21.7.2010 13:46:08
Rodila jsem v květnu 2010 - bohužel pro polohu koncem pánevním plánovaným SC. Moje zkušenosti s touto porodnicí jsou jen pozitivní, ať už s lékaři, týmem sestřiček na novorozeneckém oddělení i na porodním oddělení. Všechno probíhalo bez problémů, po porodu se mi sestřičky věnovaly a snažily se pomoct na 100 procent. Den po propuštění z porodnice jsem dostala horečky a musela jsem zpátky na vyšetření, i tady mi lékaři dobře poradili a já i přes počáteční problémy svou dcerku kojím.
Až se budu příště rozhodovat, kde rodit, opavská Slezská nemocnice bude pro mě tou správnou volbou. Děkuji celému týmu lékařů i sestřiček. Jsou to lidé na svém místě. |
shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 |
24.4.2010 14:32:44
Rodila jsem v Opavské porodnici v prosinci 2007. Přenášela jsem již 4. den a malé se furt nechtělo, takže jsem musela na kontrolu do nemocnice. Byla jsem objednaná na 9h . Na řadu jsem se dostala po 4 hodinách a pak ještě další čekání na ozvy. Takže domů jsem jela s tím že jsem oteřená na 2 cm a se zničeným zadkem po 6 hodinách. Večer mě pobolívalo břicho což doktor tvrdil, že to může být a můžu i slabě krvácet. Tak jak řekl, tak se stalo. Přišla 8 hodina večer. Já si dala teplou vanu a doufala, že to přejde. Nepřešlo a v 21:45 u mě stála babička s mamkou a přemlouvali mě, ať už se oblíknu, že jedem do porodnice. Takže jsem se dala přemluvit a v 10 jsem už šla po chodbě na gynekologickou ambulanci. Sestřička se mě jen tak zeptala jak často mám kontrakce a když jsem řekla, že co 2 minuty, tak se nestačila divit. Udělali mi ozvy a ptali se na různé otázky, které si už nepamatuju. Najednou tu byl zřízenec a že rychle musím na sál. v 22:05 jsem už byla na sále a ještě jsem přemlouvala sestřičku, že musím na záchod a nenechala si vymluvit, že to malá tlačí na spodek. Při prvním zatlačení jsem vyhrkla na doktora, ať mi udělá cisaře. Jen se zasmál, že by to bylo ještě horší. Ani jsem se nenadála a malá byla na světě v 22:18 s porodní váhou 4200gramů a 50cm délkou. Terezku mi hned přiložili k prsu a po chvilce odnesli. Nástřih ani šití jsme necítila. To se projevilo až pak. Malou mi přivezli k ránu. Byla nádherná a vlasatá. Všichni se chodili koukat na to obrovské husté háro. Byli tam opravdu báječní. Se vším mi poradili. Naštěstí jsem byla v zácviku s mýn o hodně mladším bráškou, takže jsem věděla co a jak. Mimochodem musím dodat, že to byl můj první porod a rodila jsem ve 20. Teď se chystáme pořídit malé sourozence a určitě budu opět rodit v Opavské porodnici. Doktorům i sestřičkám moc děkuji za skvělou práci.
|
Oga30 |
13.12.2009 23:35:33
pro Amandu
Amando tak to jak kdybys psala clanek o mem pobytu po porodu.naprosto souhlasim!!!mej se. |
Jana Valová |
16.5.2009 20:19:04
Pana Šustka jsem měla u porodu a musím uznat, že jsem byla v křeči ze smíchu, než z bolesti. Úžasný lékař! Smekám před ním a doporučují! Jana
|
amanda |
• |
3.9.2008 13:36:12
v této porodnici jsem rodila v květnu, a abych řekal pravdu, moc spokojená jsem nebyla, a sama se tomu divím když čtu skoro samé kladné hodnocení.mám s ní podobné zkušenosti jako markutka.
