| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symboly svatebního dne

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 309 [Dalších 139 >>]
Káťa+2 Škubánci
15.2.2005 18:36:47
Ahoj Lenko i ostatní, také se připojuji ke květnovým nevěstám. Včera jsem byla požádána... No, už to moc neprožívám, máme spolu dvě děti, a navíc - už jsem jednou vdaná byla. Moje představa je: nevěsta a ženich, svědci, děti. Nikdo víc! Žádné oznámení. Pravděpodobně to bude na Štiříně. Jen mám obavu trochu z dětí, bude jim 2 a půl a jsou dosti živé. Nejvíce se těším na to, že chlapečka obléknu do fraku, snad seženu i cilindr a holčičku do krásných bílých šatiček.....:-)))))Jak obléknu sebe zatím vůbec netuším.
Jitka
  • 
15.2.2005 15:54:59
Já to o košili nevěděla. Přítel má taky k obleku již vybranou košili (kravatu mít nebude, proto mu ji nebudu kupovat, chce takovou tu...jak se tomu nadává...prostě ani motýl ani kravata...něco mezi:-)...ale když jsem slyšela o pověrě, tak samo že mu košili na svatbu koupím taky, už jsem mu nakoupila tolik košilí, že by bylo trapný nekoupit tu svatební:-))

Co se týče májové svatby, tak na tu já odvahu nemám, i když už je vysvětleno jak tato pověra vznikla...tak i tak.
Meluzína
  • 
15.2.2005 13:53:00
S tou košilí to je známá tradice. Ale u nás to bylo tak, že košili manželovi na svatbu koupila tchýně. Já když jsem se dozvěděla cenu, tak jsem myslela že mě klepne a jen jsem se modlila, aby si tchýně na tuto tradici nevzpomněla a ty peníze po mně nechtěla. Naštěstí se to nestalo :)
Lenka, svatba květen 2005
  • 
15.2.2005 13:24:59
Věno taky považuju za přežitek a zatím na to u nás nepřišla řeč (a doufám, že ani nepřijde). Rodiče hradí část svatby, s čímž jsme původně ani nepočítali, domácnost máme taky v podstatě zařízenou, myslím, že není co řešit. Ale ty zvyky ohledně oblečení mě docela překvapily. To s košilí, kravatou a botama pro nevěstu vůbec neznám! My si s "ženichem" obstaráme oblečení každý sám. Když už jsme se nebáli svatby v květnu, nemusíme dodržet ani tuto tradici:-)
Kudátko+3
15.2.2005 6:22:36
nevesta kupuje kosili a kravatu (ja askot). Jitko, to mate dobre, zaplati Vam v podstate vse (podobne, jako u nas).
Jitka
  • 
14.2.2005 8:02:21
Nás to čeká v červenci, zatím nijak zvlášť neplánujem, chceme se brát v kostele, tak teprve příští týden se jdem domluvit na faru.

Téma věno mě ale taky zajímá, už víc jak rok spolu bydlíme a naši nám domácnost prakticky vybavili spotřebiči již k loňským (a letošním) Vánocům, taky povlečením a tak a zaplatili nám ložnici...tímpádem se k mému věnu postavili tak, že to je tohle. Tuhle jsem na to zavedla hovor s mamkou, nějak se jí to nezdálo, má strach, že kdyby nám teď dali peníze, tak je rozfofrujem za blbiny (jsem malá holka, žejo:-), je mi šestadvacet), takže víceméně jsem se dozvěděla, že věno dostanu, ale tak nějak později, až budem něco potřebovat (např. až se někdy rozhodnem koupit byt či stavět), tak nám pomůžou. Tak je to taky řešení.

Svatbu zaplatí kompletně, to si ujít nenechají, snoubenec zaplatí "jen" kytice, prstýnky, pití a moje boty, já jemu tu pověstnou košili (mmch věděly jste to? já tenhle zvyk neznala, že nevěsta kupuje ženichovi košili a on jí svatební boty:-)

Kudátko+3
14.2.2005 7:20:53
Manzel mel na svatbe oblek od OP Prostějova, koupili jsme ho, stejne ho vyuzije. Antracit.

