| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Vsetínská nemocnice a.s.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 100 [Dalších 80 >>]
Dagmar, dcera (4 měsíce)
  • 
11.7.2009 21:48:05
Ahoj, rodila jsem ve Vsetíně v březnu a byla jsem maximálně spokojená. O porodu do vody jsem sice uvažovala, ale nakonec jsem zvolila "klasiku" s tím, že jsem první dobu porodní strávila ve vaně. Teplá voda mi dělala velmi dobře a snad i celý průběh porodu zrychlila a usnadnila. Předem jsem si v nemocnici nic nedomlouvala, při příjmu jsem tam byla jediná a tak mi automaticky nabídli pokoj s vanou. Porodní asistentka říkala, že zájem o porody do vody byl tak před rokem až dvěma, v současné době většina rodiček ve vaně tráví právě jen tu první dobu porodní. Přeju pohodový porod a hlavně zdravé mimčo.
Lucie
  • 
23.6.2009 18:09:08
ahoj, já rodila ve Valmezu v roce 2007 a byla jsem nad míru spokojená. Mě teda pomohli a poradili se vším, malou mi po porodu přinesli za 2 hodiny. Je ale pravda, že jsem četla hodně negativních zkušeností, proto si myslím, že záleží asi na personálu, který měl v té době službu. Teď čekám druhé, rozhodla jsem se pro Vsetín, z důvodu bydliště. Před tím jsem bydlela ve Valmezu.
9.4.2009 8:29:41
Ahojky, zajímalo by mě jestli máte někdo info o porodu do vody ve Vsetínské porodnici, jak to probíhá a jestli to dobře funguje.díky
6.4.2009 11:29:14
Jsem ze Zlína, i když původně ze Vsetína, a musím říct, že když jsem se rozhodovala mezi zlínskou a vsetínskou porodnicí přečetla jsem si několik hodnocení maminek na každou porodnici a bylo rozhodnuto. Měla jsem také zkušenosti v těhotenství s krátkým pobytem v každé z nich a musím říct, že zatímco na Vsetíně není ani jeden doktor, kterého bych u porodu potkat nechtěla tak ve Zlíně je jich hned několik. Kromě toho už jsem slyšela i o nějakých pípadech zanedbané péče.... Nechápu, proč tolik vsetínských maminek jezdí rodit do Zlína, když mají v místě takovou prima porodnici se spoustou příjemných lékařů a sester. I když jsem rodila v době, kdy byla porodnice zcela naplněna, nesetkala jsem se s nepříjemných postojem někoho z personálu k mým přáním. Někomu se možná nebude zdát moderní vybavení, ale věřte, že v okamžiku bolestí je vám naprosto jedno zdá má porodnické křeslo barvu bílou nebo červenou. Důležité je, že v první době porodní má pro sebe každá žena samostatný pokoj i s koupelnou, což je ve Zlíně nadstandard, za který se platí. A že jsou na oddělení šestinedělí společné záchody a sprchy? To mi zrovna vůbec nevadilo, protože vždycky se dala najít doba, kdy byly zcela prázdné.
Kdybych měla podotknout v čem by mohl být problém, pak je to v místním anesteziologickém oddělení. Maminka co rodila přede mnou si přála epidurál a nebyli jí ho schopni včas poskytnout. Když byl k mání, tak akorát tak pro mě. Ovšem když mi ho pak měli druhý den vytáhnout, tak se nebyl schopen nikdo dostavit.
