veverka |
• |
29.10.2009 11:40:32
ahojte maminky,mela bych dotaz na vas ktere jste uz rodily ve fakulni nemocnici,v prosinci se chystam jit k porodu ale potrebovala bych vedet jestli se musi do nemocnice volat predem a informovat je ze chci u nich rodit ,nebo to neni nutne a proste az ta chvile nastane proste prijet.jsem z frydku ale rodit bych chtela v ostrave.moc vam vsem dekuji za rady i odpovedi
|
Lenka Malá,2 malé chlapečky |
• |
17.9.2009 13:35:34
Dobrý den maminky Rodila jsem císařským řezem ani ne před měsícem porod byl perfektní a moc děkuji jedné paní sistence která mi byla oporou a stála celou dobu u mě a povzbuzovala mě.Ale bouhžel nevím jak se jmenovala.potom na intezivní péči chci moc poděkovat všem sestřičkám co se o nás staraly byli velmi příjemné.Dokonce i sestřičky pro nás maminky byly moc hodné také i pro miminka sestřičky byly hodné až na jednu to byla taková stará semetrika,ale nic si stoho nedělejte kdyby jste na ní měli také štěstí.AHOJTE MAMINKA LENKA.
|
12.1.2009 14:48:44
Vteto porodnici jsem rodila jiz dvakrat.Nemam si na co stezovat lekari a sestry jsou starsne moc prijemni.jak jsem porodila svoji druhou dceru chybela mi ma dcera Sabinka,do nemocnice nesmi deti pod 10let.ale Sabinku pustily a navic citila jsem se jako doma.Strasne moc skvela porodnice.
|
Lenča |
• |
6.12.2008 19:16:26
Pro s- tak to je fajn,že ti to tak vyšlo.Já jsem vše poprvé řešila před čtrnácti lety a naposledy(potřetí) před rokem.Bylo to fajn,hlavně to pohodové a nevystresované těhotenství,ale stejně nejdůležitější jsou nakonec ta zdravá, krásná mimi, že.A přála bych všem,at si každý odrodí podle svých představ.
|
s |
• |
5.12.2008 22:21:32
Ahoj Lenčo,
já ti rozumím. A rozumím i tvému pocitu uspokojení a zasloužené odměny - "nenechala jsem to náhodě, postarala jsem se, vyšlo to". Je to takové evropské, západní, moderní. Jaký si tu uděláš, takový to máš, že. S tímhle postojem jsem se, stejně jako ty, pustila do snažení a shánení už při prvním těhu, tj. před šesti lety. Jen nevím, jestli ty rozumíš mému pocitu frustrace, kdy každá snaha vyšla vniveč a kdy jsme já i manžel chodili, sháněli a všude naráželi na zavřené dveře. Mezitím jsem stihla porodit druhou holčičku a jako zázrakem se na poslední chvíli všechno domluvit podařilo. Ano, jsem spokojená a šťastná. Ale po svých zkušenostech to nevnímám jako zaslouženou odměnu ale jako skutečnou... no, křesťané používají slovo "milost". Opravdu nemám pocit, že je to moje zásluha. |
• |
11.11.2008 13:36:07
Omlouvám se, že svou zkušenost zapisuji až nyní, nějak jsem na to pořád zapomínala a ejhle, uteklo 7 měsíců. Rodila jsem v OV-Porubě své první dítě v březnu 2008, před porodem jsem ležela na porodním nejprve 48 hodin, protože náš Vojtíšek se ne a ne otočit, a tak jej pan přednosta zkoušel otočit ručně. Bohužel se nepovedlo, ale i tak mně podpořili v mé představě rodit přirozeně, ne císařský řezem. Samozřejmě po zralé úvaze a pečlivém měření rozměrů mé pánve i miminka. Podruhé jsem ležela na porodním den před termínem kvůli vysokému tlaku, který mi ale snížili práškama a pak mně pustili opět na víkend domů. V pondělí ráno zjistili, že se už otevírám, zavedli mi jen Prostaglandin a v šest večer mi začaly stahy. V deset už bolely, ale byla jsem otevřená na 5 centimetrů, tak jsem si pochvalovala jak to hezky pokračuje. Malý se narodil o půl druhé ráno, šel koncem pánevním, takže jsem si nemohla "vymýšlet" ani polohu ani jestli mně nastřihnou, ale tyhle věci jsem moc neřešila. Porod byl plynulý, veškerý personál i porodník velmi milí, ochotní a profesionální. Přístup ke mně i mému muži prostě skvělý. Měli jsme velké štěstí na nastandard, manžel s námi po celou dobu "bydlel" na pokoji, učil se se mnou koupat, přebalovat i kojit a když mi bylo smutno, vlezla jsem si k němu na gauč pod peřinu. Na celý porod i období na poporodním velmi ráda vzpomínám a už se těším na ten druhý Přeji všem maminkám, aby si to tak užily jako já a doporučuji vřele porodnici v Ostravě-Porubě. Děkuji moc veškerému personálu, byli jste skvělí!
