| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Obědy zdarma ve školkách a školách - kdo má nárok?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2125 z 25 
Markéta
6.9.2017 7:58:41
Rodina, kde rodiče pracují za minimálku, na ty příspěvky na obědy nedosáhne?
Zuzkaa
  • 
6.9.2017 7:42:00
Já s tím nesouhlasím. Protože před nějakou dobou se ukázalo, že tu pomůcky do školy zdarma, tu obědy ve škole zdarma a ve výsledku má rodina, kde už z principu se nikomu nechce pracovat, lépe než rodina, kde se pracuje za minimálku. Proto byly všechny sociální dávky soustředěny na Úřady práce, aby se zajistilo, aby rodiny nepracujících na tom nebyly lépe, než rodiny pracujících. Takže to začneme znovu obcházet? To už je fakt lepší nepracovat a hledat si kdejaké výmluvy, proč to nejde. A k tomu bude stát vymýšlet kejkle, jak budou pracovat lidi nemocní a invalidní (http://zpravy.idnes.cz/poslanci-zvysili-prispevek-na-zamestnavani-postizenych-pzk-/domaci.aspx?c=A170905_152345_domaci_kop ). Je mi z této politiky špatně.
Dobra1
5.9.2017 15:39:42
Škoda, že dotace jídla (obědů i svačin, případně i malé snídaně) sociálně slabým nebyla upřednostněna před povinnou školkovou docházkou. Jak je vidět, je to natolik motivující efekt, že by se většina těch, kvůli kterým ta povinnost byla zavedena, dostavila. A bylo by to levnější a s mnohem menším opruzem pro ostatní.
Ještěže to vyšlo v té megastudii, kterou si před schvalováním zákona nechalo ministerstvo zpracovat. Akorát se na to pak vykašlalo, vydaly se peníze a teď objevili Afriku.~o~
Drop
5.9.2017 15:15:34
aspoň jedno jídlo za den budou mít děti zajištěný, V jiných státech zcela normální, že jsou obědy pro děti z ek. slabších rodin dotovány
x x
5.9.2017 14:19:23
No doufám, že než někomu přidělí obědy zdarma, tak taky zkontrolují, za co rodiče utrácejí sociální dávky, jestli za cigarety a chlast, nebo za jídlo pro děti. Kurňa, co ty děti jedí doma, vzduch?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2125 z 25 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.