| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symboly svatebního dne

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 309 [Dalších 159 >>]
Jitka
  • 
17.2.2005 14:33:34
Jani, fajn. Písnu Ti po víkendu mejlíka. Naše termíny jsou vlastně jen obtýden, tak si můžem zdělovat průběh příprav a tak:-)
Jitka
  • 
17.2.2005 14:31:30
Kláro, dík:-) Nemyslím si, že bych byla nedospělá, např. černá kočka přes cestu zleva doprava, která mi přeběhla předevčírem, ve mně vyvolala pocity velmi milé, zkusila jsem ji vyhledat a musela ji pohladit, ačkoli měla očka jako ďáblík a pak jsem se jí nemohla zbavit a málem za mnou vlezla do autobusu:-), ale prostě když to jde kdykoli jindy, nebudu to lámat přes koleno a brát se rajcemkrecht zrovna v květnu.

Sama jsi to napsala, že dneska už to neplatí, že těch důvodů, proč nevěsty umíraly do roka po květnové svatbě bylo víc a nic z toho, co jsi vyjmenovala, na dnešní dobu už nesedí.

Ještě jednou-je věřit na pověry a věřit na pověry. V jednom případě můžu být pověrčivý blázen a šílenec a ve druhém se tím "jen" bavit. Já jsem ten druhý případ a tak si na svatbu hodlám zajistit děsně pověrčivě něco nového, starého, půjčeného a modrého:-) Například.
Klára, vdaná
  • 
17.2.2005 14:01:59
Ještě bych chtěla dodat, že kromě chladného počasí před jarem docházely zásoby jídla a nebyla dostatečná výživa kojících matek. Proto opravdu faráři nechtěli v květnu páry oddávat. Takže ta "pověra" vznikla z rozumného základu.
Dneska už to naštěstí neplatí, takže náš pan farář vůbec neměl námitky a v klidu nás loni v květnu oddal.
Můžu říct, že nebyl ani tak záměr brát se v květnu. Kdyby to bylo jen na mně, vdávala bych se v dubnu, ale okolnosti tomu zkrátka nepřály, takže jsme se usnesli alespoň na květnu. A byla jsem spokojená, protože k mé radosti nebylo zrovna ten den příšerné vedro, jak už koncem května bývá. Takže jsme měli opravdu jaro, jaké jsem si přála a nemusela jsem se v šatech uvařit. ;-))
A můj otec se smál, že já už můžu porušit všechny pověry...
Květen doporučuji. Ale můžete namítnout, že ještě celý rok od naší svatby neuplynul...
Znám ale i případ, kdy nevěsta po květnové svatbě okamžitě otěhotněla a syn se narodil v únoru. A taky to dobře dopadlo.
Kdo věří na pomluvy, je podle mě trochu nedospělý.
Všem nastávajícím nevěstám přeji hodně štěstí a hlavně se nenervujte. Vůbec to není potřeba.
Pavla
  • 
17.2.2005 12:44:18
Jity, náklady se nám opravdu vrátili ve svatebních darech, protože když se nás všichni ptali co chcem, tak jsme říkali že peníze. A protože všichni věděli, že po svatbě se pouštíme do rekonstrukce bytu, tak nám rádi přispěli. Stejně jsem většinu věcí do výbavy už měla. Od svých 15 jsem k narozeninám dostávala jen takové věci. A s tím mimčem při květnových svatbách nevím. My jsme chtěli, že se začnem snažit až tak od září, aby se nám to narodilo opět tak v květnu. jenže ouha, nastaly problémy a nějak se nedařilo. Ale teď jsem už druhý měsít těhule. A mimíska čekáme na začátek října. Ale tyhle problémy asi nezpůsobila svatba v květnu. Ale můžu vám říct, že jsem si kvůli tomu taky vyslechla svoje. V práci mi jeden kolega dost necitlivě řekl právě to přísloví - svatba v máji do roka na máry. A opravdu jsem to obrečela.
17.2.2005 12:38:07
Tak jo... Jinak s mejlikem nemusis cekat az do svatby... Tedy po nedeli se budu tesit...
Jitka
  • 
17.2.2005 12:16:19
Tohle taky neni choulostivý tajemství, vyjevím to po neděli, protože to máme schůzku s farářem:-) Spíš pověrčivost:-)

Jinak je ale dobrý, že Ti nějak došlo, že už jsme si povídaly:-) To je hezký. Jojo, jsou věci mezi nebem a zemí...;-))
17.2.2005 11:53:16
Ja jsem si to myslela... divny co??? Ja nemam zadne "choulostive tajemstvi", jako se resi na jinych diskuzich, za ktere bych se mohla stydet nebo pro ktere bych chtela zustat tajna, nekdo treba jo, neresim to, respektuju... problemu mam taky spousta i bez toho.... Zabomysi valky nejsou muj konicek...
Jitka
  • 
17.2.2005 11:36:33
Jani, ráda, ale to je ještě za dlouho:-)

Já jsem normálka zaregistrovaná, ale zatím jsem s tím nevylezla "na světlo", tak proto píšu coby anonym. Jinak my dvě už jsme si před časem povídaly:-)
17.2.2005 10:50:36
Jito i tobe, kdyztak se mi ozvi na email, jak jste dopadli... Samozrejme pokud budes chtit.
Jitka
  • 
17.2.2005 10:45:42
Jani, děkuju.

Přeju Ti hodně štěstí!
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 309 [Dalších 159 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.