23.6.2008 21:29:31
Na Vsetíně jsem rodila letos v březnu. Nemohu než jen chválit. Velmi mile mne překvapil personál. Ať už to byli šikovní doktoři (mladí sympaťáci se smyslem pro humor) a nebo ochotné sestřičky. Měla jsem těžky porod a můj syn měl také komplikace, takže jsem jejich péči opravdu ocenila. Pro Vsetín jsem se rozhodla kvůli porodu do vody, ke kterému nakonec stejně nedošlo, protože můj přítel bohužel onemocněl a tak se mnou nemohl být u porodu. Pokud si chcete ve Vsetíně ulevit v první době porodní ve vaně a nebo rodit do vody, pak je třeba, aby Vám váš partner pomáhal z vany. To v mém případě tedy nešlo. Přesto pan doktor svolil k porodu do vody v druhé době porodní. Všichni věděli, že jsem nešťastná z toho, že jsem tam sama a tak mě sestřičky podporovaly a utěšovaly. V čem je ale Vsetín nejlepší je podpora v kojení.Když maminka chce a nechá si poradit, pak udělají vše proto, aby při odchodu z porodnice kojila. Kdykoliv je člověk může obtěžovat a třeba se i po páté zeptat na stejný problém a je mu ochotně porazeno. Celá porodnice na mne působí takovým rodinným dojmem. A nějaká negativa? Nevadily mi ani tak záchody a sprchy na chodbě, jako absolutní průchoďák co se týče návštěv. Ale to je dnes bohužel všude. Maminky tak nemají ani soukromí ani klid. Také by se jistě sešla nějaká velká cedule na dveřích od záchodu, že tento je určen výhradně pro rodičky. Jednou jsem tam překvapila jednoho tatínka a to je tedy opravdu vrchol.Ještě bych chtěla dodat, že jsem z Valmezu, tam bych ale rodit opravdu nehctěla. Zrovna dnes mi kamarádka výkladala o své známe která ve VM po klystýru znečistila záchod, načež jí seřvala sestra a řekla, že si to má po sobě, přestože má silné kontrakce uklidit. Paní to samozřjemě nezvládla, takže to po ní uklízel manžel, který to tedy těžce rozdýchával. Jiná kamarádka zase vykládála o nepořádku v dokumentaci na novorozeneckém oddělení, kdy je doktorům líno si předat informace a dochází tak k chybám, historek by bylo více.... ale já jsem přece chtěla chválit Vsetín
|
Monika32 |
15.5.2008 14:24:12
První porod jsem prožila ve Valašském Meziříčí v roce 2006 a nemám na něj nejlepší vzpomínky.Resp. hlavně z oddělení novorozeneckého mám hodně negativních zážitků. Sestry neochotné, ironické. Dítě po porodu přinesly k prvnímu kojení až za 5,5hodiny,chovaly se nadřazeně, malý se neuměl pořádně přisát, neporadily, akorát jsem pořád poslouchala,jak ubývá na váze,že tahle nás domů nepustí, jestli vím, jak je drahé umělé mlíko... místo radosti z dítěte tekly slzy a nemohla jsem se dočkat, až půjdem domů. Věděla jsem, že tahle už ne. Pro druhý porod jsem hledala porodnici pečlivěji a musím říci, že jsem byla ve Vsetíně nadmíru spokojená. I když zařízení není nejnovější a nejmodernější, přístup veškerého personálu to bohatě vynahradí. Ač druhý porod, byl zdlouhavý, ale por. asistentky mě celou dobu podpoprovaly, neslyšela jsem jedinou nevhodnou poznámku (dělejte, nebo nestihneme oběd jako ve VM),lékař byl také vcelku příjemný...dítě po porodu položili na bříško, po nezbytném ošetření umožnili na sále i kojení, poté hned po dvouhodinnové pauze.. prostě velký rozdíl v celkovém přístupu k maminkám. Sestřičky se dokonce samy ptaly, zda něco nepotřebujeme, vždy ochotně poradily, pomohly...přitom porodnice byla také plná a práce měly dost. Ale veškerý personál se choval profesionálně. Velké poděkování a pochvala....
|
Martina |
• |
12.4.2008 15:03:00
Ahoj Marťo.Vím,že porod do vody je možný,mají tam vanu.Nejlépe uděláš,pokud se tam zajdeš mrknout a když budou mít čas,tak ti určitě řeknou co a jak.Já rodila normálně,takže jinak neporadím.
|
Martina |
• |
11.4.2008 10:27:37
Ahoj maminy. Pročetla jsem si vaše příspěvky a koukám, že vesměs jste se Vsetínskou porodnicí spokojeny. Máte taky nějaká zkušenost s porodem do vody v této porodnici. Chtěla bych to zkusit, takže sbírám veškeré informace. Moc děkuji za odpovědi.