F.Jarka@seznam.cz
  • 
25.2.2009 20:58:05
Rodila jsem ve vsetínské porodnici před necelými dvěma týdny a byla jsem maximálně spokojená. Pokud jde o to, co si sbalit, pak pro miminko budeš potřebovat jenom plenky a ubrousky na zadeček, pro sebe vložky, jednorázové kalhotky, toaletní papír (na WC na porodním pokoji nebyl, na WC na oddělení pak už ano), ručníky a běžné toaletní potřeby jako sprchový gel, šampon, pasta, kartáček, atd. Přeju hodně štěstí a když budeš chtít ještě nějaké konkrétní informace, můžeš napsat na f.jarka@seznam.cz
danca55
24.2.2009 13:47:57
Jsem ze Vsetína, rodila jsem ve Zlíně (po mnoha dobrých referencích). Žádné komplikace jsem neměla. ~:-D
jana
  • 
21.2.2009 23:37:01
Dobrý den.....zdravím všechny maminky.velmi ráda bych rodila ve Vsetínské porodnici.....na jednu stranu je nejblíž, ale to by ani tak hlavní důvod nebyl...miminko čekáme v červnu a tak se ptám známých a kamarádek na jejich názory ohledně porodnic....hodně jich rodilo ve Zlíně a skoro ve všech případech u nich nastaly komplikace...je to možná náhoda ale o vsetínské porodnici slýchávám samou chválu....chtěla jsem se vás maminek vsetínské porodnice zeptat, co si mám všechno pokoupit do porodnice....je ještě brzo ale radši se poptám předem...třeba plenky oblečení na mimnko atd....děkuji za radu....ještě jsem se chtěla zeptat ohledně té vany....jak funguje třeba to když příjmou 2 rodičky a obě o ni mají zájem? je tam jen jedna nebo jak to je?
Radka - 2 děti
  • 
16.2.2009 12:30:38
Než jsem rodila, mnohokrát jsem brouzdala netem, jaká je vsetínská porodnice. Chtěla znát názory maminek, které už to mají za sebou. Rodila jsem v únoru 2006 a listopadu 2008 - na Vsetíně. Porod poprvé: 16 hodin jsem se trápila (ty co rodily, ví o čem mluvím) a jakmile se malý začal ztrácet, hned jsem šla na císaře. Personál byl rychlý a pan doktor Andrýs (doufám, že se nezlobí, že ho jmenuji - rodil mě i podruhé) mi vše vysvětlil a jizvu nakonec i krásně zašil, že skoro nebyla vidět. Na oddělení jsou doktoři mladšího věku, jsou veselí a pružní. Neměla jsem strach se kdykoliv na cokoliv zeptat. Sestřičky mi s malým pomáhaly a v noci mi ho i vzaly na požádání 2x k sobě, abych se mohla aspoň do dalšího kojení vyspat. Dost mi to pomohlo. S koupáním mi pomáhaly a jakýkoli dotaz mi ochotně zodpověděly. Takže sestřičky díky! Porod podruhé: plánovaný císař - ve spinální anestezii: opět stejný pan doktor, vždy usmátý a ochotný. Sestřičky milé a ochotné taktéž. A nejmilejší byla paní doktorka anestezioložka - krásná a milá Slovenka. Příjemná, komunikativní, no byla jsem z ní vedle. Vše mi hodněkrát vysvětlila, popsala opravdu podrobně a pořád se usmívala. Vůbec jsem z toho neměla strach. Na sále hrála moderní hudba, lékaři si se mnou povídali, co to bude, co mám doma, atd. Prostě panovala pohoda. Pan doktor Andrýs a Janáč mi přivedli na svět krásnou holčičku...Díky! Po porodu přístup sester na JIPce byl milý, starostlivý, prostě se točilo vše kolem mne. A co bylo nejdůležitější - nepřipadlo mi, že by si pouze plnily svou povinnost, ale měla jsem pocit, že je ta práce opravdu baví...Na porodním oddělení to vypadalo taky tak. Dokonce jsem si někdy říkala, že té péče mohlo být i míň - hned teploměry, hned čaj, hned vizita (usměvavý tým doktorů a sester), snídaně, koupat malou (to mi nesedělo - mimčo je lepší koupat na noc),oběd, chvilku návštěva, měření žloutenky, svačina, koupání já, večeře (mívala jsem někdy večer hlad...hodila by se ještě druhá večeře - aspoň rohlík, ale ten jsem si pak koupila) a spát...Malé se nechtělo, plakala a já nevěděla proč pláče, byla jsem už dost unavená (maminy to znají), v tom přišla sestřička Obadalová a malou mi sama vzala, takže jsem se vyspala aspoň chvíli, taktéž mi pomohla druhou noc...Díky sestři! Nebyla to její povinnost... Takže zhrnuto po mých zkušenostech: Oddělení klape jak má, doktoři jsou mladí, milí, vstřícní a veselí. Sestřičky jsou ochotné, příjemné a komunikativní. Kdybych rodila znovu, nechtěla bych rodit jinde...Jediné, co bych změnila, jsou společné toalety pro maminky rodičky, návštěvy (ženy, muži, zdraví, nemocní,...)a kohokoliv, kdo přijde na ambulantní vyšetření! No v každém případě: mám 2 zdravé a krásné děti, které přišly na svět ve vsetínské nemocnici. A nejvíc děkuji panu doktoru Andrýsovi a sestřičce Obadalové za jejich milý a vstřícný přístup!!!
