| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Městská nemocnice ve Val. Meziříčí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 64 [Dalších 44 >>]
jikorka+ honzík06+ marky08
13.5.2009 20:34:04
Porodila jsem ve Valašském Meziříčí obě své děti a chci tímto poděkovat personálu za profesionální a přitom velmi milý přístup. Já osobně jsem se v průběhu obou porodů cítila bezpečně, všichni ve mně budili důvěru a totéž mi potvrdil i můj manžel, který byl u porodu a říkal, že mu ani nepřišlo, že je v nemocnici :) Nevzpomínám si na nikoho, kdo by nebyl vstřícný a ochotný. to se týká jak doktorů a sestřiček na porodním, šestinedělí i dětském. Můj první porod musel proběhnout císařským řezem, těší mě , že nikdo s ním neotálel a můj syn se narodil zdravý. Péče po císaři byla perfektní, bohužel neznám jméno sestříčky, která za mnou běhala celou noc, ale byla skvělá! Je pravda,že poprvé jsem dost tápala v péči o miminko a kojení a potřebovala jsem víc poradit a to automaticky moc nedělaly. Ale stačí se zeptat, že? Ocenila jsem taky krásné prostředí a komfortní pokoje se sociálním zařízením, snad jedině bych vyměnila postele, to bylo teda lože Záhořovo :). Podruhé už probíhalo vše hladce a musím říct, že svůj pobyt s dcerkou jsem si zde dokonce dost užila. Děkuji všem a pokud bude nějaké příště, určitě VM!
5.4.2009 18:43:39
rodila jsem ve VM 28.3.09 a nemůžu si stěžovat. Dr. Kratochvíl i sestra naprosto úžasní. co se týče potom sestřiček na poporodním, tak pohoda. jak sestry, které se starají o maminy, tak o mimina. jen samy od sebe moc informace nechrlily, člověk se musel ptát, pokud chtěl něco vědět. ale byla jsem moc spokojená. nemocniční stravu a to, že matkám dávají čerstvé pečivo, pomeranče, hrušky apod....to nekomentuju.
Pavla (dcera 8měs)
  • 
21.1.2009 15:35:42
V porodnici se mi rodilo skvěle, setřičky poklad a pan doktor veliký šikula a srandista. Ovšem na dětském oddělení :-( dětské sestřičky jsou zlatíčka, ale horší je to s ostatníma. A obvzláště se setrou která se stará o maminky. Je to podle přízvuku asi polka a já jsem měla na pokoji asi nějakou paní JuDr. a ona sestra mě totálně ignorovala a hopsala jako husička okolo paní dotkorky a mohla se překrájet. Když mi přišla návštěva tak mě pořád upozorňovala aby jsme paní nerušili, ale to že ona a její návštěvy rušily mě i malou už ji nezajímalo. Takže tyto dvě dámy mi dokonale otrávily celý pobyt. A až na tuto zkušenost jsem byla s péčí spokojena. Paní doktorka Prokešová je zlatíčko a opravdu se hodně snaží.
Lucka B dve deti
  • 
16.1.2009 12:01:35
ahoj chtela bych vam napsat chvalu na tuto nemocnici nebo aspon na porodnicke a na sestinedelni oddeleni byla jsem jak s personalem tak i s deckyma sestrama spokojena jelikoz uz jsem rodila po druhe tak uz jsem nepotrebovala tolik pomoci jako u prvniho takze se na me chodily koukat a jak videly ze je vse v poradku tak tak casto uz k nam na pokoj jako jinim co jim plakalo dite nechodily.Ale personal byl i tak myli a strava na to ze to byla nemocnice musim ric ze varily dobre jen to jidlo mohlo byt teplejsi bo kdyz maminka zrovna kojila nebo prebalova miminko a pak se sla najist tak uz to mela studene bud by to mohli prikrivat at to vydrzio dyl teple a nebo to davat na pokoj teplejsi jinak jsem byla velmi spokoje a urcite bych tam sla zas rodit kdyby sme se rozhodli pro treti.
zuzana
  • 
23.10.2008 13:39:55
Ano, bohužel i my máme z roku 2006 nagativní zkušenosti. Nic dobrého o této porodnici napsat nemůžu. ~Rv
Katka
  • 
16.6.2008 9:05:52
Astrit, tak to je opravdu síla. Víš, ale já si nemyslím, že by za chováním sester byl důvod, že mají málo peněz. To už musí být v povaze toho člověka, protože jak jinak si vysvětlit, že některé sestry takové můry nejsou? Já si myslím, že velkou roli hraje nedostatek sester na oddělení, které neví, kam dříve skočit, sedět u jedné maminy, druhá už ji volá atd. atd. Tím je samozřejmě neomlouvám, není to v pořádku, je to prostě stará bolest. Taky záleží na nás, jestli se něco změní, nebo ne, co všechno jsme ochotné nechat si líbit a tolerovat.
