26.2.2008 15:12:01
15.2.2008 jsem ve vitkovicke nemocnici porodila druheho syna.rodila me porodni asistentka pomahacova,zasival dr.kempny.vse probehlo v poradku,ocenuji jejich praci.
na sestinedeli jsem lezela 9dni,maly mel malouporodni hmotnost 2300g,doktori z novorozeneckeho oddeleni dr.lukovska,dr.blahova,dr.bozensky byli taky prijemni,sestricky uz jak ktere.nejlepsi jsou sestricky vodakova,psenicna,bodicka,hradecna. vzdycky budu vitkovickou porodnici doporucovat jako nejlepsi na ostravsku.bara |
leŇa |
• |
15.2.2008 15:00:42
na začátku ledna bylo zrekonstruováno pouze 3.patro - porodní sály a boxy,2.patro - oddělení šestinedělí stále stejné, wc a sprchy na chodbě, papání pouze v jídelně - takže ne moc chytře vymyšlené!
|
11.2.2008 15:21:11
Já přesně vím jaké to je,když Vás oddělí od dítěte.Můj syn měl úraz ruky a protože jsem ho už nekojila tak mi nebylo umožněno s ním na JIPu být.Tady praxe je taková(v nemocnici Č.Budějovice),že dítě je na JIPu a matka na normálním pokoji.
Ke klidu mi nepřidala ani jeho kmotra,která ve své hlouposti nevěděla nic lepšího než mi to přijít,druhý den po jeho úrazu,všechno vyčíst.Jaká jsem špatná máma,že jsem nechala dítě hlídat jeho otcem.Já v tu chvíli potřebovala psych.podporu místo takovýchto lamentů. Vy se držte a s lékaři se domluvte.Určitě najdete společné řešení.A rozhodně odstřikujte ať můžete dál svého drobečka kojit.A ještě jsem nikdy neslyšela,že by MM mohlo někomu uškodit.Spíše naopak.Posiluje imunitu. |
simiki |
• |
11.2.2008 12:08:19
chci ještě jen dodat- toto není stížnost na doktorky a sestřičky tam. "jen" na tu nemožnost ubytování. s tím dr a sestřičky nepohnou. není to jejich chyba. přijamcí dr byl velmi vhodný, měl malou na starost když se narodila, když ji vyšetřoval (po narození), tak malá brečela, a on ji dal hned palaček do pusinky a malá si ho najednou začala spokojene dumlat. prostě je fakt hodný. dr na jipce je zlatá, fakt hodná, na sestřičkách je vidět, že se fakt snaží, a ví o dcerce hodně, a tím nemyslím jen údaje o teplotě a tak. i jako porodnici můžu tuto jen doporučit. plná podpora kojení, (kterou jaksi opomíjejí na jipce...) a velmi milé ochotné sestřičkcy, která vás kontrolují i v noci, poradí, a nikdy jsem nezažila že bych měla pocit, že otravuji.v budoucnu tam ještě doufám půjdu ještě rodit :) ale ta nemožnost ubytování na jipce je strašná!!!!! jela bych někam jinam. nedokážu si ani představit, jaké hrůzy musí 11-ti msíční dcerka v té malé hlavičce zažívat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! doteď jsem kojila ráno, večer a 2-3x za noc... snad to bude všechno v pořádku, nebo zešílím.
|
simiki |
• |
11.2.2008 12:01:34
dnes odpoledne mám být s ní. měla jsem to vědět předtím, ve FM se ubytovávají i maminky na JIP. kdybych to věděla, jedu tam. má teplotu a bere antibiotika a bůhví co ji ještě bolí, tak jsem nechtěla riskovat včera převoz někam jinam, nechali jsem ještě jednu noc. kdybych to věděla, jedu jinam. je to jako by mi vyrvali srdce z těla. včera jak jsme ji viděla vypadala spokojeně a pěkně si hrála se sestřičkou a s hračkama, a prý pěkně spinkala. nebýt toho všeho, tak ji převezu jinam. jen jsem chtěla, aby to věděly ostatní maminky, aby si mohly vybrat.