myš
  • 
24.6.2008 13:34:34
Ahoj, jen chci podotktnout, že absolutní průchoďák co se týče návštěv není všude. Třeba v Jilemnici jsou povoleny návštěvy(mimo nadstandartní pokoje, kde jste sami) jen v návštěvní místnosti a na chodbě. Nejdřív se mi to zdálo divné, ale myslím, že je to tak správně. Pokud maminka není na pokoji sama, tak je třeba respektovat soukromí a klid ostatních, třeba při kojení, spaní atak
  • 
24.6.2008 13:05:11
Letos v dubnu jsem ve Vsetíně porodila zdravou a krásnou dceru a byl to pro mne nezapomenutelný zážitek a to díky úžasnému personálu ve vsetínské porodnici. Již při kontrolních návštěvách před termínem jsem byla vyvedená z míry (v dobrém slova smyslu) maximální ochotou a vstřícností sestřiček a laskavým přístupem lékařů. Neseděla jsem na chodbě ani 2 min a hned se mne ujala sestřička, a takto to probíhalo pokaždé. Samotný porod byl dlouhý a náročný, nicméně jsem byla opravdu nadšená. Na předporodním pokoji jsem využila vanu, s manželem jsme si pustili rádio, zapálili aromalampičku a čekali, až TO příjde. Každou chvíli za námi chodila nesmírně milá porodní asistentka a to nejen kvůli monitorování miminka, ale chodila nás oba podporovat a povzbuzovat. Rodil mne Dr.Janáč -mladý sympatický lékař, který ve správnou chvíli uměl tu povzbudit, tu "politovat". Oceňuji opravdu lidský přístup všech sester i lékařů, neměla jsem pocit, že jsem jen další ženská na běžícím pásu. Přístup k porodu nebyl direktivní, pouze mi radili, co by bylo vhodné, ale jestli si lehnu nebo budu hopsat na míči, bylo pouze na mě. Vsetín doporučuji všem ženám, které chtějí přivést své dítě na svět v klidném a přátelském prostředí a od porodu očekávají osobní a přirozený zážitek. Nikdy nepřestanu být vděčná sestřičkám, které mi-jako prvorodičce-obrovsky pomohly s kojením. Stále za mnou někdo chodil, jestli je vše v pořádku a pomáhaly mi jak jen mohly. Nikdy nedaly najevo, že obtěžuji, i když jsem za nimi např. uprostřed noci přišla s plačícím miminkem a prosbou o radu. To, že na pokoji není záchod a sprcha, jsem ani nevnímala, bylo to jen pár kroků z pokoje. A pokud miminko začalo v mé nepřítomnosti plakat, hned u něj byla některá ze sester a postarala se.
Spádově to mám blíže do porodnice ve Val.Meziříčí, ale opravdu mi stálo za to si ten kousek "zajet". Pohoda, klid, vstřícnost, špičková profesionalita a hlavně lidskost, která leckde dnes chybí.
Vřele doporučuji!!!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 100 [Dalších 80 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.