4.10.2008 21:20:32
Tak já to risknu podruhé a půjdu zas do FnSP Poruba, prvně to sice bylo nic moc, ale proč nedat druhou šanci, nejsem náročná, ale troška náklonosti by neuškodila a myslím, že přístup bude jiný k druhorodičce. Jinak je to tam fajn vybavené a návštěvy (sestra protože měla různé směny) zamnou taky chodila jak se ji zachtělo a nikdo ji nevyhazoval.Jen tam už nehci potkat 2 mladé porodní asistentky , nevím jména, ale byla to hrůza s nima. Jinak někteří doktoři tam jsou super záleží to opravdu na směně.
|
4.10.2008 17:27:36
Ahojky,
Já rodila v roce 2002 ještě ve starém Zábřehu (porodnice v Porubě se otevírala až v červnu a já rodila na konci dubna) Sestřičky jsou příjemné a milé pokud těch porodů nemají dost - což je teď všude... Jelikož jsem teď znovu těhotná, tak uvažuji nad stejnou otázkou. Teď v Porubě (v minulých 3 týdnech) rodily 4 kamarádky - jen jedna nebyla spokojená - a to proto, že neměli nadstandardní pokoj... Rozhodně bych nešla do Vítkovic. Neteř tam rodila 6.8.2008 - nedávno... a bylo to něco hrozného. Přijela tam, měla stahy co 3 minuty. Doktorovi i porodním asistentkám trvalo asi třičtvrtě hodiny, než se uráčili za ní dojít... Pak absolutně nestíhali, jelikož malý Dominik se narodil po hodině a půl od přijetí... Taky byla podle toho roztrhaná a úplně mimo. Nestihli klistýr, oholení nic... Takže se hned druhý den šíleně trápila se stolicí, přes stehy to nic krásného není... Nejhorší na celé jejich péči byla péče o novorozence. Dominika ji dovezli na první kojení po 6 hodinách !!! Ani na sále jí ho nenechali, i když byl úplně v pořádku. Nemluvím ani o tom, že jí ho nenechali ani na noc. Druhý den, když jí ho v 10 hodin dopoledne přivezli měl úplně žluto-zelené bělmo očí - kůži krásně růžovou a byl tak horký, že by se na něm dali smažit vajíčka. Když volala sestru, tak jí ho okamžitě sebrali a ovezli rychlou na JIP na Fifejdách. Neřekli jí vůbec nic, co s ním je. Jen, že má nějakou infekci. Po té, co druhý den podepsala reverz, aby za ním mohla jet, tam zjistila od ošetřujícího lékaře, že má ZÁPAL PLIC z dokonalé péče na novorozeneckém oddělení. Tak dokonalé se o novorozence starají, že promrznul a chytnul zápal plic. Dalších 14 dní ležel na Fifejdách, kde jej neteř musela dvakrát denně jezdit kojit, jelikož tam s ním nemohla zůstat - nechtěli ji tam. Ještě teď ho vidím s kapačkama zapíchnutýma v hlavě... Přesně takhle by začátek života miminka vypadat neměl. První dny, které jsou pro mimi důležité pro vytvoření vztahu s matkou byly nenávratně pryč... Nemluvím o problémech s kojením, protože jej navykli na flašku... Takže Vítkovice u mě nehrozí. I přes špatné kritiky na Fakultku asi zůstanu věrná FNsP v Porubě. I když zvažuji Fifejdy. Přeji ať ti porod výjde v klidu a bez problémů. Problémy jsou všude a je to opravdu jen o tom přístupu sester a doktorů. Taky o tom, jestli máte partnera u porodu - to si opravdu dovolí o hodně méně.... Vše je o štěstí a náhodě... |
s |
• |
4.10.2008 11:20:19
ahoj Lenčo,
naprosto s Tebou souhlasím, musím Tě ale opravit v jedné věci: domluvit se s někým konkrétním, že přijde k porodu, není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Tři lékařky, které jsem o to žádala před otěhotněním i během něj, to odmítly. Ta poslední přitom v porodnici přímo pracovala a šlo by o protáhnutí nebo přehození služby, nic víc. Ne kvůli špatným vztahům - prostě má rodinu a nechce tyhle věci dělat. Navíc ve spoustě porodnic doprovod vlastního lékaře nepovolují (bydlím v jiném regionu a tady to nepovoluje žádná z 5 porodnic v okolí (do 50 km)).Ano, opravdu Ti závidím, že sis mohla vybrat. Ani si neuvědomuješ, jaké jsi měla štěstí. |
16.9.2008 8:20:07
A ještě k té Porubě a doprovodu k porodu, já měla sestru u porodu a pořád nás nutili aŤ odejde, že je to ruší při práci a že je pak rodička vyčerpaná a nespolupracuje u porodu atd. já si myslím, že je to pravý opak mít tam někoho sebou, je to podpora a já měla více síly, než kdybych tam byla sama a sestra mi jen pomáhala, nevím jak by mě unavovat teda proč teda takové služby nabízejí, když jim to vadí
|
16.9.2008 8:17:57
Pinceno, s Porubou máš pravdu, oni radši budou trápit matku i dítě, jen aby neměli ve statistice dalšího císaře (má vlastní zkušenost a slova mé gynekoložky, ta mi Porubu vyslovně nedoporučovala, že radši než císaře budou rvát mimi ven kleštěma po dlouhých hodinách) já rodila 20 hodin a taky samé kapáky a nesmysly mi tlačily do těla ani nevím co to bylo, prostě přišli, napíchli, bylo mi i pěkně blbě z toho, ale že by řekli co mi aplikujou to vůbec.jsem ráda, že to nedopadlo císařem, ale myslím, že porod mohli urychlit i jinak, ale to bych ještě překousla, nejhorší bylo chování PA a některého ostatního personálu, já sem se tak bála a přitom jsem se tak snažila a spolupracovala pořád a stejně byly jen hnusné, že mě to jako vůbec bolí.Já přemýšlím u druhého nad Vítkovicemi, zkusila bych ještě Porubu, ale co když to zase bude tak probíhat??? leda, že bych chytla jinou směnu.Ale musím říct, že jsem tam byla na gnekologii za jiných okolností a paní Dr. byla super, kdyby ta mě pomáhala rodit tehda, byla bych ráda. Je to hlavně o lidech.Držím palce ať Poruba změní přístup (nebo spíš některý personál).