Říct mamince, že jí dítě "chcípne hlady" tak to je buranství a, neotesanost a necitlivost nejvyššího stupně, tam bych opravdu zvážila stížnost aspoň u primáře, když už ne u vedení nemocnice.
Jo a k těm pojišťovacím agentům - mně se to sice nestalo, ale mám "pěknou" historku. Mám známého, který tu práci dělá a jednou mně potkal s kočárkem a ptal se, jestli je malá pojištěná, tehdy jí byl necelý měsíc. Říkám, že zatím teda ne, ale že samozřejmě uvažujeme. Tak se podivil a zeptal se, kde jsem rodila, protože oni prý chodí už do příslušné porodnice, jakmile se dozví o porodu !!!! To tam asi mají nějaký zdroj????? Já na to " tak to nemyslíte vážně?????" na víc jsem se v šokovaném údivu nezmohla:-(
Astrit
15.6.2008 11:41:09
V roce 2006 jsem v meziříčské porodnici porodila dceru. Měla jsem obrovské štěstí, že u mého porodu byl MUDr. Sekvard, velice příjemný a profesionální lékař, který mi nabídl epidurál, za což mu dodnes blahořečím. Šok nastal až na oddělení šestinedělí. Nerada bych své výtky vztáhla na všechny dětské sestry, ale s tak neochotným a arogantním personálem se člověk hned tak nesetká (gynekologických sester se to netýká, ty byly skvělé)! Teď čekám druhé dítě a velmi zvažuji porod v této porodnici, lékařům věřím až na surovostí a hrubostí pověstného MUDr. Grégra, ale děsím se zážitků z oddělení šestinedělí a hrubosti dětských sester. Pokud se nakonec odhodlám porodit ve VM, tak se tentokrát jako poučená matka budu více bránit. Dám dětským sestrám otevřeně najevo, že ony tam jsou pro mě a nikoliv já pro ně, budu trvat na vysvětlení kojení (u dcery jsem to zvládala přes rok výhradně s kloboučkem, protože to bylo první řešení, které mi tamní sestry nabídly místo toho, aby více vysvětlily techniku a dcera se to pak nebyla schopná odnaučit), budu se bránit výrokům sester "jste ženská, musíte vědět jak kojit", budu chtít být informována o podávaných umělých příkrmech, dítě mi nikdo nebude bezdůvodně odtrhávat od prsu, budu chtít informaci o prováděných vyšetřeních a jejich výsledcích (od lékařů), neposkytnu své dítě jako pokusného králíka pro ukázku koupání ostatním maminkám (jelikož sestře je jedno, že děcko zrovna spí nebo pije od mámy, prostě jej sebere a nepřipravené šoupne do vody...) a konečně nedovolím sestrám, aby se mnou jednaly jako s nějakým pacholkem - cituji doslova, co řekla sestra mé nešťastné kamarádce, která bojovola s kojením a které nakonec skutečně nezvládla a vzdala - sestra jí řekla: "musíte se víc snažit, dejte tomu děcku pořádně napít nebo vám chcípne hlady". Co více dodat? Je možné, že na chování sester se podepisuje nízké platové ohodnocení (akciové společnosti se k zaměstnancům chovají macešsky), ale pokud vím, tak platy na jednotlivých odděleních jsou nejspíš srovnatelné, tak jak je možné, že na jednom oddělení jsou zaměstnanci příjemní a na jiném doslova arogantní? V penězích to asi nebude... Maminky by se neměly bát a o nevhodném chování a výrocích sester ihned informovat vrchní sestru nebo přimářku.

