| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symboly svatebního dne

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 309 [Dalších 199 >>]
25.2.2005 12:13:55
klarko - ja myslim, ze to je taky dulezite zarizovani spolecne domacnosti. Jsou proste veci, ktere si clovek neuvedomi dopredu, protoze je toho proste moc. Navic je tu spousta vdanych, ktere nam nevestam sdeluji informace. Urcite jsou to prinosne poznatky...
Klára, vdaná
  • 
25.2.2005 12:11:42
Tak to máte na dnešní ceny opravdu dobře nakoupeno. Je fakt, že já to až tak nesleduji, protože ty ručníky mám, ale když občas ty ceny vidím, tak se mi protáčejí panenky. Ceny znám jen z velkých obchoďáků. Kdybych chtěla kupovat, určitě toho prolezu víc. Také jsem šetřivá.
Nicméně, asi jsme tu diskusi posunuly už úplně jinam a nakonec, já tady nemám co pohledávat, že ;-)
Hezký den všem!
25.2.2005 11:59:46
Klaro - ctu tak na pul oka, takze ne moc pozorne, ale mozna se nekomu ten tip bude hodit. Ja mam za cca 800 8 osusek, a asi stejne rucniku....
Klára, vdaná
  • 
25.2.2005 11:54:33
Děkuji,
To jste mě pobavila. Já opravdu ručníky nepotřebuji. Máme jich dost, ani jsme si zatím nebrali všechny. Bydlíme totiž v tzv. 1+0. Manžel si tedy ještě pořídil nějaké větší (je ho kus chlapa a s tím zřejmě moje předkyně nepočítaly), kupodivu si je přivezl ze zahraničí, kde byly opravdu levné a klavitní. Když slyšel, jaké jsou ceny u nás, litoval, že jich nepřivezl víc. ;-)) ale dám tu informaci v rodině, třeba se někomu bude hodit.
Klára, vdaná od května 2004
  • 
25.2.2005 11:48:05
Vanilko,
Já jsem si šaty nechávala ušít. Ale moje sestra se vdávala měsíc přede mnou (v dubnu) a tuším, že do půjčovny jsem s ní šla 3, spíš 4 měsíce předem. Ona si šaty půjčovala. Jsme z Prahy. To je myslím takový běžný časový rozvrh. Dokonce tam byla slečna, která se měla vdávat až dávno po mě, ta si šla šaty zamluvit cca půl roku předem. To mi připadá přehnané. Je pravda, že šaty vždycky jsou, ale později byste si už nemusela vybrat přesně podle vkusu. Výhoda půjčených šatů je, že Vám několik dní před svatbou šaty upraví přesně podle aktuální postavy. Takže se musím připojit k ostatním: raději vyražte "teď hned".
vojtami
25.2.2005 11:46:35
jo, vanilko, čekáme mimi už velmi brzo. teď jsem 32+6, takže zítra začínám 34týden. už se hrozně těšíme, i když manželovi se to zdá jako kdybych byla prý těhotná několik let ( hrozně pomalu mu to utíká ). mimi jsme si začali pořizovat hned po svatbě :-)
čekáme chlapečka vojtíška

chodili jsme spolu 4 roky a z toho 3 roky před svatbou jsme bydleli u našich. a protože jsme věděli, že se budeme na jaře 02 stěhovat do bytu, tak jsem každý měsíc koupila něco do výbavy. teda do výbavy není to správné slovo, ale prostě věci, které je nutné mít, abychom mohli normálně bydlet.
můžu říct, že teda se to nechalo.... zrovna levné to nebylo. ale dalo se to zvládnout v pohodě. třeba jeden měsíc pánev a 6 talířů, další 6 mělkých atd ( já jsem chtěla takové sváteční ). ale fakt už jsem se nemusela vydávat z peněz když jsme se přestěhovali.

akorát se svatebníma darama byl trochu problém, protože se všichni ptali co a my už všechno měli. teda o nějakého robota jsem nestála ( zatím jsem ho nepotřebovala - teď pro malého ho stejně koupím abych mohla dělat kašičky )
tak jediné, co jsem si konkrétně řekla že chci, byly skleničky na červené víno a to jsem řekla jen jedněm příbuzným, aby se mi nesešlo několik stejných darů.
ale jinak jsme si řekli o peníze. nejvíce nás překvapily babičky. a za ty peníze jsme si pořídili televizi + stolek, jídelní obrovský stůl se 6-ti židlemi a ještě nějaké drobnosti.
ale měla jsem z těch věcí ohromnou radost a bylo to lepší, než kdyby nám každý dal nějakou nepotřebnou věc a nic bychom z toho neměli.....

ten seznam - svatební listina - není špatná věc, ale zase kdybych bývala napsala, že chci pračku a televizi atd, tak se obávám, že by nám to zase nikdo nekoupil....
ale viděla jsem, že i takovou svatební listinu dávají v obchodech s nábytkem a vy si tam zapíšete čísla nábytku a svatebčané vám ho koupí. ovšem jaksi opět se obávám, že toto je záležitost jiné třídy :-))))

kde budete mít holky obřad? jani, ty jsi psala že v zahraničí. na nějakém neobvyklém místě?
my měli na zámku. tam se brali naši, já tam měla vítání občánků, je to v mojí rodné vsi a hlavně jako obyvatelka vesnice jsem měla obřad zdarma. teda já bych si ani nikde jinde obřad nevybrala ani kdyby se za něj mělo platit, protože to je prostě na svytbu jako stvořené.....

