Martina 3 děti |
• |
30.7.2007 15:49:26
Ráda bych Vám napsala o porodu v Opavské porodnici.Když mě kolem poledne přijímala mladičká paní doktorka s tím že není jisté jestli k porodu dnešní den dojde,jen jsem se usmívala a věděla své.Měla jsem týden po termínu a odposlíčkováno několikrát doma.Šla jsem k porodu potřetí a věděla že je den D.Na šestinedělí mě pravidelně sestřička kontrolovala KTG a navzdory tomu že se moje bolesti stupňovaly,pořád bylo vše v normě.Nakonec jsme zjistily že měříme špatně a obě se tomu zasmály.Na porodní sál jsem byla přijata velmi vřele a hlavně se ptali na MOJE přání. Sestřičky v mém věku,nálada perfektní k tomu přivést na svět potomka. Všechno šlo hladce a v 17:23 bylo po všem.Strávili jsme s miminkem na sále 2 hodiny a potom krásných 5 dnů na šestinedělí.Sestřičky,dětské i ženské, jsou bezvadné a to všechny.Pokud někdy ne tak přece nejsme všichni v práci vždycky úplně jako sluníčka.Tímto všem vřele doporučuji a personálu přeji mnoho šťastných miminek a maminek.
|
• |
23.7.2007 19:15:29
Milá veselá CAW. Děkuji za přání, potěšilo mě. Je mi líto, ale nevím o koho se jedná! Byla by možná nějaká nápověda :o)?
|
CΩШ |
19.7.2007 18:51:27
A abych nezapomněla.
LUCIE, ftuuuj, tfuuuj do osobního i pracovního života:-))))))) |
CΩШ |
19.7.2007 18:45:25
LUCIE F.,
my se s největší pravděpodobností známe:-)))) Celou sestavu pod vedením Dr.Herrmanna a Dr.Krejčí mohu vřele doporučit:-) Bojovala jsem na obou stanách, nejen jako pacient-těhule a rodička. ---------- Velmi se mi líbil přístup ve FN Ostrava Poruba a to ze strany gynekologů, tak pediatrů. To samé ve FN OLomouc!!!! Prostory staré, ale sluníčkový personál:-))) KLadné ohlasy hlásí Nový Jíčín. A bohužel musím po několikanásobné vlastní zkušenosti potvrdit pětku s hvězdičkou novorozeňáku ve ValMezu. Fůůůůůůj!!!!! |
• |
19.7.2007 17:26:22
Milí čtenáři, milí pisatelé,
pročítám si Vaše příběhy, tu mě nějaký dojme, tu zase jiný vytočí ... Ačkoliv jsem sama ještě nerodila, také já bych se s Vámi o své zkušenosti ráda podělila. Studovala jsem bakalářský studijní obor porodní asistentka a do opavské porodnice se tak dostala jako studentka - na praxi. Díky tomu jsem měla mnoho príležitostí nakouknout také do "zákulisí" a zmapovat si tak porodní sály, oddělení šestinedělí, gynekologii i novorozenecký úsek. S čistým svědomím Vám tuto porodnici mohu doporučit. Naleznete zde přátelské prostředí, ochotné sestřičky a především individuální přístup. Přestože jsem měla tu čest nakouknout i do jiných porodnic, kde bych chtěla rodit a jako porodní asistentka také pracovat mám jasno: v OPAVĚ! Ráda bych touto cestou poděkovala porodním asistentkám, sestrám z novorozeneckého oddělení a všem lékařům za trpělivost a ochotu se kterou mi předávali své vědomosti, zkušenosti i praktické dovednosti. Díky Vám a také díky maminkám, se kterými jsem se v průběhu praxe setkala, jsem se na práci porodní asisentky začala dívat jako na poslání, které se budu snažit plnit nejlépe jak jen dovedu! Všem posílám mnoho pozdravů a opavské porodnici přeji hodně šťastných maminek, zdravých miminek a spokojených pracovníků. Lucie. |
12.4.2007 22:13:44
Lucko
pokud kamarádka rodila v CAP (mmch původní,který založila Zuzana štromerová už nefungoval někdy od roku 2000 a ten další už byl jen nadstandartní porodní sál)tak jí a miminko od vjezdu na operační sál dělily myslím dvoje dveře.To jen tak na okraj Katko je skvělé,že jsi napsala dopis na BUlovku.Já tam rodila 3x. 2x v CAp a loni po jeho zrušení na sále. Byla jsem velmi spokojená a měla jsem radost,že někde můžu rodit jak chci..pokud jsme oba v pořádku,že miminko mám na těle hned po porodu..Loni mě zaskočily dotazníky,které jsme ovšem podle domluvy s Mudr Záhumenským nemusela podepisovat.Ale to co jsem se dověděla,že je tam za novoty mě fakt mrzí.Doporučila JSEM bULOVKU KAMARÁDCE,ALE KDYŽ SE DOVĚDĚLA,ŽE JEDINÁ BEZPEČNÁ POLOHA JE NA KŘESLE V POLOSEDĚ jinak hrozí zasednutí a jiné věci,změnila názor a jde rodit jinam. myslím že je škoda,že si tady v Praze maminky už moc vybírat nemůžou. Mám pocit,že se na Bulovce vrací zpět do starých dob,kdy rodičky a vůbec pacienti byly pomalu nesvéprávné osoby. |
