| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symboly svatebního dne

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 309 [Dalších 189 >>]
vojtami
24.2.2005 15:53:28
kláro, já myslím, že se toho stejně moc nastřádat nedá......
tak co mě napadá: ručníky, osušky, utěrky, povlečení, jídelní souprava, skleničky, max. ještě čajová souprava, příbory.

ale pochybuji, že ve výbavě bude třeba struhadlo, kráječ na vejce, palička na maco, pařáček, škrabka na brambory atd....

takže myslím že to třeba nebude až tak hrozné.
a můžu říct, že jsem dostala od mamky příbory, které dostali oni svatebním darem. ale vytáhla je až potom, co jsem byla zoufalá, že nemůžu sehnat přesně ty co chci. chtěla jsem hluboké lžíce, dlouhé a ostré vidličky a ostré nože. kupodivu je to přesně to, co měla doma. ale nedoufala, že by se mi tolik moc líbili. a když jsem ztratila jednu kávovou lžičku ( asi letěla se slupkou od melouna do koše ), tak jsem to obrečela ( teda jestli to nebylo taky tím, že jsem právě otěhotněla a byla možná přecitlivělá ), ale štve mě to dodnes. a s tím, co se nyní prodává s obchodech, tak se to nedá ani trochu srovnávat.


vanilko a jano, já jsem tichý čtenář na této diskuzi pravidelně. mám svatbu už za sebou a stále na ní myslím, jaká to byla krása. opravdu jsem si to užila na 100%. občas sem něco napíšu.

vanilko, jen jsem se chtěla zeptat, kdy máš svatbu? já měla v červnu a šaty jsem měla zamluvené asi od ledna nebo února. stály mě myslím nějakých 3500 ( teď abych nekecala ) a vypadaly jako z pražských butiků. jen že ta cena nebyla jako v těch buticích. navíc byly ty šaty ani ne půl roku staré, paní otevírala nový salon, skrátila mi je podle mojí výšky - mám 158cm ) a vlastně celkově mi je upravila. ale můžu ti říct, že jsem teda měla velký strach abych šaty sehnala. v praze totiž za ně chtěli asi 8000 a ještě by mi je ani neupravili.....
jen jsem ti chtěla říct, že by sis pak nemusela vybrat takové jaké by se ti líbily, ale takové, jaké by zbyly......
Klára, vdaná
  • 
24.2.2005 15:31:26
Tak kdyby se mě někdo ptal na věno, taky bych z toho měla smrt. Nenapadlo by mě, že by se taková věc ještě dnes mohla stát, ale podotýkám, že jsem z Prahy. V tom je tedy pokrok pozitivní, jinak jsem spíš tradiční člověk, proto jsem byla ráda, že mám vlastní výbavu.
Ale úplně jiná věc. Když jsem se "chlubila" manželově babičce, že výbavu mám, překvapila mě odpovědí, že můj muž taky. A tu výbavu mu pořídila právě čiperná babička. Zkrátka a dobře to jsem se zas (v duchu) naštvala. Lépe řečeno ta tradice nevěstiny výbavy taky pořádně vzala ze své... Ale myslím, že ta výbava nakonec připadne manželově sestře. Vlastně jsem ji ani neviděla.
Stát se může prostě cokoliv. ;-)
Vanilka,30
24.2.2005 10:46:42
Nojo, už to chápu, to víš, myslela jsem, že celkem není až tak moc co skrývat. Takhle je možná identifikace pro toho, kdo Tě zná, poměrně snadná:-)

Tak já se ozvu.
24.2.2005 10:13:46
Proto jsem pretim mluvila o emalu... ;o)) Je prilis mnoho tichych ctenaru a kazdy o me nemusi vedet uplne vsechno... ;o))
Vanilka,30
24.2.2005 10:03:55
Jani, to jsem netušila, že se nebudeš vdávat v ČR. Sice jsem na MŽM četla, že jste teď s přítelem nějaký ten kilometřík od sebe, ale nějak jsem myslela, že je to přechodné a vše se odehraje tady. Tak to pak jo, to se Ti nedivím, že šaty jsou zatím to poslední, co máš v hlavě.
24.2.2005 9:34:51
Vanilko. Jake budu mit saty vubec netusim. Mam sice predstavu, ale vzhledem k tomu, ze se nebudu vdavat v CR, tak budu muset upnout zrak na to, co mi nabidnou tri pujcovny, ktere jsou v miste. Protoze jsem to pojala jako dovolenou a driv tam odjet nebudu moci, budou mi muset stacit 3 dny... trochu stres, ale neda se svitit...
Vanilka,30
24.2.2005 8:02:48
Jani, jestli máš chlapa drobného, tak mu bude světlý oblek určitě sedět. Já mám takového hromburáce (186/90), sice po světlém obleku touží už dlouho, ale zatím se mi to daří rozmlouvat...nechci aby vypadal jako lední medvěd:-)