Na závěr mám ještě jednu etickou poznámku. Na oddělení šestinedělí mají přístup pojišťovací agenti, kteří vám vnucují pojistné smlouvy bez ohledu na to, že jste pár hodin po porodu, že zrovna obnažená kojíte nebo že se zrovna nacházíte - abych to napsala kulantně - v hygienicky neuspokojivém stavu... Nevím, kdo nemá víc soudnosti - pojišťováci nebo přimářka oddělení, která toto dopustí?
Stanka z Moravy
13.6.2008 19:50:59
Moje zkušenost je naprosto shodná, nepopsala bych ji výstižněji. Ta má je z roku 2004, myslela jsem, že už se přístup podařilo změnit...bohužel jak vidím tomu tak není.
Slunečnice
  • 
11.6.2008 16:33:06
Jano,

to nebude předpis,který jim brání ve vhodné astravě,ale stará bolest = PENÍZE...
Jana
  • 
11.6.2008 16:23:26
Rodila jsem v 3/2008, vše šlo naštěstí velmi rychle a bez větších problémů. Bylo tam tehdy docela rušno, chudák jedna porodní asistentka nevěděla, kde jí hlava stojí, přesto ale zůstávala velmi příjemná a milá - čekala bych, že jí službukonající lékař pomůže, ten tam ale celou dobu vůbec nebyl, přišel až na šití - silný (ne-li nejsilnější)zážitek, MUDr Grégr anestézií asi opovrhuje, takže vše hezky "naživo". Dcerku mi sice na dvě minuty přiložili k prsu, ale pak hned odnesli, přinesli mi ji až za 5 hodin, nechali mi ji hodinu, pak opět odnesli a přinesli za dalších 5 hodin - sestry prý nemají čas. S kojením jsem měla veliké problémy, neměla jsem dost mléka, jakékoli pomoci nebo alespoň psychické podpory jsem se nedočkala. Příkrm umělou výživou sestry mému miminku nasadily, aniž by mi to vůbec řekly, něco mi vysvětlily. Byť nechci určitě házet všechny do jednoho pytle, až na světlé vyjímky by se nad sebou měly některé dětské sestry hluboce zamyslet a popř. podstoupit psychologické vyšetření. Nedostatek empatie v kombinaci s neochotou, které nakonec působí velice neprofesionálně a ty dvě nebo tři sestry kazí pověst nejen svým vstřícnějším a ochotnějším kolegyním, ale celému oddělení. První koupání sestra předvedla takovým způsobem, že u ní o syndromu vyhoření nemůže být pochyb. Falšování zdrav. dokumentace je zřejmě zaběhlá praxe - v kartě byla několikrát denně zapsaná moje teplota, tlak, zavinování dělohy atd., ačkoli o mě v tomto směru nikdo ani nezavadil. Kontrola hojení hráze se provádí ze vzdálenosti 1,5 až 2 metry po dobu asi jedné vteřiny - inu, oko znalce... Samozřejmostí je časté odnášení miminka pryč,aniž by vám kdokoli cokoli vysvětlil. Běžně se přitom dítě doslova odtrhává od prsu - chvilku počkat až dopije, bylo možné až poté, co jsem se důrazně ohradila. Pochválila bych gynekologické sestry, byly vždy milé, empatické a vstřícné, a lékaře novorozeneckého oddělení. K lékařům (novorozeneckým i gynekologickým) bych snad podotkla jen to, že by mě jako pacienta zajímalo, s kýmže to mám tu čest - ne všichni nosí vizitky a nehrozí, že by se některý z nich představil. Perlička na závěr - domů mě propustili tak rychle, že mi jaksi "pozapomněli" říct, že mám užívat léky (recept mi také nikdo nedal), na což se přišlo až na kontrole po šestinedělí. PS: Dietní sestra, která sestavuje jídelníček, by měla absolvovat nějaké odborné školení - neuvěřitelné kombinace jídel, vše pravidelně "zaléváno" bílou kávou a především naprostá absence jakéhokoli ohledu na stav pacienta, takže ať už jako těhotná nebo žena po porodu, respektive kojící matka, v pohodě dostanete např. čočkovou polévku, segedínský guláš,plísňové sýry nebo neuvěřitelné množství uzenin (párky, kabanos). Který předpis asi brání soukromé nemocnici vytvořit si speciální dietní program pro výše zmíněné skupiny pacientů??
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 64 [Dalších 44 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.