|
m |
• |
11.2.2008 11:47:59
Simiki
Být vámi tak se nedám a vyhádám si to. Pokud nejde o infekci, nebo jiný stav, kde by jste své dítě nějak ohrožovala, tak nemají právo vás odloučit. Židle, na kterou si vedle ní můžete sednout, se tam určitě najde. Bojujte za své dítě! |
11.2.2008 3:43:18
Samozřejmě, že máte právo tam být s ní. Mohli by vám to neumožnit jedině v případě, že byste svojí přítomností ohrožovala její zdraví. Pokud je to takto, nechte si písemně potvrdit důvody, proč vás s dcerou nenechají.
Pokud k tomu důvody nejsou, tak nemají právo vás nijak od dcery odtrhovat. V našem státě na základě Ústavy je možné oddělit rodiče proti jejich vůli od dětí pouze na základě rozhodnutí soudu. Takže pokud tam pro Vás nemají místo, máte plné právo si tam třeba sednout na židli a sedět tam 24 hodin denně. |
simiki |
• |
10.2.2008 20:35:04
já vím, jenže ona právě zvrací i vodu, takže by MM neudělalo nejlépe. dnes tam má být druhou noc a snad to bude lepší a dají ji zítra do normální pokoje. jen jsem chtěla varovat ostatní maminky..
|
10.2.2008 16:59:47
Vy kojíte a nemůžete být z dítětem? To je proti právům pacienta.Ohraď te se u primáře nebo přímo u vedení nemocnice.Kojené dítě musí být s matkou.Jinak hrozí,že ztratíte mléko a to nemluvím o psych.deprivaci tak malého dítěte.Sama jsem to zažila u svého dvouletého syna.Pokud bych kojila tak by mne ubytovali na normálním pokoji,ale chodila bych na JIP za ním ho kojit.Spádově patřime do ČB.
|
simiki |
• |
10.2.2008 10:02:34
maminky, pokud budete rodit ve vítkovicích, velmi doporučuji. vemte si ale s sebou přebalovací podložku pro miminko. malou vždy ofouklo, tak to odensli všechny zavinovačky, které tam měli pro nmi, až jsme dostali takovou divnou jakoby naryhle spíchlou. i když to anébyla naše chyba, tedy nebylo to záměrně.
co se týče potom dětského oddělení, okud máte možnost, nechoďte tam na JIP. včera jsem byla s dcerku na dětském oddělení (11 měsíců) protože zvracela už několikátý den, a nechtěla pít a neudržela jídlo, byla přijata na JIP na zavodnění kapačkou. ale i když kojím, neměla jsem možnost být ubytovaná zároveň s n. takže je chudák sama na JIP na kapajdě úplně sama, bez maminky, bez tatínka, a můžu ji vidět snad až dnes v 15 hodin. KDYBYCH TO BYLA VĚDĚLA, NIKDY BYCH JI TAM NEDÁVALA, A DALA JI TAM, KDE MŮŽU BÝT S NÍ!!!! můžu být s ní až na normálním pokoji. takže maminky, pokud máte nemocné dítě, a chcete a máte možnost podle všeho být s děťátkem, a máte poict, že by mohlo být přijato na JIP, nedávejte ho tam. byla to pro nás nejhorší noc v životě, a to ani nemluvím o malé, kterou jsem ještě neviděla. doufám, že když toto bude číst nějaký dr z vítkovic, že ho napadne, jak moc těžké je být pro maminu odděleně od děťátka v tak malém věku, jak je to nesnesitelné pro dítě, a jak musí být vystrašené. snad někoho napdane, že matky mají právo být s dítětem i když je na jJIP, obzváště když je na JIP, jak to musí být pro to dítě strašné, a snad někoho napdane, udělat ubytování i pro tyto maminky, třebas i placené. já bych dala nevím co kdbych mohla být s ní, třebas i na jiném pokoji na jiném poschodí. ale mohla bych tam být s ní. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.