|
Šárka Hrbáčová + Anička |
• |
18.3.2008 14:38:32
Porod ve Vsetínské nemocnici mohu všem těhulkám, které nemají jasno jen doporučit. Sestřičky byly úplně úžasné a to jak na gyn. odd. tak na šestinedělí.Všechno pečlivě vysvětlily a ochotně ukázaly.Úsměv na rtu a přívětivé chování úplně přebije nějaké lepší vybavení nebo sprchu na pokoji.Nesmím zapomenout na doktory, kteří byli také vždy milí a profesionální. Přeji všem budoucím maminkám, ať mají jen dobré zkušenosti.Doktorům a sestřičkám pevné nervy a ať jsou stále tak super.
|
Martina,syn Lukášek |
• |
15.3.2008 11:35:43
Rodila jsem v této porodnici 10.3.08 a narodil se mi krásný 4kg kluk.Velmi bych chtěla poděkovat porod.asist.Jitce Bambuchové,která je strašně šikovná a milá a také mudr.Čechovi.Dále všem z odd.novorozenec. a porodního a skvělé dětské lékařce mudr.Panáčkové.Mají plné ruce práce,ale nikdy mě neodmítly s žádným dotazem,krásně vysvětlili kojení,koupání atd.Jejich přístup je maximálně výborný.Zkrátka Vsetím všem vřele doporučuji i když nemají tak vybavené pokoje jako Val.Mez.,ale péče všech- to jednoznačně vynahradí.DĚKUJI |
Naďa Ch. |
• |
17.2.2008 21:28:46
Rodila jsem ve Vsetíně v roce 2004 a byla jsem tam moc spokojená.Sestřičky i doktoři tam jsou úplně zlatí,starají se o Vás a také nepovažují za zbytečné Vám říct co teď budou dělat a proč.Rodila jsem nakonec císařským řezem,protože malá si postavila hlavu už v bříšku a nějak se jí nechtělo jít ven.Porodu jsem se moc bála,ale kdybych věděla jak se budou ke mě chovat tak si ušetřím spoustu nervu během těhotenství.Jsem moc ráda,že se ve Valašském Meziříčí zrovna malovalo a nevzali mě tam,ale úplně mi stačilo i to jak mě museli prohlédnout než mě poslali pryč a dělal to pan doktor G R E G R který mi asi malou chtěl vytáhnout rukama a pak jsem krvácela celý den,ale opravdu hodně až jsem se o malou bála.Píšu to z toho důvodu,protože za měsíc rodím svou druhou princeznu a chtěla jsem rodit ve VM v domění,že se to tam změnilo,ale podle toho co jsem četla tak je to ještě horší.To si raději zajedu dál,ale vím že budu v dobrých rukou.Jestli Vám můžu maminky poradit neberte ohled na to,že jsou někde pěkné pokoje a sociálky na pokoji,ale to jak se k Vám budou chovat když se nebudete cítit dobře vy nebo miminko.Vsetín opravdu moc doporučuji a po porodu určitě napíšu zase jen a jen dobré věci.Mějte se pěkně a hlavně si dobře vyberte Naďa
|
1.12.2007 18:35:33
Zdravím všechny mamče,začínající i pokročilé těhulky,čtenářky i čtenáře těchto stránek.
Minulý týden(24.11.07)se nám narodil ve Vsetínské nemocnici krásný zdravý syn Filípek.Vzhledem k velikosti našeho syna jsem měla naordinovaný porod o týden dřív před termínem.Nakonec se Filip rozhodl sám a pár hodin před samotným vyvoláváním porodu se začal tlačit na svět.V těžkých chvílích mě moc pomohlo klidné a odborné jednání MUDr.Malíka,uklidňující a profesionální vystupování Bc.Bambuchové.Touto cestou jim chceme moc poděkovat.Samozřejmě dík patří i dětským a ženským sestřičkám,které se o nás staraly s mateřskou péčí.Také díky jejich pomocí se Filip krásně naučil pít z prsu. Všechny Vás zdraví Filip,mamča Markéta a otec Milan. |
gabina |
• |
15.8.2007 20:58:49
Koláčku je hodně na hrozenkově a asi jsme všichni jedna rodina aspoň vzdálená petru koláčkovou neznám kdyby jsi někdy jela na balaton tak písní můžeme se tam sejít děti si tam teď rády hrají na tom písku pro plážový volejbal tak ahoj
|
Orsina(5let Kryštof, 3roky Hana, Matyáš 1týden) |
• |
15.8.2007 16:12:30
Ahoj Gábino, není náhodou taťka rodina s Koláčkovýma na hlavní cestě? Já znám Petru Valíčkovou, za svobodna Koláčkovou. Bydlí kousek od vlakové zastávky směrem na Karlovice. ALe je asi opravdu možné že se někdy potkáme. Budu za sebou vláčet tři děti, tak mě asi poznáš. Měj se
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.