také jsme si nechávali celý svatební den natáčet profíkem. sice to nebylo zrovna nejlevnější, ale zato je to moc hezké. a když se na to koukám, tak si připadám jako hvězda dne a prostě ten den patřil opravdu jen nám.....

ale nevm jak je to právě ve vaší oblasti kde bydlíte. ale tady tím, že je ten zámek, tak je tady všechno hrozně brzo obsazené. v únoru jsme na beton zamluvili restauraci a měli jsme to jen tak tak, aby to vyšlo na to naše datum. oznámení jsme už taky měli. sice to vypadá, že jsem plašila zbytečně, ale opravdu od listopadu do května jsem měla co dělat abych všechno zařídila ( taky bez manžela - ten prostě na to vyběhávání není ). a mezitím práce, takže jsem měla pocit, že to naopak nějak nestíhám.....
jen co dalo zabrat sestavit seznam hostů, kde kdo bude spát, v kterém autě pojede, kolik bude výslužek, koláčků atd atd atd......

mohla bych psát donekonečna. ty papíry jsme s mamkou myslím nevyhazovaly, abychom se měli čeho chytit třeba při dalších oslavách......
25.2.2005 11:36:10
Klaro - ty jsi z Prahy? jestli ano, na rucniky bych ti mohla dat tip. Jsou kvalitni, k dostani v Bile labuti Na Porici. Poridis tam osusku 50x100 za 116 korun. Podotykam kvalitni zbozi.
Klára, vdaná
  • 
25.2.2005 11:31:29
Mitchi, samozřejmě, že jsme si museli nějaké věci dokoupit, s čímž jsme počítali ... nakupovali jsme před i po svatbě. Ale já jsem vycházela z toho, co mi říkala kdysi švagrová v době jejich zařizování kuchyně ... spousta "blbostí" po stovce a ani nevíš, jak ty cifry naskakují ... a to mluvila o sběračkách apod. Já osobně si taky ráda koupím něco na sebe atd., ale člověk to může někdy přehánět. Takže jsem ty peníze radši vrážela do nádobí a musím říct, že kuchyň jsme opravdu měli vybavenou výborně. Dokupovali jsme přesně tu škrabku, kráječ na vajíčka a struhadlo. Ale souhlasím s těmi příbory. Ty, co se dají sehnat dnes (za slušnou cenu) se mi také vůbec nelíbí a jsem vděčná za ty staré, které kdysi máma koupila. Manžel byl dokonce navýsost spokojen, neboť se jednalo o tytéž příbory, na které byl zvyklý z domova ;-))) to jen pro pobavení.
Já si myslím, že k výbavě patří ty věci do kuchyně, koupelny a postele. A když už jsou dopředu nakoupené, hodně to pomůže. Vždyť jenom ručník dneska stojí podle mě dost peněz a kdybych chtěla nakoupit nové, tak za to dám 2000,-. Takhle bylo na žehličku.
Mimochodem, tím pádem jsme nechtěli za svatební dary žádné nádobí a opravdu to všichni dodrželi. Od nejbližších příbuzných jsme dostali také peníze,i od našich, protože jsme "ušetřili" na svatbu (ve srovnání s mojí sestrou). Rodiče nám chtěli přispět oběma stejně, takže o co jsem ušetřila já s mým mužem na hostině, o to jsme pak měli víc peněz na něco praktičtějšího.
Přeji Vám dobrý průběh těhotenství!
25.2.2005 9:53:58
Mitchi - takove drobnosti neni takovy problem dokoupit. Ja napriklad uz mam koupene jak periny, tak polstare, protoze pokud chce clovek trochu neco kvalitnejsiho a vi, ze po nasledujicich dvacet let bude zatizeny hypotekou, je kupovani predem na miste. Naopak muzu vsem doporucit takoveto predzasobeni se, protoze to neni takova financni darda. Ja ted napriklad bydlim v necem jako je podnajem. Jsem tam zcela sobestacna a takove veci jako je struhadlo mam. Dost veci se ale poridit musi az po sestehovani, pokud spolu par jeste neziji. Mluvim o nabytku, spotrebicich. Naprosto nejdulezitejsi ze vsech je pro me pracka. Nekdy se to ale da vyresit svatebnimi dary. Moje kamaradka napr. napsala seznam veci, ktere by chteli jako svatebni dary, co by se jim hodily a pribuzni si to mezi sebou rozebrali. Kazdy se "napsal" ke konkretni veci,aby se nestalo, ze se sejdou tri sendvicovace, tri varne konvice atd.
Vanilka,30
25.2.2005 7:59:05
Mitchi-mám svatbu 9.7.-podle Tebe už tedy na šaty nejvyšší čas! No, myslím, že máš pravdu a není proč to odkládat. Červen-září je hlavní svatební sezóna a já mám velikost poměrně konfekční, takže sice jsem nechtěla zbytečně vyšilovat dopředu (když plašila kamarádka, smáli se jí všichni, že jí chytá vdávadlo...), ale asi je to rozumný a hned příští týden vyrazím, aspoň na obhlídku. Nejsme extrémně velké město (ačkoli krajské), půjčoven tu zas tolik není, aspoň těch kvalitních ne, tak ať je případně čas objet i jiná města.

Tak děkuju za nakopnutí;-)

PS: někde jsem četla, že už čekáte mimi brzo. Už je na světě?:-)
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 309 [Dalších 199 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.