| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Vítkovická nemocnice a.s.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 237 [Dalších 217 >>]
Kohnova
  • 
19.9.2009 11:54:03
Proc je pro medikamentozni zastavu laktace treba dokladat dobrozdanim lekare?
Pokud vyjdeme z premisy, ze kojit neni povinnost, ale pravo, tak pokud se zena rozhodne nekojit, je snad humanni ji zastavu laktace umoznit, ne?
Andrea
  • 
19.9.2009 11:12:17
Milá Magdo, nedalo mi, abych neodpověděla na Váš dotaz. Ve Vítkovicích pracuji, mám udělaný i kurz laktačního poradenství. NIKDY se nestalo, abychom některou z maminek nutily do kojení!! Je to vždy jen právo každé ženy, ne její povinnost. Samozřejmě na druhou stranu je povinností "novorozeneckých" sestřiček maminkám vše o kojení vysvětlit, ukázat, poradit a hlavně být jim oporou. Celkem často se setkáváme s tím, že maminky v prvních dnech po porodu nějak nezvládnou tu spoustu nového (mimi, prsa, která jsou naprosto jiná, než byla doposud, hormony, které dokážou mnohdy s maminkou pěkně zacvičit...). Náplní naší práce je, mimo mnoha dalšího, aby toto všechno každá maminka zvládla a odcházela z porodnice s vědomím, že se nemá čeho obávat, že do těch začátku, které ji čekají, jde dobře informovaná a je schopná se o mimi postarat.
A pokud jde o zástavu laktace ze zdravotních důvodů - nevidím v tom problém. Samozřejmě je nutné doložit zprávu Vašeho lékaře.
Ono je, podle mne, ze všeho totiž nejdůležitější, když je šťastná maminko a spokojené miminko.
Magda
  • 
13.9.2009 10:40:48
Myslite, ze me budou nutit ke kojeni, kdyz ze zdravotnich duvodu nesmim a jiz mam predepsane prasky na zastaveni laktace?
25.8.2009 10:56:20
Rodila jsem ve vítkovicích v září 2008 a co se UM týká tak jsem byla hrube nespokojena! 4. den malá dostala žloutenku a musela pod lampu-vyžádala jsem si at mi jí nosí v noci na kojení-slíbili že ano a tak jsem tři hodiny trpěla s nalitýma prsama,neodstříkávala a čekala až mi ji přinesou a nic. Když už jsem to nemohla vydržet a šla na ně zazvonit tak mi řekli že ji dokrmili UM že měla hlad. Bez mého svolení a dokonce bez mého vědomí!!! To mě hodně naštvalo!
Ale jinak porodní sály i přístup PA skvělý.V březnu čekáme druhé miminko a s největší pravděpodobností půjdu rodit zase tam, jen už si pohlídám to krmení a budu razantnější!
L. Akritidu
  • 
8.7.2009 12:01:05
Dne 24.6.2009 jsem ve Vítkovické nemocnici porodila své první dítě-holčičku. Na porodním sále jsem se setkala s velice příjemnýma a vstřícnýma porodníma asistentkama. Lékaři byli rovněž moc milí. Na všechno ochotně odpovídali. Měla jsem pocit,že mi opravdu chtějí porod maximálně zpříjemnit. Rovněž na oddělení šestinedělí byl velice milý a ochotný personál. Spousta informací ohledně péče o dítě, kojení,přebalování,manipulace s miminkem... Jak dětští lékaři,tak sestry byly ochotné pomoci a odpovídat na otázky. Ve vítkovické porodnici jsme se cítila moc příjemně a pokud budu mít další dítě, rozhodně půjdu rodit tam. Všem z porodnice moc děkuji za jejich skvělou práci.
Pettyk, Luci, Teri
27.6.2009 16:12:50
Ve Vítkovicích jsem rodila loni v prosinci a každopádně mohu všem jen doporučit. Příjemné prostředí i sestřičky a teď tam navíc opravili i oddělení šestinedělí, které trošičku "pokulhávalo".
vladenka
  • 
9.5.2009 20:57:09
Ve Vítkovicích jsem rodila 2x a vždy jsem byla nadmíru spokojená jak s péčí a přístupem porodních asistentek na sále tak s péčí sestřiček na oddělení šestinedělí. Vítkovickou porodnici mohu všem jedině doporučit. Vlaďka.
Petra Nováková
  • 
7.3.2009 10:45:10
Nemůžu si na nic stěžovat. Sestřičky přímo zlaté, lékaři velmi ochotní... Pomalu se mi ani domů nechtělo:-D
pid.alka
15.2.2009 0:01:16
Asi před týdnem jsem z Vítkovic přijela domů. Musím napsat, že porodní box byl krásný a čistý a také porodní asistentka, která mě k porodu připravovala byla skvělá.Nečekala jsem takovou ochotnou, chápavou a velice příjemnou paní. Bohužel jsem si nezapamatovala její jméno, ale chtěla bych jí moc poděkovat za trpělivost se mnou:).Na oddělení šestinedělí to bylo o trochu horší, nejvíce mi vadily společné záchody a sprchy pro 2 pokoje. Taky některé sestřičky byly dost protivné, ale zase se tam objevily i takové, které měly na tváři stále úsměv a měly snahu pomoci a vyhověly oč jsem žádala. Před lety jsem rodila na Fifejdách, tam byl příšerný porodní sál, nemluvě o sociálním zařízení, kde jsme byly 3(po klystýru) na jeden záchod. Na šestinedělí to bylo lepší, nejvíce se mi líbilo, že tam sestřičky "nutily" ke kojení a byly v tomto ohledu vstřícné a nápomocné, což se o Vítkovicích říct nedá.Každopádně si myslím, že kdybych se měla znovu rozhodnout, jedu opět do Vítkovic.
11.2.2009 17:02:27
Sarko, s tim nekojenim ve Vitk nesouhlsim. Ja tam rodila, kazde tri krát denně nebo tak chodily laktační poradkyně se ptát, jestli je vše v pořádku, i večer, jednou v noci nakoukli, prohmátly prsa jestli jestli nejsou zatrvdlé, s odsávačkou jsem neměla problémy vůbec, vyfasovala jsem hned jednu druhý den na podpis bez problému, tu dobrou, pákovou, mohla jsem si ji nechat po celou dobu. dcerka po mém krmení křičela, proto jsem prosila sestřičky o sunar, protože už to bylo neúnosné, ale nedaly mi naštěstí nic, jen na to více dbali, ŽÁDNÉ díktě tam nepřikrmují bez vědomí matky, já bych dala nevím co v tu chvíli zaa UM, jen jednou v noci už jsem byla zoufalá a vyprosila si příkrm, byl to příkrm na MOJI žádost, a ne UM, ale MM od jiné maminky, maminky, co mají MM moc, odstříkané nosí sestřičkám ve steril. lahvičkách do lednice pro jiné miminka na JIPce. proto jediný příkrm byl v noci, půouze MM, jednou, na MOJI žádost. kojila jsem rok a čtyři měsíce, potom jsem dostala ATB na moji nemoc, ukončila kojení. vítkovice na kojení právě doporučuju.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 237 [Dalších 217 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.