Veno mel muj manzel, me veno bylo velmi chabe, ted mi nasi pul roku po svatbe koupili hrnce. Jinak rodice hradili cast svatby - na pul. Ale manzel mel vsechno - od naberacky a priboru pocinaje po lozni pradlo.

Zive kvetiny jsem ve vlasech nemela a ani nejsem jejich zastancem. Zvlaste ruze brzy zvadnou.
vojtami
13.2.2005 16:54:51
:-)))
tak můj muž zase nechtěl jen tak obyčejný oblek, ale musel mít sako se stojáčkem. a to jsem byla ráda, že slevil z kraťasů :-)))
ale co já jsem oblítala pražských salónů a butiků s oblekama...... spíš jsem chtěla, aby byl oblek jeho. on totiž žádné jiné sako než se stojáčkem neoblékne. připadají mu ostatní hnusný. co my jsme se kvůli tomu natrápili a asi nejvíc já, jelikož on ho nescháněl a já jsem lítala jak hadr na holi, protože jinak by nebyla svatba ( až tak to bylo!!!!! :-)
no a nakonec jsme ho sehnali v OP prostějově za rozumnou cenu, měli poslední a dokonce mu ta velikost odpovídala. akorát jsem mu zkrátila trochu nohavice, ty byly zbytečně dlouhé.
jo a pak další problém, co pod sako. normální košile s límečkem se k tomu nehodila a tak jsem opět scháněla košili se stojáčkem. a opět jsme sehnali v OP ale v jiném městě. jo a ještě ke všemu musela být krémová, protože já jsem neměla bílé šaty, ale krémové.
myslím, že jsem si přivodila pár žaludečních vředů, ale moc nám to slušelo. jo a od toho se odvíjely kytky, které taky byly krémové :-)

s věnem jsem vůbec netušila že se na to hraje. já jsem sice měla něco od mamky nastřádané, ale spíš jsem si pak kupovala výbavu z prvních výplat. pak jsme se přestěhovali od rodičů do bytu a já už všechno vybavení domácnosti měla ( to byl problém v tom, že se mě pak každý ptal co chceme jako svatební dar, ale já nevěděla )
no a od manželových rodičů jsme nic nedostali, ale platili část svatby a to jsem považovala jako dar. a naši taky platili část ( my taky ) a mamka nám koupila rok před svatbou ještě mikrovlnku, konvici a žehličku a tak jsem to brala jako finito.
ale o věnu jako takovém slyším po X letech poprvé. kdybychom se měli brát kvůli věnu, tak se nikdy nevezmeme, jelikož bychom žádné ani neměli :-)
Helča, Radynek
  • 
12.2.2005 19:22:32
Tak na Radka neplatí vůbec nic.Ten jen slyší, že máme jít do obchodu, už se osypává. :)))) Potřebujeme půjčit oblek, a protože měří 2m, tak to není jen tak. Tak když už tam budeme, tak zamkneme dveře, aby nemohl utéct, a zároveň vybereme kytice, oznámení,... Jezdíme k našim většinou o víkendu, tak když tady jsme v týdnu, musím toho využít (nebo zneužít?) :))) Radek by byl úplně nejspokojenější, kdyby jeho jedinou povinností bylo přijít na radnici a říct "ano". Jo a vlastně se ještě pěkně zpuprdlíkovat na vyhrávání s kamarády.
Lenka, svatba květen 2005
  • 
12.2.2005 15:25:37
Takže taky květnová svatba? To je super. My to máme o týden dřív. Včera jsem odškrtla další položku v seznamu příprav, byla jsem si objednat svatební kytku a kytky pro maminky. Opravdu si to teď užívám. Moc mi pomáhá budoucí švagrová, která je úplně zlatá a zavedla mě k bezvadnému květináři. U tebe mi ale nějak uniklo, proč chceš dostat partnera do salónu. Kvůli jeho obleku? Nebo snad má vidět dopředu tvé šaty? Pokud jde o jeho oblek, já jsem to vyřešila tak, že jsem vzala nastávajícího do obchodu s pánskými oděvy, kde sice neměli to, co si představuju, ale aspoň jsem zjsitila jeho velikost a teď se už budu chodit dívat bez něj a jeho pak vezmu jen k hotovému. Třeba by to na toho tvého taky platilo.
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 309 [Dalších 139 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.