|
15.9.2008 15:54:43
Rodila jsem v Porubě své druhé dítě. Oba porody musely být kvůli mému zdravotnímu stavu vyvolány. V obou případech jsem měla porodní cesty nachystané a byla jsem na 2cm otevřená. První porod byl krásná, pozitivní a rychlá záležitost. Nečekala jsem podruhé nic jiného!!! Bohužel jsem ale šla do Poruby!!!
Prosím Vás, pokud půjdete na vyvolání porodu nebo Vám odteče voda a nebudete mít bolesti, NECHOĎTE do Poruby!!! Budou do Vás tlačit tablety na vyvolání porodu a NIC jiného. Žádná jiná pomoc klystýrem (i když jsem je o to žádala!!!) ani ničím jiným! Můj muž nemohl být celý den se mnou! Byl na chodbě za zdi tzv. přípravného pokoje, což mě psychicky deptalo! Ten 20ti hodinový horor skončil mnou vždy odmítaným Oxytocinem. Má holčička narozená v Brně se hned po narození smála. Chlapečkův výraz charakterizoval cele (ne)vedení porodu. NIKDY nepřestanu litovat, že jsem nešla KAMKOLIV jinam. PA, která mě uváděla na rodící box po 18 hodinach, říkala, že ví, že se jinde vedou indukce jinak. Je mi moc líto, že jsem tohle musela zkusit na vlastní kůži! Holce hekajici na přípravném pokoji vedle mě "vyvolávali" porod neustálým vpravováním tabletky k vyvolání stahů a následným tlumenim stahů 4 (slovy ČTYŘI !!!) dny, po kterých je prosila o císařský řez. Prý k němu nebyl důvod. Vysílením nemohla pak ani tlačit, vzali na mimi kleště, jeji holčičce přetrhali nervy a ona nehýbe rukou!!! Personál porodního oddělení, šestinedělí i dětského byl docela fajn. Jen bylo hodně znát, že toho mají strašně moc a i když se snažili nestíhali! Jediný problém vidím v postupech (z mého pohledu špatných!) bez snahy pomoct a porod ulehčit. Nechají Vás vyhekat a když Vaše tělo nezareaguje, tak Vám šupnou Oxytocin a když tak ... kleště! :-/ Pokud se Váš porod rozběhne a budete mít stahy, tak myslím, že budete v Porubě spokojené! Hodně štěstí! M. |
15.9.2008 9:21:39
Ještě bych chtěla dodat, že jsem rodila 7.8.2008, v té době bylo v porodnici málo maminek, takže péče byla dobrá. Bohužel hold každý nemá štěstí. Ale držím pěsti!
|
1.9.2008 12:09:00
Milé nastávající maminky,
jelikož bydlím v Porubě, tak porod ve Fakultce byl od začátku jasná volba. jen jsem měla obavu, jestli budou mít volná lůžka. Všude se říká, že je tam nával a péče nic moc. Já měla naštěstí úplně jinou zkušenost. Jak na porodním sále, tak i potom na oddělení šestinedělí se o mě a moji malou Karolínku skvěle starali. Příjemný pan doktor Špaček, kterému tímto děkuji za podporu, porodní asistentky i sestřičky, které se staraly o miminka a poradily kdykoli bylo třeba. Až budu těhotná příště, tak příště jedu zase na fakultku.Takže všem budoucím maminkám přeji hodně pevné nervy a hlavně ať máte z miminek radost jako já! papa Marcela |
sim |
• |
29.8.2008 18:15:06
uplně stejně jsem dopadla v Brně. Stěžovala jsem si už v porodnici, stěžovala jsem si později, když jsem se dala psychicky dokupy.
Výsledek: stížnost v nemocnici - "vás stav je způsoben poporodní depresí po poklesu endorfinů po porodu /jakých endorfinů?, rodila jsem císařem pro špatnou polohu dítěte/" stížnost později - proč si stěžujete až teď a ne dřív? Co k tomu dodat? |
Lenča |
• |
19.5.2008 20:39:32
Divano, já vím, že jsme každý jiný, ale za tím si stojím, že JEN Z MÉHO POHLEDU je tvůj náhled na porod lehce hysterický.Někdo to samozřejmě může vnímat opačně.A víš, když píšeš, že jsi to myslela obecně,pak všude, kde se vyskytuje lidský faktor,musíš počítat s různými povahami lidí.Moje dr. z Ostravy mi vždycky říkala:není důležité,kde rodíš, ale kdo ti u porodu stojí.Proto jsem měla lékařku u svých dvou porodů domluvenou,stejně tak u třetího porodu v Praze.Vždy jsme se domluvili,ale rozhodně jsem neměla tendenci doktorům radit,jestli tuto injekci,infúzi,píchnutí plodovky,císařský řez ano či ne a proč právě teď a proč ne později.Je to jen má zkušenost,nepřenosná,jedinečná,nikomu ji nevnucuji stejně jako mě nepřesvědčí ta tvá
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.