rodila jsem v noci, a kdyby tam se mnou nebyl manžel, byla bych tam celou dobu skoro pořád sama. porodní asistentka přišla jednou za čas, doktorka mi přišla otrávená, že zas někdo rodí v noci.šití mě strašně moc bolelo, a tak jsem chvílema i zakřičela ( ale to samo, nebylo to schválně), doktorka mě okřikla, žě mě to nemůže bolet když mám epidurál a umrtvení ( to mi ale prostě nezabralo-nic z toho, ani trošku).po porodu jsem se cítila opravdu hodně slabá (nakonec se ukázalo, že je to z toho, že mám velmi slabý krevní obraz a hemoglobin s hodnotou téměř pro transfuzi krve). další den mi sestry v rychlosti ukázali, jak se o malou starat, když jsem se v zoufalství zeptala , jestli je můžu zavolat, kdybych něco nezvládala, a že jsem opravdu hodně slabá , točí se mi hlava až tak že mám strach že mi malá upadne, řekly my že ne, jelikož jsou přes den u porodů a že se ted musím starat sama. co se týče mě, u vizity se mě doktorka sice ptala jak se cítím, několikrát jsem říkala že jsem opravdu HODNĚ slabá a unavená, tak mi řekla že "ted už budu slabá furt".sice mi řekli, že má mslabší krevní obraz, ale prý "to zvládám dobře a ta hodnota zas tak špatná není". s tím vážením před a po kojení mám stejnou zkušenost jak markutka, taky mi bylo vyčteno že nevážím,(měla jsem totiž strach že mám málo mléka) ale nikdo mi neřek že to mám dělat a už vůbec ne jak.říkala jsem si ,jestli se ke mně nechovají tak některé sestry proto, že já právě málokdy někoho s něčím otravuju, opravdu jsem po někom něco chtěla minimálně, právě naopak, byla jsem spíš pasivní-např. jedna sestra se mě zeptala jestli chci jídlo přinést na pokoj nebo si zajdu do jídelny, já ji poprosila jestli by byla tak hodná a donesla mi ho jelikož se mi opravdu točí hlava, řekla mi že teda jo ale je to naposled- přišla mi protivná, ale na paní co byla se mnou na pokoji byla jako med).když jsem potom šla na kontrolu k mému gynekologovi, zhrozil se když viděl, jakou jsem měla hodnotu hemoglobinu, říkal že se diví že jsem neomdlívala a že doufá že mi sestry v porodnici hodně pomáhaly, že jsem musela být opravdu hodně slaboučká...aspoň jsem se ale ujistila, že ta slabost a to že jsem občas chtěla pomoc byla v porodnici oprávněná a opravdu nevím proč byly některé sestry tak protivné.ale lhala bych kdybych řekla že všechny,.opravdu tam byly i úplné SLUNÍČKA které na mě jen promluvily a hned mi zvedly náladu.ovšem dodnes nevím proč na mě některé byly takové jaké byly a nevzpomínám na období po porodu moc ráda.tímto nechci nikoho odradit od porodu v opavě, je to jen můj subjektivní prožitek o který jsem se chtěla podělit. |
kačule, 3letý syn |
• |
18.3.2008 22:23:51
Zdravím maminky, já v Opavě nerodila, ale mám tam ošetřujícího lékaře zástupce primáře MUDr. Antonína Šustka za kterým si ale až z Ostravy ráda dojedu, je milý a ochotný a hlavně vás tak nabije tou svojí energií a zpěvem
|
cmona |
24.1.2008 14:19:56
Rodila jsem v říjnu 2007. Již při příjmu byla sestřička velmi milá, vše na co jsem se zeptala mi zodpověděla, natočila KTG a posléze jsem šla na porodní sál a tam si mě vyšetřil pan doktor!! Nechali si mě tam 2h. na pozorování jestli to není pouze planý poplach, zůstala jsem tam!! Byla jsem připojena na KTG a sestřička cca co 30 min. chodila kontrolovat. Když mi řekla, že se začínám otevírat, tak jsem zavolala manželovi, že už má přijet i když si nebyli jisti tím zda to opravdu bude tak rychlé ale já i přesto zavolala. Pak se mě sestra zeptala, zda chci klystyr. Udělala jsem dobře, že jsem řekla ano!! Díky tomu se mi porod posunul dál a já se začala více