRUŠKA NOVÁKOVÁ je anděl. Anděl,kterého člověk v nemocnici jen tak nevidí. Ani v noci na novorozeneckém pokoji /jsou tam děti těsně po porodu nebo po sc bez maminek/ nenechá žádné dítko brečet. Zatímco ostatní jsou zvyklé nechat je vybrečet a usnout.
|
Andrea |
• |
15.1.2006 9:54:39
Personál této porodnice je vstřícný, až na dětské sestry na novorozeneckém oddělení. Myslím tím ty mladší z nich. Nemají vůbec trpělivost pomáhat maminkám, co jim nejde kojení (prvorodičky). Měla jsem pocit, že je otravuju, když jsem je žádala o pomoc. Místo toho asi dvakrát dítě v noci odnesly a přikrmily jej, ač jsem byla proti tomu. Stejný názor sdílí více známých, kt. zde rodily. Byla zde 1 skvělá sestřička, Dobruška se, myslím, jmenovala, ta byla naše jediná záchrana.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.