Lenka |
• |
21.2.2005 7:08:01
Já ale jsem z Moravy! Asi to platí spíš pro vesnice než města. A taky si neumím představit, jak by dneska vypadaly všechny ty ručníky a utěrky, kdyby mi je naši skladovali od 15 let (je mi 28):-))
|
8 |
19.2.2005 16:18:14
Z vlastni zkusenosti doporucuji svatebni salon larmonia (www.larmonia.cz). Maji krasne saty spanelske kolekce, hodne v barve sampane, ktera je podle me slusivejsi nez cista bila. Trosku vic ozivi tvar a na fotkach vypada k nerozeznani od bile. Saty jsou nadstandartni, a tomu odpovida i cena. Nevim jaky je aktualni cenik, ale pujcovne se pohybovalo nekde kolem 7000-8000 Kc a koupe satu asi 30000-35000, zalezi na modelu. Pro koupi vsak je treba saty objednat asi sest tydnu dopredu. Hodne stesti.
|
Káťa |
• |
19.2.2005 12:41:42
Tak jsme se dnes byli podívat na zámek Štiřín, jestli se nám tam bude svatba líbit. A je to tam opravdu nádherné, takže hned v pondělí potvrdíme termín, nejspíš to bude 28.5. A přípravy mohou začít. Já si naivně myslela - malá svatva, malé přípravy, ale není to tak. Stejně musím vybrat šaty pro sebe i děti, objednat kytky, prstýnky, kadeřnici, manikůru, občerstvení...A to chci ještě zhubnout nějaké to kilo...
Nemůžu se rozhodnout, jaké šaty pro mě. NEbudu mít klasické bílé svatební (už jsem trochu stará, mám 2 malé děti a vdávám se podruhé. Nevím, zda nějaké půjčit, či koupit. Nevíte někdo o nějaké prodejně (či netové adrese) kde mají nějaké úžasné šaty? V Praze. Hezký víkend všem! |
Evka |
• |
19.2.2005 11:59:14
Všimla jsem si, že věno nebo výbava se hodně nosí v určitých oblastech. Já mám sestřenku na Moravě a tam by to bez věna nešlo. Týká se to většinou holek a začíná se s tím fakt brzo, pamatuju se že každý prázdniny mi sestřenka ukazovala nové kousky ručníků a ubrusů.
|
8 |
18.2.2005 17:59:13
Ahoj Jitko, ja bych z perel nemela vubec strach, nedej na povery. Vdavala jsem se v zari 2002, mam nadherne manzelstvi a mela jsem na krku perly:-) byl to darek od myho taty a hrozne se mi hodil jako doplnek k satum, ktere byly v barve sampanskeho. Jinak ja jsem se vdavala v americe a tady se rika, ze nevesta ma mit na svatbe something old, something new, something borrowed and something blue:-) Neco stareho, neco noveho, neco pujceneho a neco modreho. Modry jsem mela podvazek a pujcene perlicky do usi... Hodne stesti vsem budoucim nevestam, ja bych se hned vdavala znovu:-)
|
Helča, Radynek |
• |
18.2.2005 10:06:38
My když jsem někomu řekli, že chystáme svatbu na květen, skoro vždy se ozvalo: v Květnu neeee. Ale u nás byla trošku jiná kritéria při výběru data. musí to být až bude teplo a nesmí být závody. Partner je totiž doborovolný hasič a od června do konce září mají každý víkend závody. Taky jsem si klepala na čelo, ale pak mi došlo, že většina Radkových známých jsou taky hasiči, a spoustě lidem by to nabouralo program.Tak to prostě vyšlo na květen. Teď už konkrétně na 21.5.
|
Kudátko+3 |
18.2.2005 9:07:35
taky moc nemam rada horko, omdlevam. Brali jsme se 2.10. a bylo nadherne.
|
Jitka |
• |
18.2.2005 7:41:32
Kláro, tos napsala hezky:-)
A já jsem ten poslední člověk, co miluje letní žár:-) Nejradši mám podzim, nebo předjaří (zač. března), ale to mi přijde na svatbu ne moc šťastné, v prvním případě bývají plískanice, ve druhém ještě sníh...Nakonec jsem usoudila, že v kostele budu stejně ráda když vydržím v šatech i v červenci a pak se hned někam přesunem, tak to snad vydržím:-) Jinak mě vedro opravdu přivádí do stavů kdy jsem hooodně nepříjemná:-) S modrým taky nevím jak to je...ale slyšela jsem, že byl neměly být modré šaty (měla je prý např. Božena Němcová a manželství bylo asi psí život, samá modřina na těle i na duši). Ale něco malého modrého (např. podvazek) se určitě snese:-) Stejně tak se mi moc líbí perly...a přijde mi, že ke svatbě patří, ale prý ne, perly znamenají slzy. Takže budu bez perel:-( Jojo, pověry:-) |
Klára |
• |
17.2.2005 15:22:43
No vidíte. A já se vždycky chtěla vdávat v dubnu. Když kvetou sakury před naším domem. Nakonec bylo ale jasné, že v dubnu to nepůjde a tak ty sakury měla moje sestra, které jsem musela dát přednost ;-) Takže můžu jen dodat, že když jsem si dřív myslela, že po několikaletém vztahu si můžu vybrat termín svatby podle chuti, nemusí vůbec vyjít. Ale ono na tom až tak nesejde. Láska přece kvete za každého počasí...
|
Klára |
• |
17.2.2005 15:17:23
Souhlasím. Proti černým kočkám nic nemám, naopak. Dodnes lituji, že když jsem se narodila 13., tak proč ne v pátek? A z legrace si myslím, že třináctka je moje šťastné číslo. Jen jsem chtěla podpořit svatby v květnu ;-) tedy spíš podpořit všechny, aby si nic nedělali z hloupých řečí některých lidí. Taky jsem to musela párkrát vyslechnout.
Ať se každý bere, kdy je mu to milé nebo vhodné. Já mám zkrátka ráda jaro, ale když někoho láká sníh nebo letní žár, proč ne? Něco starého atd. jsem si taky chtěla zkusit, ale pak už jsem se na to vykašlala. To je, myslím, celkem hezká tradice. Akorát taky nikdy nevím, jak je to s tou modrou. Slyšela jsem variantu ano i ne (= modřiny), takže opravdu asi jiný kraj, jiný mrav, jak už tu někdo napsal. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.