• |
12.4.2007 9:09:05
Dobrý den, ráda bych se s vámi podělila o mé zkušenosti z opavské porodnice.Byl to můj 1. porod a rodila jsem Císařským řezem po přenášení 7 dní. Na doktory si nemohu ztěžovat, ti byly moc fajn a ráda bych poděkovala i panu doktorovi Šustkovi, který mě operoval. Bohužel s ostatním personálem to nebylo nijak valné. Sestřičky na novorozeneckém byly docela fajn, až na některé vyjímky. Sestry na oddělení pro maminky byly ovšem až na vyjímky otřesné. Odtekla mi voda někdy kolem půlnoci, ale bohužel mé porodní cesty se neotvíraly a stahy taky nikde.Ležela jsem na sále až do rána. Asi v 5 ráno měl syn už velmi slabé ozvy a pomalu ztrácel tep. Ale paní doktorka (její jméno si bohužel nepamatuju) mi řekla, že musí počkat až příjde primář a rozhodne, jestli půjdu na operaci, což bylo jasné, že na operaci musím, že jiná možnost není.Pan primář přišel kolem 8 ráno a ihned mě poslal na oper. sál, za 10 min. už mě operovali. Jen díky výdrži mého syna to asi přežil. Nevím, co by se stalo, kdyby mu přestalo srdce pracovat. Paní doktorka se chovala neprofesionálně. To se jako rodí jen od 8 h ranní a zbytek může v klidu umřít? Navíc mě nechali po operaci ležet v zimě asi 1/2 h na chodbě, nahou jen prostěradlem přikrytou, protože neměli volný pokoj. Nachladla jsem a pak jsem měla 1 měsíc problémy, 40 C teploty a
brala jsem troje antibiotika. Taky mi nedali hned něco na bolest a já trpěla jako kůň a ještě mi vynadala sestra, že nemám hekat, že budu deprimovat jiné maminky. Celou dobu se tato směna chovala velmi neochotně. Musím říct, že další týden nastoupoila jiná směna a tam byly moc hodné mladé sestřičky. Hold komunismus je v některých vžitý až do smrti. Druhé mimčo porodím určitě někde jinde! Děkuji |
21.3.2007 12:52:24
OMLOUVÁM SE ZA CHYBY.JÁ JSEM SI TO PO SOBĚ NEPŘEČETLA
|
21.3.2007 12:15:23
Když jsme s mím přítelem Zdeńkem přijeli do porodnice bylo nějak kolem půl jedné ráno.Byla jem cela vystrašná co se bude dít-byl to můj první porod.Hned na příjmu jsem narazila na nepříjemnou sestřičku,ale to nebylo nic se srovnáním doktorky.Ta byla tak nepříjena,že jsme s přítelem uvažovali že pojedeme do Ostravy.Asi byla naštvaná že jsem ji vzbudila!!!Ale měla smulu hned po me prijeli asi další tři rodičky(a ten den se narodilo sedm dětí).Nakonec všeho patraní o mě a mém zravotním stavu mě sestřička odvedla nahoru na porodní sál a tím skončila má špatná zkušenost s Opavskou porodnici.Pak už bylo všechno super.Skvěle se o nas a mojí dcerušku Klárku starali.ZA TŘI ROKY PŘIJDU ZASE!
|
• |
6.3.2007 14:55:09
Milé maminky, ráda bych reagovala na výše uvedené zkušenosti. Pracuji jako lékařka na novorozeneckém odd. opavské porodnice a byla jsem velmi znepokojena výše popsanou zprávou. Je to velmi zkreslený pohled. K prvnímu případu:Vykloubení kyčlí při porodu není možné, ani při porodu Císařským řezem ani při spontánním porodu. Jedná se o dysplasii kyčelního kloubu, která je vrozená a dítě se s ní již rodí. Způsob porodu nemá vliv na tuto vadu.Léčí se pak širokým balením a maminka dochází s dítětem na pravidelné kontroly k ortopedovi.
Ke druhému případu, že je dítě po operaci nohy. Jedná se rovněž o vrozenou vadu dolní končetiny, kdy dítě má nesprávně postavené chodidlo, léčí se dlahou nebo sádrováním a mnohdy i operací- což je rovněž v kompetenci péče ortopedů. Porod tuto vadu neovlivní. K poslední zkušenosti o zlomenině klíční kosti: tato se mnohdy skutečně rozpozná i několik dnů po porodu hmatným zduřením, které odpovídá kostnímu svalku, který se tvoří při hojícím procesu. Polohování na zádech je důležité, ale dítě má mít hlavně umožněn volný pohyb v postýlce, pokud dítě zpočátku občas bylo dáváno na bok, tak to hojícímu procesu vůbec neuškodilo. Mrzí mě, že si to maminky takto nepsávně vysvětlují. Snažíme se maminky podrobně informovat, aby vše správně pochopily. Věřím, že se to bude dařit lépe, protože chceme, aby naše maminky byly spokojené a na pobyt na porodnici měly jen krásné vzpomínky. MUDr.Soňa Krejčí- novorozenecké oddělení Opava. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.