otevírat. Poté se mě lékař ptal zda chci epidurál či jinou anelgezii. Tak jsem si to promyslela a řekla, že chci pouze místní opich čípku. To byl jeden jediný problém - Když lékař provedl opich, tak jsem celý večer necítila jednu nohu, protože při opichu se tam panu doktorovi tlačila hlavička a on se netrefil úplně přesně ale od bolesti mi to pomohlo na 100%. V konečné fázi porodu mi pomáhal nejvíc můj manžel, který mi byl oporou ale i sestřičky a lékař mi velice pomáhali. Vše proběhlo bez problémů a konečká fáze trvala kratší dobu než jsem si myslela (A hlavně to není jako v amerických filmech). Po půl hodině po porodu přišla sestřička a přiložila mi poprvé piškotka k prsu, ten se zdárně přisál. Po dvou hodinách přišla sestra z novorozeneckého a odvezla mi piškota na umytí a mě odvesli na odd. šestinedělí, kde už na mě čekal pokoj a postel, ale stejně jsem spala jen hodinu, déle to nešlo.Měla jsem požádáno o nadstandardní pokoj a během dopoledne se pokoj uvolnil a já se tam přemístila. Ráno přivezli piškota a ukázali mi, jak ho přebalovat, jak kojit, polohy při kojení, jak vážit a proč vážit před a po kojení a vše ostatní (ale né tak do podrobna, protože jsem také zdravotní sestra a něco jsem o tom věděla). Řekli mi, že mohu kdykoliv zaznonit a to jak na sestru ze šestinedělí tak i na sestru z novorozeneckého, když by byl nějaký problém!!Měli jsme slabou žloutenku a proto jsme šli domů po pěti dnech místo po čtyřech.Já jsem s Opavskou porodnicí byla velmi moc moc moc spokojená a pokud bude ta možnost a druhý porod nebude moc rychlý, tak tam pojedu z té Ostravy i potom. Ale mají u mě jedno mínus za to, že neodeslali mojemu gynekologovi záznam o mě z porodu, musela jsem tam volat a snad už je vše v pořádku, protože sestra nic neříkala!! Já Opavskou porodnici všem vřele doporučuji. S personálem jsem byla velice moc spokojená, když jsem se kdykoli na něco zeptala, tak mi bylo vše zodpovězeno. Přeji příjemný porod, jaký jsem měli i já Vám Všem!!
|
zdenka |
• |
5.11.2007 9:56:56
zaráží mě, že ses už 20 min po produ staralo o své dítě. po porodu by se mělo alespoň 2 hodiny ležet přímo na sále. své dítě jsem po porodu měla vedle sebe v postýlce ale postarat se o něj bych asi dokázala jen s vypětím všech sil a možná bych přitom taky vykrvácela :-)
|
• |
11.10.2007 12:59:32
Ahoj Martino, dnes jsem na netu našla tvoje poděkování. Jsem ve 30tt a mám v plánu taky rodit v Opavě. jsem z Bruntálu a nám tu porodnici začátkem roku zrušili a na Krnov slyším samé špatné zvěsti. Zajímalo by mě jestli si do porodnice vzít papírové plenky a oblečení pro mimi a taky co se platí co se vlastně považuje za standard. Nenašla jsem žádnou diskuzi o porodnici v Opavě a nemám se vlastně se svými dotazy na koho obrátit byla bych moc ráda kdyby mi odepsala na mail siginna@seznam.cz předem děkuji za brzkou odpověd mooooc děkuji Míša
|
Martina |
• |
13.8.2007 18:00:54
Milá dámo,nevím kolik máte za sebou porodů v Opavské porodnici,já 3,dva ve staré a jeden v nové.Nevím proč jen to špatné by mělo být autentické,vždyť právě v porodnici jsou nejkrásnější životní okamžiky.Narodí se nám dítě o které se budeme starat celý život.A jak přišlo na svět mu určitě budeme také vykládat několikrát. Já těm mým mohu jen to nejhezčí.A nevím proč bych měla přitom dělat reklamu,vždyť pravděpodobně tady v Opavské porodnici přijdou na svět i naše vnoučata.Takže i to hezké je hodně autentické a ráda bych znala i Vaši zkušenost,když kritizujete a nevíte co.Aspoň z vašeho příspěvku to není patrné.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.