Ivona,Klára 6,Tereza 2.5 |
• |
9.2.2009 22:19:01
je to pravda,moje dcera v 5 letech byla na jip ve Frýdku a já tam byla s ní,pouze až usla jsem na noc chodila spát na dětské oddělení,byli všichni moc milí na Jipce i dětském oddělení
|
Ivona,Klára 6,Tereza 2.5 |
• |
9.2.2009 22:14:06
rodila jsem 2x ve Frýdku a bylo to tam super,tak je mi vás líto,že vám to nevyšlo,ve Vítkovicích jsem byla naštěstí jen na návštěvě a to i manžel prohlásil,že to byla katastrofa,
|
Swaya |
• |
3.2.2009 9:52:16
Chlapi bývají citlivější. Možná bych muži radši dala při porodu přednost. Hodně štěstí v oboru.
|
sigi a kluci 03,08 |
2.2.2009 15:35:39
V roce2003 jsem rodila na fifejdách a loni ve vítkovicích tak můžu porovnávat a všude je něco. Na fifejdách mají problém na porodním protože sprcha je na chodbě a rodit se chodí taky po chodbě na por. sál.Já jsem ale měla štěstí na porodní asistentku. Na fifejdách mi vadilo čurání v posteli po porodu a nakonec cévkování ,ve vítk. jsem mohla čůrat do sprchy a necévkovali mě a nedávali klystýr.Ale doktři při porodu o.k. tam i tam. Na šestinedělce byla hygiena i sestry lepší na fifejdách. Když jsem ve vítkovicích šla v noci pro odsávačku vyrušila jsem setru při čtení a po dozazu na použití jsem byla odbyta.Fronty na sprchy bylytaky všude.A nakonec kojení víc propag.fifky)tak si maminko rozmisli jestli chceš kojit) Na fifkách tě kojit donutí pro někoho prý tvrdou metodou já mám dobrou zkušenost-1.kojenírok a půl. Ve vitk. všechny mimipřikrmují bez ptaní a kdoví čím mi se malý osypal než jsem zvládla1. kojení, před tím vždy spal nebo zvracel. A pak mi ještě vyčítali že jsem něco snědla!!! Veřejně tam maminky nabádají ať jim v noci vozí mimi na příkrmy,tak si tam pospíte ale za jakou cenu-spočítej si kolik stojí sunar?(antikojící program?)
|
hanka |
• |
20.1.2009 11:42:28
jak to tady čtu tak se divim že některe z vas pišete co to pišete,ja sem ve vitkovicich rodila v roce 2007 a byla sem z peči a i ze všim velice spokojena za par měsicu se mi narodí druhe ditě a ani neuvažuju o tom že bych šla rodit někam jinam.
|
Hanka,dcera 2,5 let |
• |
23.11.2008 13:44:06
2.11. porodila má kamarádka v MNOF prvorozeného syna a bohužel měla zakalenou plod. vodu,takže ten maličký se narodil s oboustranným zánětem plic,dali ho hned do inkubátoru a kamarádka nekojila.Po propuštění z šestinedělí si to musel ten malý doležet s antibiotiky na JIPce a i přes to,že ho pořád nekojila,tak s ním byla na pokoji a nikdo se jí ani neptal,jestli s ním chce zůstat,bylo to automatické-podotýkám,že nekojila a to pár denní prcek zas tak nevnímá,jako třeba pár měsíční,jestli tam máma,nebo táta je.Je v tom celkem zmatek,když jsem jako malá ležela v nemocnici,tak u dětí do 3 let bylo automatické,že pokud nebylo oddělení narvané k prasknutí a jen trošičku to šlo,tak byl jeden s rodičů u svého dítěte ubytovaný,ale zase druhá kamarádka má dcerku,které se stal opravdu otřesný úraz,kdy jí šlo o život,v té době té malé bylo cca. 2,5 roku a ležela v Porubě,zprvu na aru,pak na JIPce a také tam nebyla s ní,a protože jí znám,tak odhaduji,že by u ní na 300% chtěla být,tak fakt nevím,jak to funguje.Všem maminkám přeji,ať nikdy nemají potřebu to pro sebe zjišťovat a těm,které se v takové situaci ocitají,ať jsou silné pro své děti a hlavně zdravíčko všem.
