| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Městská nemocnice Ostrava-Fifejdy

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 95 [Dalších 25 >>]
Veronika
  • 
9.4.2005 16:12:36
Milá Ivo,
děkuji za "všeříkající" odpověď. Pochopila jsem, že kdyby jsi chtěla mít další miminko, určitě bys znovu šla na Fifejdy. Myslím, že mám díky tobě rozhodnuto. Je těžké se rozhodnout, ale chápu, že pokud měl někdo špatné vzpomínky už pro jakýkoliv zákrok a nemusel to být zrovna porod, je pro něj automaticky toto místo slušně řečeno tabu. Já byla v Karviné na operaci slepého střeva a teď bych neprošla ani kolem vrátnice :o).... Děkuji i za další upřímné odpovědi a přeji všem těhotným kolegyňkám, které rodí v červenci hodně sil, zdravé a krásné miminka.
9.4.2005 14:55:40
Ahoj Veroniko, nevím, zda už někdo nezodpověděl tvůj dotaz, ale myslím, že jsem tu odpověď nenašla, tak odpovídám já.
Na Fifejdách jsem rodila před čtyřmi a půl měsícem a byla jsem spokojená.
Mají tam dva nadstandardy, pokud jsou obsazené, můžeš se zapsat do pořadníku, předem je objednat nelze, až když porodíš (když přijde nějaká rodička na příjem později než ty, ale porodí dřív, dostane ho ona). Ostatní pokoje jsou myslím všechny třílůžkové, ale obsazují je po dvou, až když už nejsou místa, obsadí i ty třetí postele. My jsme byly tři, neboť byl zrovna úplněk, a tak se asi rozhodlo nějak víc dětí, že se narodí :o), po dvou dnech jsme byly už dvě, po dalších dvou dnech jsem byla sama a nakonec mi zase jednu paní přidali. Miminka jsou po celou dobu s maminkami, jen po císaři jsou zpočátku jinde a nosí je pouze na krmení.
Běžný den vypadá takto: Ráno se mění ložní prádlo, pokud potřebuješ, pak je vizita na tebe, další vizita na miminko. Potom snídaně. 10-11 návštěvy. V poledne oběd. Zhruba po druhé hodině se děti koupou (přichází sestra, zpočátku koupe ona a vysvětlí co a jak, pak už koupe maminka, miminka se váží, měří se jim teplota a tak). Od 16 do 17 jsou zase návštěvy, v 18 pak večeře.
Jídlo se podává v jídelně. Mezi všemi činnostmi stále chodíš na záchod a do sprchy a každou chvíli kojíš. Nějaké "volno" jsem měla, pouze když dcerka dostala žloutenku a byla dva dny na novorozeneckém pod světlem na fototerapii.
Já jsem byla zcela spokojená se všemi doktory, doktorkami, sestrami a všemi. Na pobyt ve fifejdské porodnici vzpomínám moc ráda.
8.4.2005 22:27:39
Veroniko byla jsem tam když jsem měla samovolný potrat v 8tt.Jednali se mnou jako kdyby vůbec neměli srdce,prostě jako na běžícím páse.A po zákroku jsem měla jít domů v ten den,ale ležela jsem tam tři týdny,protože mi to špatně pročistili a museli mi to dělát třikrát.V té chvíli utrpení jsem podstoupila 3Xoperační sál a jeden den se protáhnul na tři týdny.
A když tam rodila moje kamarádka,tak asi měli nějaké špinavé,nebo nesterilní pomůcky a ona dostala po porodu dole zánět jak hrom.Každý má asi jiné zkušenosti,ale já vím o tomhle,proto mně to tam odrazuje.a to bydlím na Fifejdách!Měla bych to u baráku!
  • 
8.4.2005 19:49:08
Jo ještě, já už na Fifejdách byla 3x během února a března, na amniocentéze, genetickém ultrazvuku a screening srdíčka mimča, a personál se mi zdál dobrý i to prostředí bylo dobré, sice nic nového, ale zachovalé (co bychom taky chtěly od zdravotnictví :-) )
Pořád mám z Fifejd lepší pocit než z Vítkovic (už to tam je asi lepší?) a Fakultka Poruba, prý tě odmítnou, když nejsi nějak objednaná a není to akutní, tak nevím. Určitě si udělám kolečko po porodnicích, ale cestování mě už dost zmáhá. Jak jsi na tom ty s cestováním a rozhodováním. A jaké máš zkušenosti s těmi gynekology z Fifejd o kterých píšeš.