|
19.10.2008 21:57:48
1.10.2008 se nam narodily v Porubě dvojčátka. A ty jsme chtěli jedině v Porubě, protože jsou na to zařizeni. Už jsme rodili v Novém Jičíně (nikdy více) a ve Frýdku-Místku (tady to bylo super). Dvojčátka se narodily předčasně, ale už jsou v pohodě. Manželka je tam opět s nimi. Co se týče personálu, tak záleželo na koho jsme narazili. Na JIP neonatologie jsme si to nemohli vynachválit. Na "normální" neonatologii jak kdo. Celkový dojem dle manželky OK. Ahoj Jarek
|
Zuzka |
• |
12.10.2008 21:27:01
Já jsem v Porubě rodila již jednou a byla jsem velmi spokojená, takže podruhé již nebylo nad čím váhat. Poprvé mi porod vyvolávali, všechno bylo v pořádku, malý se narodil za 5 hodin po tabletce. Podruhé už to tak v pohodě nebylo. Přijela jsem s bolestmi co pět minut, které jsem tak měla od začátku. Bolelo to dost, ale točí se ještě ten záznam 20 minut - hrůza. Pak nekonečné čekání na chodbě, až přijde porodní asistentka. Následně fofr - už rodíte, ale musíte počkat, nemáme právě volný porodní pokoj... Po hodině marného tlačení oxytocin, když se chci napřímit do sedu, protože leh je vážně blbý, tak je mi oznámeno, že to nejde, protože by tam neviděli- takže k čemu je to - rodička si může polohu zvolit sama? Nakonec se narodila malá - 4.600 g bez nástřihu. V červnu je hodně porodů, takže po hodině šup pryč - dolů na pokoj, aby bylo místo pro dalšího. Nadstandart možný, ne však volný. Druhý den šílené poporodní blues, naštěstí všichni spolupracují a jsou hodní. Konečně volný nadstandart, manžel pomáhá, úžasné a domů. Jestli tam budu někdy rodit zas? - nevím, ale vítkovice ani fifejdy nechci.
|
Lenča |
• |
7.10.2008 22:18:55
PRO S - ještě chci dodat,že vím,že ne všude lékaře jako doprovod k tvému porodu povolují,ale u mně se jednalo o lékaře,kteří v dané porodnici i pracovali a porody mi jako porodníci i vedli.
|
Lenča |
• |
7.10.2008 22:15:08
Díky za názor, ale já si UVĚDOMUJI, jaké jsem měla štěstí.Trochu jsem tomu štěstí musela pomoct.Lékařku v Ova jsem měla na doporučení kamarádky a lékaře v Praze jsem usilovně hledala,ptala se známých,manžel se ptal svých známých a šlo to.A je potřeba ještě dodat,že jsem si to taky pořádně(zvláště v Praze)zaplatila.Stálo mi to opravdu za to.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.