Jaké budeš mít šaty? Už jsi o tom uvažovala? Já jsem včera projížděla internet a na jednom serveru jsem našla doporučené tipy pro různé typy párů...my jsme velký-široký a malá-drobnější, neměla bych mít širokou sukni, ale mně se líbí korzet a širší sukně (nemusí být zrovna s obručí, ale trochu vystužená určitě), tak nevím. Asi bude záležet na tom, jak mi co padne...

Zatím je to daleko, po salónech hodlám vyrazit až tak v půli března, sice se mi to zdá zbytečně brzo, ale fakt je, že červen-září jsou svatební sezóna a nerada bych, aby to bylo moc přebrané, tak radši začít včas.
23.2.2005 16:39:54
Vanilko: ja myslela ze jsem si s tebou povidala na MZM.Proc jsem mluvila o mejliku. Ne vsechny veci jsou verejne publikovatelne. Tahle anonymita ma neco do sebe... tak proto.

Barva obleku. Mam rada obracene kontrasty, takze bily oblek s tmavou kosily a bilou kravatou... Jinak moje draha polovicka ma padesat kilo i s posteli ;o)) takze v jeho pripade je to vic nez potreba...
Vanilka,30
23.2.2005 14:38:38
Jani-to jsem já, Jitka:-) Už jsem vystoupila z inkognita, protože jsem dneska využila na domovské diskuzi jedné otázky a práskla to na sebe:-)

Tak co, poznalas mě nebo ne? (jak jsi psala, že jsi intuitivně vycítila, že už jsme se spolu někdy bavily). Myslím že to bylo o zralosti partnerů k rodičovství na jiné diskuzi.

Mejlík jsem nakonec nepsala, vídám Tě často na Rodince (jsem jedna z pravidelných tichých na MŽM) a já jsem tu taky pravidelně, tak myslím, že když si budem sdělovat zkušenosti tady, třeba se k nám přidá i víc holek. Kdybysme se někdy dostaly na něco ne tak zveřejněníhodného/chtěného, můžem na mejl nebo icq (jestli ho máš).

Co se týče barvy obleku, mně se smetanový (a vůbec světlý) na mužích moc nelíbí, zbytečně rozšiřuje. My budem mít antracit, snoubencovi jej nechala ušít babička na míru na promoci a svatbu, tu první akci už absolvoval (bohužel stejně v taláru:-), na druhou je připraven teď.

Souhlasím s tím, že věno je přežitek, jakási kompenzace za to, že nevěsta dřív zpravidla nepracovala. Přesto se místo přežitku může říkat zvyk-a proti zvykům nic nemám. Až budu (jestli dá Bůh) jednou vdávat dceru, tak samozřejmě, podle doby v jaké to bude, ale chci jí rozhodně "něco" věnem dát. Já asi nedostanu klasické peníze na ruku, ale spíš až budem potřebovat (kupovat např. byt či stavět), naši nám pomůžou finančně, tak jsme se domluvili. Jinak už nám pomohli až až s vybavením bytu.
23.2.2005 14:13:53
Marky - moje mamina pracuje v lekarne a rikala, ze nekonecny je strasne prijemny clovek... Ale kdyz ho clovek vidi, tak ten excentrismus odrazuje - taky si nemuzu pomoci.

K tomu obleku... Libi se mi smetanova barva, ale klasika taky neni spatna. Co uz mi prijde vic kyc je napr. frak cilindr atd.

Co se vena a vybavy tyce. Z ekonomickych duvodu je lepsi si vybavu stradat delsi dobu. Ja napr. budu kupovat byt a kdybych nemela napr. hrnce nebo rucniky nebo jine nezbytne zbytecnosti, asi bych se nechala dobrovolne zbankrotovat. Postupne schranovani mi prijde rozumne.

Veno je prezitek zapadnich zemi. Vim ale, ze v mnoha zemich to je jeste zasadni tradice. v zemich muslimskych napr. dostava nevesta jako veno zlate sperky. Je to ale brane jako dar ji, nikoli placeni manzelovi, ktery si ji bere. Dava to te zene samostatnost. V pripade nedorozumeni je totiz "opravnena" je uzit k vlastnimu hmotnemu zabezpeceni.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 309 [Dalších 189 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.