Veronika 25tt
  • 
8.4.2005 19:33:28
jsem z Bohumína a pořád se rozhoduji, zatím mám čas :-)
Věrka a Janička
  • 
8.4.2005 8:25:12
Milá Veroniko, já sice rodila ve Vítkovicích, ale jestli ti můžu poradit, tak si projdi všechny porodnice a pak se rozhoduj. V Porubě už údajně nejsou takové návaly, ale to se určitě mění, podle toho, jak se miminka rozhodnou přijít na svět. Správně by tě neměly v žádné porodnici odmítnout. V Porubě je to sice krásné na pohled, ale když mě provázeli ve Vítkovicích, cítila jsem se tam příjemněji, doslova jako někdo na kom personálu záleží a tak to bylo i u samotného porodu. Správnou volbu a jen příjemné zážitky
7.4.2005 19:19:06
Ahoj veroniko.Jsem taky 25tt,a jsem z Ostravy.Na Fifejdy bych nešla ani za nic/špatná zkušenost z gynekology/,tak jsem se rozhodla pro Vítkovice.Odkud jsi??
veronika 25 týden
  • 
7.4.2005 19:14:13
Zajímalo by mě jak vypadají na Fifejdách pokoje a po kolika jsou pacientech. A jak je to s miminkem, je s mamčou pořád nebo ho dají na jiný pokoj? A jak vypadá takový den v porodnici?
Rozhoduji se mezi Fifejdy a Fakultní Poruba, o Porubě jsem, ale slyšela, že je problém se tam dostat.
20.3.2005 11:00:05
Na Fifejdách se mi 26.11.2004 narodila dcera Antonie. Porod začal doma odtokem plodové vody v 38.týdnu. Miminko bylo na světě za sedm hodin, mělo 48cm a 3300g. U porodu se mnou byl manžel; měla jsem epidurál a nástřih. Domů jsme odcházely až sedmý den, místo pátý, protože Antonie měla vasokou hladinu bilirubinu a dva dny byla na fototerapii.
Po celou dobu jsem byla v porodnici spokojená, od příjmu až po propuštění. Na veškerý personál (mnohdy zmiňovaná doktorka Lišková je rázná žena, ale je pravda, že přestože jsme problém s kojením neměly, pomohla nám to jaksi "doladit", aby nám to šlo ještě lépe) mohu pět jen chválu a slova uznání a díků.
Jídlo bylo taky v pořádku - nejsem sice náročná, ale nemám dojem, že by to nebylo dobré.
Na pokoji jsme byly tři, protože na nadstandard jsem nechtěla - jsem společenský tvor :o) - i když jsem byla zásluhou manžela v pořadníku a uvolnil se hned druhý den.
Doufám, že Tonička není naším posledním dítětem, a každé případné další bych chtěla rozhodně rodit opět v porodnici na Fifejdách. Bylo mi tam hezky a děkuji za to všem.
Dana, syn 3,5 roku, dcera 4 měsíce
  • 
14.3.2005 11:05:57
Na Fifejdách jsem rodila v červnu 2001 a spokojená jsem nebyla. Rodila jsem plánovaným císařským řezem. Na příjmu se mě mimo jiné ptali, komu můžou podat informace o zdravotním stavu mém a miminka (po porodu). Přesto, že jsem tam uvedla své rodiče, informace jim nepodali. Jednalo se o první den po porodu, kdy jsem byla na JIP. Sestřičky na šestinedělí a z novorozeneckého byly velice hodné a ochotné. Pověst jim pokazila MUDr. Lišková. Měla jsem poroblém s kojením, malý se nedokázal přisát k prsu, zkoušela jsem kojit i přes klobouček. Syn se vztekal, brečel, špatně pil, málo přibíral. Nic jiného jsem v porodnici nedělala, jen kojila a kojila. U prsu byl přiložený i 4 hodiny, aby se napil. Bylo to pro mě velmi vyčerpávající + přístup oné doktorky, krerá když se přišla podívat jak nám to kojení jde, a ono to moc nešlo, tak mu doslova narvala prso do pusy, výsledek byl ten, že malý jak viděl prso, začal se odtahovat, kopat nožičkama, řvát. Byla jsem psychicky na dně, chtělo se mi brečet. Zastávám názor, že kojení je pro miminko to nejlepší, ale pokud to z nějakých důvodů nejde, tak se to nemá lámat přes koleno. Doma jsem mu 4 měsíce mléko odstříkávala.
Své druhé dítě jsem porodila ve fakultní nemocnici v Ostravě - Porubě. Porod byl rovněž plánovaným císařským řezem. Tuto porodnici, můžu jen chválit. Doktoři i sestřičky byli hodní a ochotní. Kojení šlo celkem dobře, malá pěkně přibírala.
Tolik moje zkušenosti, je to vše o přístupu. D.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 95 [Dalších 25 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.