|
Hanka,dcera 2,5 let |
• |
23.11.2008 12:24:04
Když jsem byla ve 3měsíci,musela jsem být hospitalizovaná v jiné ostravské nemocnici,kde se o přístupu,ať už jakémkoliv nadá ani mluvit,DĚS A HRŮZA.Úklidový personál byl vlídnější,než sestry,které si byly vědomé toho,že většina z nás přišla s problémem udržet své miminko a nepotratit,takže občas milý usměv,nebo vlídné slovo by nebylo zase tak od věci,místo toho buzerace,jak na vojně.Takže mé rozhodnutí,že rodit zde nehodlám,bylo opodstatněné,i přes to,že jsem já i mí blízcí bydleli vlastně za rohem.Přivést na svět svou dceru v Osravě Vítkovicích byla trefa do čerého a jsem velmi ráda,že jsem dala na doporučení své známé,která svého syna porodila 2 měsíce přede mnou v téže porodnici.U svého gynekologa jsem nahlásila,že si přeji rodit právě tady a on mě na kardiograf poslat přímo zde,už při tom vyšetření jsem cítila ze sestřičky pohodu,že budu za 2 dny zpátky jsem netušila,ale vůbec jsem,jako prvorodička,necítila obavy a strach.Sanitka mě přivezla pěkně ke vchodu,posadili mě na kolečkové křeslo a vezli na příjem,kde mi ovšem ani nestihli provést vyšetření,protože jsem jela rovnou na porodní sál,takže alespoň pár slov,co se bude dít,jsme také nestihli.Bez problémů jsem se mohla osprchovat s moc milou sestřičkou,která na mě dávala pozor.Na sále byla jiná sestřička a ,nejspíše, studentka,ještě jsme stihly posrandovat,takže jsem se cítila,i díky jejich péči,jako doma.Porod proběhl naprosto bez problémů a to jsem neměla ani epidural.Po 2 hodinách jsem šla opět do sprchy a pak na pokoj,na ten jsem došla po svých a neměl s tím nikdo problém,dostala jsem najíst a usnula,jak mimino.Maličkou mi přes noc dovezli na kojení a ráno už byl můj andílek se mnou na pokoji.Sestřičky za námi chodili po večerech a povídaly si s náma,každou maličkost pro nás dělaly s ůsměvem.Lékaři byli také příjemní a ve chvíli,kdy jsem tak nešikovně skočila z postele,že jsem musela jít na přešití,mi vysvětlili,že se nemusím ničeho bát,protože budu pod celkovou narkózou.Po zákroku jsem byla snad nejobletovanější maminkou na oddělení,protože nejsíš sami dobře vědí,že po druhém zašití je ta rána opravdu znát.Bylo o mě komfortně postaráno,čípky od bolesti,chladící gel,kruh na sezení,jídlo do postele-stačilo jen zazvonit na sestřička a byla u mě,jak dlouho bylo třeba.Prví koupání,kojení,co dělat v takové a takové situaci,vše mě naučili.A jaký měli přístup k miminkám,od stříhání pupečníku,braní krve s patičky,no prostě jako s vlastními.Na každý dotaz vlídná odpověď.Když jsem potřebovala na radnici ohledně rodného listu,tak mi bez problémů vypsali propustku,i přes to,že jsem kojila,malou si vzali k sobě i ji nakrmili.Při odchodu jsem dostala gratulaci od primáře i pesonálu se spoustou dárků,které jsem později využila,lžičky,čajíčky,přesnídávky,literaturu a ječtě mě odvezli domů.Díky jejich přístupu a podpory byl pro mě porod i pobyt v porodnici opravdu krásným zážitkem a už teď vím,kde budu příště rodit.Tímto srdečně děkuji tomuto oddělení za to,že se starají o maminky i malé drobečky s takovou pečlivostí a profesionalitou,byla jsem s vámi nad míru spokojená,na mé doporučení u Vás porodila i maminka 4 dětí narozených v jiné nemocnici.Tuto porodnici rozhodně doporučuji i mladým prvorodičkám,které mají z čehokoliv obavy.Hezký den.
|
pp |
• |
7.11.2008 16:08:41
Je pravdou,že interiér šestinedělí není na tom nejlépe, ale zase taková hrůza to není :) A co se týče hygieny, tak paní uklizečky jsou k dispozici celých 12- hodin denně a bohužel nelze,aby vytíraly i přes noc. A taky je pravda,že spoustu maminek-šestinedělek, si ten binec udělají samy (krev,atd.) a ani trochu se nestydí, když vidí co natropily. Chápu, že období šestinedělí je náročné, hojící se rány jsou bolestivé, ale doma by si asi těžko dovolily po sobě neuklidit zakrvácenou vložku apod. Jinak přeji všem co nejkrásnější porodní i poporodní období a hlavu vzhůru, s úsměvem jde všechno líp :)
|
Irena, 1 dcera |
• |
4.11.2008 20:45:26
Bohužel s Vámi musím souhlasit. Naneštěstí jsem musela rodit císařem, na operačním sále bylo všechno ok a vůbec do doby, než odešel manžel domů..na pooperačním na nás (byla tam se mnou ještě jedna cizinka)dost kašlali,o nějakém tlumení bolesti nemůže být řeč, mě málem praskl močový měchýř, ikdyž jsem na to upozorňovala 2 lékaře, nikdo mě neprohlídl, kolegyně zkolabovala a potřebovala 2. operaci, když ji oživovali, tak mě tam nechtěli a převezli mě předčasně na šestinedělí, kde na to sestřička naštěsí přišla..malou mi nechtěli nosit ke kojení, ta sestra, co je vyfocená na billboardu na porodnici mi řekla, že zbytečně stresuju, "že jsem asi moc četla..". Na novorezeneckém se však rozhodli, že pro mou dceru bude nejlepší, když ji nakrmí glukózou,dcera se při tom začala dusit, do teď jsme se nedozvěděli, co přesně se tam stalo, o celém incidentu neustále mlžili, malá musela do inkubátoru, rtg plic, primář mi řekl,"uvidíme ráno"..tu noc bych žádné mámě nepřála..mohla bych pokračovat o otřesné hygieně na šestinedělí, ty sprchy a záchody byly fakt hnus, divím se, že jsem tam nic nechytila..sestry jak které, laktační poradkyně Lucie byla úžasná a stejně tak paní Dana na šestinedělce..ráda bych řekla "Vítkovice-nikdy více", obávám se ale, že v kraji na výběr stejně není, takže příště se budu asi tak akorát víc modlit..
|
2.11.2008 19:16:19
Dari, oni taky plánují přestavět i toto patro, já jsem rodila ještě na starém sálu, tj minulý rok, pravda je, že koupelky potřebují přestavbu, ale byly jsme na pokoji jen dvě, a jídelna v pohodě, líbilo se mi tam, jídlo v pohodě, jen to čeká na přestavbu. sestřičky mimo jedné, která se najde všude, báječné, pořád se ptaly, jestli něco nepotřebuji, jestli je všechno v pořádku, dívali se, jestli kojím správně, aby to nebolelo.. já jsem byla spokojená a malá asi taky :)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.